Saab från Spanien - fakta och servicepaketet

Det finns för närvarande många fantastiska Saab till salu i Spanien. Tyvärr mer än marknaden kan absorbera. Corona sätter en dramatisk prägel här, och Saab-befolkningen på den iberiska halvön smälter. Några av dessa fordon kunde sparas. Kanske ta dem till Tyskland, där de kan köra i många år framöver.

Saab 9-5 från Spanien

Eftersom varje Saab som är förlorad är en för många. Vi vet alla att ingenting kommer efter. Det som är borta är borta. Först några viktiga fakta om bilar från Spanien i allmänhet. Och sedan min serviceidé.

Fördelar med spanska fordon:

 • Det allmänna, mest rostfria tillståndet
 • Vägmätarmanipulation är knappast möjlig eftersom körsträckan anges i dokumenten under TÜV-inspektionerna. Inte så bombsäker som den belgiska Carpass. Men långt ifrån den tyska - ostraffade - fria tjuvjakten.
 • Ovanliga färgkombinationer är mycket vanliga. Älskare av ljusa interiörer får ofta sina pengar. De flesta interiörer är i mycket gott skick. Detta är också en fördel med det konstanta goda vädret.

Nackdelar med spanska fordon:

I grund och botten har spanjorer en något annorlunda relation med ämnet bilar. Det är därför som fullständig dokumentation sällan är tillgänglig. En fullservicebok, även utan fakturor, är ett lyckoslag.

Erfarenhet, allmänt skick, ledtrådar och en god instinkt är en fördel här. Jag har aldrig tagit fel förrän nu. Och många "skatter" kommer från fans som tar hand om sina fordon själva.

Saab 9-3 Coupe

Den andra frågan är kroppens tillstånd. Rockfalls, repor och bevis på beröringsparkering är mer regeln än undantaget och tas mycket atletiskt. I de flesta fall är en renovering eller ommålning nödvändig för att få fordonen i det skick som kan beskrivas som obefläckat i Tyskland.

Även Herre målades, även om jag var tvungen att övertyga målaren mycket.

Servicepaketet

Tre olika serviceidéer är möjliga.

 • Kom som du är - Fordonet förs till köparen i "är" skick
 • Kom igen - Fordonet är optiskt i toppskick. I samråd med köparen sätter en målare av min rekommendation fordonet i bästa optiska skick. Gentleman Project kan användas som referens. Måleri är mycket billigare i Spanien än i Tyskland. Och vi säkerställer därmed spanska jobb.
 • Tekniskt topp - en fullständig inspektion, byte av alla vätskor, tekniska reparationer vid behov. Kan kompletteras med önskade modifieringar. Dessa utförs av Berma i Barcelona, ​​en långvarig Saab-verkstad.

När det gäller externt arbete - färg, interiör, fälgar - samordnas och övervakas dessa av Juan von Berma. Till timpris som inte ens är hälften av dem i Tyskland. Information om Berma finns också i Gentleman Story.

Transporten till Tyskland utförs av ett beprövat och extremt tillförlitligt företag till önskad adress.

Inga fantastiska fynd

Spanien erbjuder fantastiska bilar i färgkombinationer som inte finns här. Men jag måste varna för överdrivna förväntningar och en "girighet är cool" mentalitet.

Saab 9-5 SC

Å ena sidan kommer jag inte att fortsätta att trycka på de redan galna låga priserna av respekt. Dessutom, och du måste planera för det, finns det också olika kostnader som avregistrering, transport och allt arbete.

Varför gör jag det här? För kärleken till Saab och glädjen att rädda den ena eller den andra Saab från undergång. Men i rättvisans namn är det inte heller gratis. Om jag kör långa sträckor för någon som är intresserad, betalar en vägtull, är jag säker på att jag gärna gör det. Men till ett schablonbelopp som är rättvist och som vi är överens om i förväg.

Så det fortsätter

Tom ger mig en lekplats på bloggen. Det kommer att kallas Lizi's Garage och kommer alltid att gå online efter framgångsrik forskning. En särskilt spännande, cool Saab kommer då att visas här. Om du gillar det kan du kontakta mig. Jag kommer i kontakt med utsikterna och kanske kan vi samarbeta för att få en Saab i goda, nya händer.

19 tankar om “Saab från Spanien - fakta och servicepaketet"

 • blank

  @Thorsten Radig

  Såvitt jag vet är Italien ett undantag när det gäller motorer. Alla motorer finns i Spanien.
  Det finns några specialfunktioner som FAP på 9-3 diesel. Cabriolet, SC och Sedan automatisk levereras med det som standard, och det var valfritt med den manuella Sedan. Soltak kan hittas men inte så utbredd. Ett fungerande luftkonditioneringssystem är viktigare här. Min 9000 CSE Turbo har en. Det finns också på några av bilarna i Lizis garage.
  Sitsuppvärmning kan definitivt saknas - min 901 Coupé är ett exempel på detta. Många äldre modeller har också A / C för detta.
  Jag känner inte till några visuella skillnader. Intressant fråga med de två kylarna .... Kommer generellt att diskutera ämnet ”tekniska skillnader” med Juan / Berma. Om vi ​​antar intressanta resultat kommer en artikel att följa.
  Jag hoppas också på detta från resan till Afrika.

  Hälsning

  Lizi

 • blank

  Hej till alla Saab-fans, jag har några "italienare", alla har dessa brister: De är bara motoriserade upp till 2,0 l, har inga takluckor och inga uppvärmda säten. Vad sägs om spanska bilar? (Menar du alltid direktleveranser i Italien / Spanien vid den tiden)? Vilka andra tekniska och visuella skillnader finns det jämfört med modeller som levereras i Tyskland i allmänhet och på grund av statlig lagstiftning? Jag märkte med en 900 I att den, till skillnad från en annan modell, har två kylfläktar? Är detta i allmänhet fallet för ”heta länder”, eller bara för modeller med fabriksinstallerad luftkonditionering? Tack så mycket för dina svar.

  PS: Förresten, från 2022 planerar jag en RESA till Afrika med en Saab 900, en resa med förmånskaraktär ... .. vem kommer eller kan bidra med vad? ( http://www.rallye-dresden-dakar-banjul.com) Det här är tredje gången jag kör en Saab ...

 • blank

  @ andreas61k

  Som redan nämnts är en ordersökning för närvarande inte planerad ... Men alltid med tillförsikt mot mottot "Vad som inte är, kan fortfarande vara ..."

  Hälsning

  Lizi

 • blank

  Vilken bra idé!!! Endast någon som har Saab-blod i venerna kan komma på en sådan idé! Stort tack för den här fantastiska tjänsten för Saabs fans bortom Alperna.
  För mig personligen kommer idén nästan ett år för sent 🙁 Min Saab-budget är slut, det kan fortfarande finnas utrymme för en annan, men förmodligen bara mycket liten förståelse. På något sätt vill jag inte hoppa över till "andra familjemedlemmar". