Volvo presenterar C40 Recharge

Nya bilar från Sverige är (nästan) alltid intressanta. Eftersom innovationerna inte kommer så ofta. Idag introducerar Volvo C40 Recharge. En helelektrisk SUV-coupé som, beroende på avläsning, är en XC40 Recharge med ett annat tak eller en kompatibel modell som Polestar 2. Faktum är att alla fordon delar samma teknik och plattform.

Volvo presenterar C40 Recharge
Volvo presenterar C40 Recharge

Volvo C40 laddning

Nya C40 Recharge är det andra helelektriska fordonet från Volvo. Det kommer inte att finnas någon hybrid- eller förbränningsmotor. Den produceras i Ghent-anläggningen, parallellt med XC40 Recharge. När det gäller design tar Volvo inga chanser och följer den allmänna trenden. Flera tillverkare tillagar liknande crossover-koncept, den som förväntade sig typiska Volvo-bilar idag kan bli besviken.

Drivenheten tillhandahålls av två permanentmagnetmotorer på fram- och bakaxlarna, som utvecklar en systemeffekt på 300 kW (408 hk) och ett vridmoment på 660 Nm. Den energi som krävs för detta tillhandahålls av ett 78 kWh batteripaket, som kan laddas till 40 procent inom 80 minuter vid laddningspunkter med lämplig infrastruktur.

Det förväntade räckvidden är cirka 420 kilometer (WLTP). Enligt Volvo kommer programuppdateringar sannolikt att förbättra den över tid.

Volvo C40 Recharge representerar Volvos framtid och visar vart vi ska säger Henrik Green, Chief Technology Officer (CTO) på Volvo Cars. Den är helt elektrisk och är endast tillgänglig online under attraktiva all-inclusive villkor och med korta leveranstider. Att köra en ny Volvo har aldrig varit mer attraktivt.

C40 Recharge är endast tillgänglig online. Volvo vill drastiskt minska antalet möjliga varianter, en spännande fråga. För var, det är frågan, kommer du att skilja dig från Lynk & Co i framtiden? Volvo Geelys dotterbolag förlitar sig på samma teknologipaket, paketerar det annorlunda och säljer det också online.

Produktionen av C40 startar på hösten, Google kommer alltid att vara ombord och uppdateringarna kommer online. Fram till dess kommer Volvo också att kommunicera priserna och den mycket viktigare månatliga schablonbeloppet.

17 tankar om “Volvo presenterar C40 Recharge"

 • @StF

  Mycket bra sammanfattat, så är det!

 • @ Volvaab Driver

  Men tillverkarna själva har skulden för detta. Kommer någon ihåg målet om 1 miljon elbilar till 2020? Daterat runt 2010, eller till och med tidigare. Så det hade varit klart under lång tid i vilken allmän riktning det skulle gå.
  Och om du hade gjort regeringen en tjänst och spelat med, så skulle inlärningskurvan ha börjat tidigare, du kunde ha kokat ämnet på låg låga och förmodligen haft mer inflytande på genomförandet.
  Men priset var alldeles för högt för tillverkarna, även om det betraktades i ljuset var det förmodligen okej för alla åtföljande åtgärder som regeringen vidtagit (i efterhand är man visserligen alltid smartare).
  Förmodligen skulle det till och med fungerat om du inte hade varit så dum att ge motståndarna med dieselskandalen den pinne som de nu använder för att slå dig upp.

  Som bilist kan du naturligtvis fråga dig själv om du måste drabbas av sådana kraftspel? Svaret på detta beror sedan på hur du bedömer klimatförändringar och hur det påverkar dig.
  Jag menar inte att säga att vår regering bekämpar klimatförändringarna med all sin kraft, men den har åtminstone märkt det.
  Potentialen för tystare förändringar fanns verkligen där, men tydligen ville de inte. Och så är vi här och nu.

 • Tack Tom,

  det är precis så det är - inlärningskurvan börjar bara nu. Beslutet att vägen är rätt och att det inte finns något alternativ har länge tagits.

 • @Volvaab Driver - Du måste lära dig mycket när det gäller e-bilar. Till exempel termen "Vampyrförbrukning”Jag visste inte om det tidigare, men det är väldigt intressant.

 • @ StF (bifångst),

  låter trevligt, som om tjänsten är gratis för människor och miljö. Jag är rädd att det inte är så det är ... och återhämtning vid bromsning är inte så lätt.

  C40 har inte heller skivbromsarna (termisk förstörelse av kinetisk energi) av skämt.

  Såvitt jag vet är statusen för EV och lagring idag att bromsenergi endast används i ett mycket komplext och endast delvis. Systemen lider redan av regelbunden snabbladdning och reagerar med förkortad livslängd.

  Den nuvarande toppen av en nödbromsning omvandlad uteslutande till elektrisk energi skulle vara en multipel av vad systemen i alla fall är mer dåliga än rätta
  stå ut med.

  Detsamma gäller snabb urladdning. Elbilar känns bara riktigt bekväma när de reser med konstant 20 km / h vid 70 °. Högre hastigheter eller till och med (mellanliggande) sprints och omkörningsmanövrer minskar inte bara räckvidden utan också livslängden för de ekologiskt och ekonomiskt kontroversiella batterierna. Det sägs att den negativa effekten på batteriet motsvarar flera snabbladdningar.

  Av denna anledning är tillverkare redan eller i framtiden beroende av buffertar för återhämtning (bromsning). Den som någonsin tänkt att bygga en hållbar och ekologiskt fördelaktig EV var barns lek, har länge lurats och lärt sig bättre.

  Saker blir mer och mer komplexa (och tyngre). Med dagens utvecklingsnivå har utvecklare och ingenjörer pratat om ”konventionell EV” under lång tid. Jag skulle inte ha trott det möjligt att en ”framtida teknik” skulle kunna devalvera sig språkligt så snabbt. Det var bara för två år sedan vi talade om ”konventionella förbränningsmotorer” ...

 • En anmärkning om effekten av e-mobiler: Effekten på 300 kW är faktiskt bara en bifångst, eftersom den elektriska drivenheten är konstruerad för hög energiåtervinning. Som en broms kan den antagligen till och med omvandla 400 kW mekanisk kraft till elektrisk energi.

  Och när drivlinan har fått denna prestanda ser marknadsföringen det uppenbarligen som potentiellt säljfrämjande om fordonet också erbjuder hög prestanda, åtminstone på papper.
  Det är kul, men det biter med sortimentet.
  Därför finns det definitivt en Eco-knapp eller en motsvarande undermeny som stryper den tillgängliga kraften till mer civila värden och kan nå det angivna intervallet med försiktig körning inom ramen för det möjliga.

 • @ Hans S.,

  en BioPower-klistermärke ska också fästas på rollatorn ...
  Om inte allt som rör sig utan elektricitet eller fossila bränslen, var kommer det ifrån?

  När jag tänker på det gör jag en på min racercykel och senare på rullaren. Och när jag överträffar en rumskompis i EV (batteridriven rullstol) i korridoren, firar jag en stor seger för miljön - med en kraftfull fis.

  Förhoppningsvis kan du tillåta dig så mycket metan om du fortfarande är klimatvänlig i ditt äldrehem.

  3
  1
 • @Volvaab Driver, 2040 ... .., välskriven!
  Du kan då åka till Sverige, jag kommer antagligen att tillbringa 2040, om överhuvudtaget, i ett äldreboende, göra hallar och korridorer osäkra där med min rollator och de flesta besökare kommer att bli förvånade över min "Jag älskar Saab" -klistermärke på rollatorn!

 • 2040 syn

  Bron över Øresund är stängd för elbilar. Liksom på andra håll och över hela Europa är alla broar och tunnlar över 5 km långa. För många elbilar kvar med döda batterier, vilket skapar oöverträffat och farligt kaos.

