Ny release - Saab 9-5 Aero sportdräkt 2005 från DNA

Väntan är äntligen över. Saab 9-5 Aero sportdräkt från DNA Collectibles ligger på bordet. Jag har väntat på honom, jag var glad över miniatyren. Jag beställde den i Cosmic Blue, en av de tre tillgängliga finisherna. Färgen ser bra ut på Saabs sportdräkt. Modellbilen ser elegant ut, framstående och ofrivilligt upptäcker du önskan att köra originalet.

Saab 9 5 Aero 2002
Saab 9 5 Aero 2002

Saab 9-5 Aero sportdräkt 2005

Vad är det som kännetecknar en bra modellbil? Det är utförandet och kärleken till de minsta detaljerna. För att vara ärlig har jag alltid hittat vad modelltillverkarna från Schweiz gör bra. Det som är anmärkningsvärt är dock hur de ökar från miniatyr till miniatyr.

Det är därför fokus idag är på detaljerna. Eftersom Saab i allmänhet är bra och det enda problemet du kan ha är vilken färg du beställer. Utseendet i interiören är väldigt spännande. Instrumentpanelen är silver, den färg som Saab tyckte var särskilt sportig. Oavsett om du gillar det är en fråga om smak, men det upptäckte redan köpare av nya bilar.

De små, fina detaljerna i modellbilen är särskilt kärleksfullt utförda. Det börjar med ljudsystemet och den nästan legendariska kopphållaren, fortsätter genom mitttunneln med fönsterregulatorerna. Hållaren för parkeringsmynt, något du snabbt behövde innan det fanns en parkeringsapp, är perfekt utförd. Om du har god syn kan du vända blicken mot bildskärmen. Hastighetsmätare, varvräknare, visning av tank och kylvatten och turbolålen. Allt finns där, den virtuella upptäcktsresan pågår och ögat är nöjd med det.

De schweiziska perfektionisterna

Man kan nu tro att detta är normalt. Är det inte riktigt? De schweiziska perfektionisterna har också gjort ett bra arbete på andra områden. Även där det tar ett tag att fånga ditt öga. Handtagen ovanför dörrarna är ett exempel, eller de stora textilgjorda bältena och filigran bälteslås. Det är självklart och inte heller att förvänta sig i denna prisklass. Det finns också pitmanarmarna och deras bokstäver, ögat kan gå på en lång upptäcktsresa.

Slutligen en titt på kroppen. Även här finns det mycket som är kul. Galler, den extremt delikat utförda Saab-bokstäverna, detaljerna i xenonljusen. Det fortsätter så här, runt hela modellbilen, som återigen får en brådskande köprekommendation.

Saab 9-5 Aero sportdräkt från DNA-burk beställt bli. Leveransen börjar, upplagan är begränsad som vanligt. Den svenska stationvagnen av det lilla märket hör hemma i varje kollektion, du behöver bara klargöra färgvalet. Men det är en fråga om personlig smak som jag inte kan ge råd om.

Varje variant får den femstjärniga rekommendationen.

10 tankar om “Ny release - Saab 9-5 Aero sportdräkt 2005 från DNA"

 • blank

  Jag köpte Saab 9000 från DNA. Mycket trevligt och detaljerat. Det är bara synd att fönstren inte längre är gjorda av stark plast som den tidigare modellen 1:18. Men det är bara det enda jag kan ge som en kommentar.

 • blank

  Under lång tid har jag samlat Saab-modeller på 1:43 från olika tillverkare. Jag köpte precis en 9-3 Viggen i rött (39.90 €) för att slutföra min Viggen-kollektion.
  9-5 från DNA är fantastisk och jag skulle faktiskt vara svag, även om modellen är för dyr och för stor för mig.
  Det faktum att sjöfarten skulle kosta bra 50 sFr även för Schweiz förstärkte beslutet att inte köpa. Min fru tål inte mer än 200 CHF i taget när jag måste titta på mina pengar. Inte jag heller. Synd. Jag ser fortfarande fram emot de två 9-5 Aero Hirsch stationvagnarna 1:43 i min showcase.

 • blank

  Är det ett skrivfel med MY2002? Modellen visar 9-5 från MY2004

  • blank

   Är ett 2005, felkorrigerat. Tack Jan!

 • blank

  Jag fick modellen i början av veckan (beställt i förväg) - i rött, som den riktiga Aero SC i garaget. Det blev verkligen otroligt bra! DNA är en riktig rekommendation för fans av modeller, särskilt fans av Saab.

 • blank

  En annan mycket trevlig modell!
  Jag äger cirka 50 modeller i 1:43 och hittills 4 i 1:18, varav 2 redan är från DNA. Det senare kommer inte att vara det sista. 9.5 NG har beställts. Jag blir svag med så bra modeller. En fest för ögonen i upplysta utställningsfönster.

 • blank

  "Utsikten in i interiören är väldigt spännande."

  Jag tycker också att det alltid är fascinerande vad 1:18-skalan kan implementera inifrån och ut.
  Du vill sitta i, ta på dig säkerhetsbälten och åka iväg.

  Men inte möjligt. Jag känner mig som Stefan H. - med andra ord, på ett sådant sätt att jag inte kan få så mycket ut av stora miniatyriseringar - eller inte kan eller kommer inte att förstöra det utrymme som krävs från vardags- och arbetsutrymmen.

  Mina pojkar har också modeller i 1:43 (?) Och 1:18 och har fortfarande tillräckligt med fantasi för att krympa och drömma i förarsätet

  Under många år har jag bara haft modeller i 1: 1 (original) eller 1:87. Men fascineringen av standarderna däremellan öppnar upp för mig. Jag lärde mig bara att stå emot frestelser ...

  Vid 1:87 är dock "synden" så liten att jag fortfarande inte är "ren".

  4
  1
 • blank

  Mycket fin modell.
  Det är synd att färgvalet inte också var tillgängligt på 94x ...
  Jag väntar nu på 93xSC, förhoppningsvis i vitt. Och förhoppningsvis snart.
  Hälsning André

 • blank

  Vacker modell! Men väldigt stort på 1:18! Hur gör man modellerna? - i en utställning?
  Jag återupptäckte min passion för 1:87 modeller från min ungdom och hängde med den första Saab i detta format: en blå 900 Turbo från Wiking.

  • blank

   Ja, Stefan, vad gör du med det. Skönheterna fördelas helst runt huset eller kontoret. Behöver inte alltid vara en utställning.

   Små standarder när det gäller Saab finns sällan, vi håller ett öga på alla nya produktioner. Det finns alltid något för Volvo att upptäcka, Saab mindre. Men vi håller ögonen öppna!

Kommentarer är stängda.