Mission Saab espressokoppar

Långsamt men säkert närmar sig vårt uppdrag med Saabs espressokoppar finalen. Under de senaste veckorna har konsumtionen av utsökt espresso på kontoret stigit till aldrig tidigare skådade höjder. Eftersom inte alla koppar är desamma. Och espresson smakar bara bra när koppen är perfekt. Det finns stora skillnader.

Mission Saab espressokoppar
Mission Saab espressokoppar

Mission koffein och Saab espressokoppar

I själva verket var det ett omfattande självexperiment med möjliga kandidater i förväg. Hur griper koppen, hur tjock är dess material? Är det värdefullt, hur ser det ut? Ja, och är det värt Saab-varumärket och dess stora förflutna? Bialetti var mycket upptagen, italiensk känsla och gott humör sprids på kontoret. Pulsfrekvensen ökade och efter några koppar självexperiment var festen över.

Saab kan vara roligt, även om det för en gångs skull inte har något att göra med bilarna.

I slutändan sorterades alla tunnväggiga muggar, liksom de billiga muggarna från leverantörerna av reklamprodukter. Det förblev en tysk leverantör som producerar hållbart i Europa och särskilt i Tyskland. Främst för gastronomi, men inte bara. Varor med ett löfte om evighet, men inte särskilt billigt.

Vad är nuvarande ställning?

Beställningen är slut, vi kommer att få provet de närmaste dagarna. Sedan, efter godkännande, börjar produktionen och cirka fyra veckor senare har vi espressokoppar på bordet som bara kommer att finnas en gång.

För att sätta en teaser: Vi har kommit på något mycket speciellt. Inte vad du normalt skulle förvänta dig av oss. Men något som biltillverkarna på Saab förmodligen skulle ha gjort på exakt samma sätt, nu 2021. Om företaget fortfarande fanns och skulle vara passionerade espressokännare i Stallbacka.

Det är värt att förklara.

Ja det kommer det. Den detaljerade förklaringen följer med det första fotot av den första koppen. Det måste vara lite spänning, kopparna i uppsättningen kan beställas någon gång i mars för Turbo Plus-abonnenter;

Nyfiken; upphetsad? Sedan en ny teaser efteråt. Eftersom bloggprojektet är något för positivt Saab-infekterade kommer det att rulla in under andra kvartalet Bloggklistermärken en ny idé för Turbo Plus-prenumeranter på oss. Saab-galenskap - levde ut i sin vackraste form. Varför? För det är bara kul och lite lätthet i vår värld kan inte skada.

Slutligen ett urval av ämnen som väntar oss nästa vecka:

Saab 99 ritad av Sixten Sason. Designelement från då kommer tillbaka.
Saab 99 ritad av Sixten Sason. Designelement från då kommer tillbaka.

Design trend

Saab skilde sig från de andra. Vad har överlevt och vem tar upp Saabs designspråk igen? Läsarna upptäcker en ny, mycket överraskande trend.

Saab känsla

En tysk tv-station firade 1997 år av Saab 50. Vi tar tillbaka sändningen och den förlorade Saab-känslan in i vår digitala värld.

Kall säsong

Ut och omkring på vintern med Saab youngtimer. Är det roligt? En erfarenhetsrapport från snö och is, med en kanske överraskande resumé.

6 tankar om “Mission Saab espressokoppar"

 • blank

  Binn riktigt spänd.
  Dessa självhäftande lim är också mycket trevliga.

 • blank

  Jag ser fram emot nästa SAAB-vecka och särskilt till espressokopparna efter påsk ... om det går bra ;-).
  Är illustrationen i bakgrunden på det första fotot en "originalrelik" (gammalt tecken) från forntiden ???
  HÄR LÄMNAR DU VÄST-BERLIN ??? Tillagd ordstäv / kommentar är kort och korrekt.
  Hur bra att du inte längre behöver detta tecken.

  • blank

   @ Aero-93 En bild från det förflutna. Mer exakt: storformatsutskrift av ett gammalt foto på en pall. Den ursprungliga skylten var vid sidan av besöksplattformen vid Brandenburger Tor och framför väggen. Någon med humor hade sprutat "HUR DÅ" när de påpekade att de nu skulle lämna Västberlin. Jag tyckte det var bra.

   För mig en varning mot att glömma. Att murar aldrig får dela vårt land igen. Inte ens i huvudet.

 • blank

  Bra ämnen

  Sixten Sason var också ansvarig för Hasselblad. Jag är nyfiken på att se vem från bilindustrin citerar honom och hur. För mig personifierar han bra driftkoncept med direkt åtkomst, användarens totala kontroll över sitt verktyg.

  Men jag har också en kubikmeter Hasselblad i analog Törnrosa *. Hur som helst, ett Hasselblad på hjul skulle vara exakt min grej.

  * Inte riktigt, förresten. Jag fortsätter att använda linser och förlängningsringar på DSLR och med en tilt-shift-adapter. Fysikens lagar är fortfarande giltiga även i en digitaliserad värld och den medvetna användningen av dem är kanske mer attraktiv än någonsin.

  5
  3
 • blank

  Jag älskar det. Söndag morgon och den första helt galna SAAB-idén. Solen skiner, nu öppnar jag den konvertibla toppen och kör ett varv. Och jag ser också fram emot helt galen SAAB espressokoppar.

 • blank

  Moin
  Varumärket Saab utvecklas mer och mer till ett exklusivt livsstilsvarumärke ...
  Tummen upp ...
  Jag tar en uppsättning. Förhoppningsvis har jag rätt prenumeration
  Många hälsningar André

Kommentarer är stängda.