  Jag tar det lugnt, har alltid föredragit färjeförbindelser och rullar ombord i Trelleborg med cirka 300 andra elbilar än nr 127.

  För att förhindra elbilar som fastnar, kaos i Trelleborg och på ytterligare motorvägar får ingen elbil med en avgiftsstatus på mindre än 50% lämna färjeterminalen, inte gå in i S. Det här är nytt för mig och blir kallt.

  Vi är alla under 50% efter resan till färjan. Utan undantag. När allt kommer omkring finns det 20 laddstationer tillgängliga på terminalen och det tar inte för lång tid, åtminstone tror jag ...

  Men det visar sig att bilar under 50% bara får fortsätta sin resa när de har nått 80%. Ännu värre är att miljömedvetna svenskar har förbjudit snabbladdningsprocesser eftersom de minskar batteriets livslängd och är onödigt slöseri med resurser och föroreningar, liksom främjar barnarbete.

  Efter 36 timmar reser jag äntligen till S med 81% laddade batterier och är mycket fattigare men också smartare. Det finns 45 SEK per kWh som laddas vid terminalen, men också en broschyr i mitt knä. Hon förklarar för mig hur jag kan och bör flytta min EV på ett ansvarsfullt sätt och att den då skulle fungera säkert, billigt och snabbt med nästa post.

  Det är bara dumt att jag då måste planera 36 timmar (inklusive laddningstider) för att komma till färjan i Tyskland. Men hej, snabba laddningsmetoder är fortfarande vanliga i D. Greta gillar dem verkligen
  inte, men jag bestämmer mig för att dra nytta av det. Nästa resa till semesterhuset blir minst en dag kortare. När allt kommer omkring ville jag aldrig EV och 2040 slipper jag bära alla skor längre.

  "Hur vågar du?" är titeln på broschyren som jag fick i Trelleborg och som hamnar i stugans eldstad en och en halv dag för sent - med största tillförsikt att förläggaren och miljöministern (G..T.) kommer att ha producerat det föroreningsfritt och koldioxidneutralt.

  Och medan jag tittar in i lågorna tänker jag på Sveriges semester 2019. Med en Saab. Med en BioPower. Med E85 i tanken. Jag fångar mig med frasen att allt brukade vara bättre, på något sätt lättare, mer ärligt, tydligare, jag känner mig oändligt gammal, inte längre av denna värld, somnar och ser fram emot promenaden nästa morgon ...

  Fötterna är fortfarande fötter och grus är grus. Tallar luktar fortfarande som 2019 och förhoppningsvis är stranden fortfarande en strand. Jag får se en morgon 2040.

  8
  1
 • @Francis
  Med en egenvikt på 2,2 ton behöver den lutande EV-piloten denna kraft för staden. Annars kommer alla bättre motoriserade, hälften så tunga turbo-brännare att köra iväg. Det skulle gnaga massivt på egot 😉
  Om schablonbeloppet har löpt ut samlas det farliga avfallet, utom synhåll, ur sinnet ...

  4
  1
 • "Det har aldrig varit mer attraktivt att köra en ny Volvo."
  Jag är orolig för framtiden för elektrifierad rörlighet.

  7
  1
 • Tack för rapporteringen. Men…

  Phew, den saken är bara hemsk. Lyckligtvis har Volvo fortfarande fina stationvagnar. Det verkar som att de på Volvo jagar tidsgeisten till varje pris och att deras egen stil glömmer bort. Är det vad Kina (Geely) ville ha? Eller glömmer du dina rötter i Göteborg?

  Och på allvar, vem behöver 400 hästkrafter? Är det vändningen i rörligheten? Jag kan inte tro det.

  8
  1
 • Det är bara hemskt vad som rullar mot oss. Under tiden har även forskare förtvivlat denna (ekonomiska) politik och har ingen förståelse för den. Det är nu obestridd att denna väg till återvändsgränden inte på något sätt kommer att hjälpa planeten, tvärtom är fallet.

