Vad är han värd? Auktionsresultat Saab Toppola Camper!

Årets första klassiska auktion i Sverige är nu över. Toppola Camper med Saab-underkonstruktion var särskilt intressant, medan resten av erbjudandet förblev färglöst. Saab hade några kilometer på klockan och var, precis som husbilen, i gott skick. Det förväntade paketpriset var inte på något sätt ett fynd.

Saab 900 Toppola
Saab 900 Toppola

Vad kostar Toppola inklusive Saab?

den Auktionshus såg priset mellan knappt 11.000 14.000 euro och XNUMX XNUMX euro. Sammantaget helt säkert korrekt, men skulle det inte finnas paketrabatt? Det visade sig faktiskt så idé av erbjudandet. Utbudet av bra campare är lika sällsynt som marknadssituationen för vackra Saab 900-tal är snäv.

Det räckte för två fans som kämpade en tävling fram till sista minuten. Saab-Toppola-paketet stängdes till 15.000 15.800 SEK, vilket är cirka XNUMX XNUMX € med en premie för auktionshuset. Erbjudandet var således över det uppskattade värdet och utöver billigt.

Betalt för mycket? Kanske för att hytten är bra men inte perfekt. Å andra sidan är erbjudandet så sällsynt att det faktiskt inte finns någon marknad som sådan. Kombinationen av Saab och campingutrustning bör vara stabilt i värde och eventuellt växa försiktigt de närmaste åren. Eftersom nästan allt som har producerats och rullar i mindre antal har goda utsikter.

Toppola plus Saab var ett undantag. Eftersom auktionen var mer listlös och många fordon inte alls uppskattade priset eller bara knappt. Å ena sidan berodde det på den tidiga delen av året och å andra sidan erbjudandet, som beskrivs som genomsnittligt trevligt. Ur min synvinkel var höjdpunkten, förutom Saab med Toppola-kroppen, en röd Karmann Ghia Coupé från 1957. Vid mer än 20.000 XNUMX euro var den i slutändan långt över dess beräknade värde.

Bilkulturella tillgångar är fascinerande. Och behöver inte alltid komma från Trollhättan.

3 tankar om “Vad är han värd? Auktionsresultat Saab Toppola Camper!"

 • blank

  Det är trevligt att två seriösa anbudsgivare har hittat varandra. Om ett bra pris inte hade uppnåtts skulle jag bli ledsen ...
  Men det är okej. Det är alltid trevligt när sådana nischprodukter i världen bevaras och uppskattas.

  Länge leve denna Saab & hans Toppola.

 • blank

  I synnerhet tyckte jag att det uppnådda priset för Sonett III som erbjuds till 145.000 XNUMX kr var långt under dess värde ...

 • blank

  Ha alltid en bra resa för den nya ägaren / användaren.
  Sidoskottet i snön ser vackert ut ..., förresten också en röd SAAB ;-). Och även med aero fälgar, bra.

Kommentarer är stängda.