Dolda Saab-skatter - Volvo smyger in på bloggen

Veckan var spännande bakom kulisserna. Livet pulserade, datavolymen på rutten mellan Barcelona och Frankfurt kunde ha förökats. Saab-galenskap, för saker runt Lizis garage utvecklas mer dynamiskt än vi någonsin misstänkt. Lizi var i Barcelona-området och jagade efter Saab. Titta på bilar, höra historier, förbereda artiklar för hans kolumn.

Bycatch - Volvo 850 T5 R. Vill du lämna den till vänster?
Bifångst - Volvo 850 T5 R. Vill du lämna den till vänster?

Det var en resa genom den europeiska verkligheten. Genom en region som faktiskt är rik, men där många människor får slut på luft efter månader av begränsning. Man undrar var de utlovade miljarderna från Bryssel hamnar och vad som verkligen kommer dit. Ja, bloggen är opolitisk, den ska vara så. Men för närvarande finns det några frågor som inte kan undvikas och de kan inte ignoreras.

Naturligtvis förklarade Lizi alltid vad det handlade om på plats. Presenterade bloggen och hans idé. Reaktionerna var mer än vänliga. Rörd, förvånad, glad. Eftersom många försäljningar, men inte alla, beror på den ekonomiska situationen. Och en Saab är en Saab. Människor håller fast vid sina bilar och hatar det när de kommer i händer där du inte vill se dem för för lite pengar. En känslomässig sak. Utsikterna att en europeisk Saab-fan skulle kunna njuta av bilen i framtiden och den är i goda händer lindrar smärtan lite.

Volvo smyger sig på bloggen

I själva verket fanns det otroliga saker också. Dolda Saab-samlingar, nya bilar. Mycket mer än vad vi skulle ha gissat! Och det finns något som jag skulle beskriva som bifångst. Om du gillar Saab kanske Volvo inte är dåligt. Inte alltid, men ibland. Med andra ord - om du har en gammal Saab eller flera har du också den ena eller andra Volvo i ett anmärkningsvärt skick.

Eller en C70 - vad gör vi med den?
Eller en C70 - vad gör vi med den?

Ett av ämnena vi diskuterade var vad vi skulle göra med bifångsten. Ignorera Volvo och lämna dem åt sitt öde, eller erbjuda dem? Vi kom snabbt överens om att då och då skulle en Volvo hittas i Lizis garage. Om han är särskilt vacker eller cool, förtjänar han det.

Dolda Saab-skatter

Spaniens dolda skatter går online från måndag. Lizi har inspekterat bilarna, pratat med ägarna och skriver sin bedömning. Jag lovar att de är härliga svenska fordon. Det är enkelt att kontakta Lizi vid intresse. I slutet av presentationen av varje ny garagebil hittar du ett litet förfrågningsformulär som ber dig att ange ditt namn, telefon och e-postadress.

För import till Tyskland eller andra europeiska länder har han en servicepaket snörade. Lämplig för alla smaker.

Alla som är intresserade av Lizis garage bör göra ett Bloggprenumeration avslutad. Utan prenumeration förblir garageporten stängd.

Vad händer på bloggen den här veckan?

Vi stannar i Spanien, men inte bara. Vi är intresserade av platsen i Barcelona! Juan, ägaren av den sista Saab-verkstaden i metropolen, beskriver sina intryck.

Vi ser naturligtvis också till Trollhättan. Det är jubileum i huset.

För 10 år sedan - Saabs självständighetsdag

En rund årsdag, om mer sorgligt. Vi skulle aldrig ha drömt att Saab-ämnet fortfarande är i vårt sinne 10 år senare.

Bilder: Volvo Cars

4 tankar om “Dolda Saab-skatter - Volvo smyger in på bloggen"

 • blank

  Tja, Volvo 850 stod på jämförelselistan från vilken min första SAAB kom ut som vinnare. Men allt var i grundområdet och 900NG 2,0i hade det bästa förhållandet mellan pris och prestanda. Men om en 850 är på gatan, åker jag dit igen.
  Jag tror att dagarna kommer att bli tuffa med erbjudanden från Spanien, men med fyra SAAB: er måste de exotiska tävla bland de exotiska så att jag blir svag 😉

 • blank

  Cabriolet

  Jag kan inte ta det, men en C70 lämnar mig på något sätt orörd. Var det personligen häromdagen här 1:18 eller det här fotot.

  kombi

  850 T5R är helt annorlunda, vilket omedelbart väcker känslor och ägarfantasier i mig. Inte konstigt, eftersom Volvo en gång var symbolen för en kombi och 850 var så modern och ändå så typiskt Volvo som den blir.

  Av någon anledning kan jag bara tänka på Saab när jag tänker på konvertibler.

 • blank

  Det här blir superspännande!
  Volvo 850 T5 R var en gång i lootschemat .... Lämna det till vänster? Definitivt inte!
  Åh, jag ser "oroliga tider" komma ...

 • blank

  Först trodde jag att Volvo skulle ta över bloggen 😉 Jag är nyfiken på vad Lizi kör ut ur garaget. Njut av solen och ser fram emot imorgon!

Kommentarer är stängda.