  Jag passerade nyligen en Tesla som laddades snabbt vid en laddstation. Kolonnen glöd nästan, kylningen gick i full fart. Vilket kraftnät i vår ödsliga infrastruktur ska kunna klara det? Avstängningarna är förprogrammerade. Naturligtvis rinner inte detta till den totala energiförbrukningen för en snyggt beräknad EV! Beräkningen är först efter uttaget - NOLL-utsläpp ... hahaha

  Vår självförsörjande SAAB blir mer värdefull varje dag 😉

  10
  2
 • 400 hk, du behöver absolut ... .. I mina ögon på helt fel sätt. Men galenskapen är att sådana fordon fortfarande är subventionerade.

  Det finns inga (lite) pengar för blomsterhandlaren, bokförsäljaren och till den lilla stadscykelbutiken runt hörnet, men för dessa mobila smartphones kan du dra på mycket. Den som vill förstå det, jag är inte en av dem!

  12
  1
 • PS

  En effekt på över 400 hk för en relativt liten stadsbil? Det gör det värre än bättre i mina ögon ...

  Kung av trafikljussprint. Ganska konstiga prioriteringar med tanke på den här världens framtid och frälsning. Varken utsidan eller insidan förtjänar en framtid så mycket egoism och så lite nytta. Skam, skam, skam, skam ... skäm dig.

  Jag kunde aldrig ha föreställt mig att Sverige och Volvo någonsin skulle gå denna väg. Jag har en göteborgare som är över 50 år och har en räckvidd på över 500 km - vare sig det är sommar eller vinter - och som kan röka däcken i staden när han vill.

  Saken har bara 160 hk. Hur mycket behöver vi i morgon när dagens stadsbil har 400? ? ?

  11
 • Förutom Volvo EVs (redan oftare) var Opel E-Mocca (unik) också ett ämne här.

  Den senare var kroken för subventionpolitiken och absurd billiga leasingalternativ och följaktligen också för att ifrågasätta hållbarheten hos sådana modeller som helhet.

  Det var en mycket bra artikel som fick mig att tänka och gjorde min egen forskning. Jag stötte på en räknekalkylator med ofrivillig komedi som Opel hade lagt på Internet själv och frivilligt. Jag kom fram till samma bedömning som jag trodde att jag hörde mellan raderna.

  Det var (åtminstone så jag uppfattade det) något så här: "Uppmärksamhet, uppmärksamhet, det är här morgondagens elektroniska avfall saknar nyttigt, restvärde eller återförsäljningsvärde ..."

  Opel hade ett 50 kW / h batteri och borde vara bra för mer än 300 km räckvidd. Det passar underbart in i informationen om Volvo, dess något större kapacitet och räckvidd.

  Opels räckviddskalkylator från ofrivillig komedi skulle förmodligen också komma till mycket liknande resultat eller resultat anpassade till batterikapaciteten för denna Volvo. Med Opel vid 0 ° C och den måttliga rekommenderade hastigheten 130 km / h var räckvidden bara 147 km.
  Även denna Volvo, vare sig den är från Sverige eller inte, är förmodligen en död kula och erbjuder lite som skulle höja den över morgondagens elektroniska avfall med någon sannolikhet.

  Utan någon tidigare utbildning kunde jag förstå dagens artikel som om Volvo var på en lovande väg, och den här nya presentationen är en acceptabel framgång. Det irriterar mig lite, särskilt eftersom jag inte ser några betydande framsteg jämfört med E-Mocca. För mig är sådana elektriska stadsjeepar helt enkelt skit - bygg dem vem som vill ...

  15
 • Jag tyckte att dagens Volvo-utflykt var spännande och jag upprepar det gärna. C40 är nu inte sååå den stora hit. Inte ful, men inte heller en hit. Volvo kunde göra bättre tidigare. Men det är bara mitt subjektiva intryck.

  10
  1

Kommentarer är stängda.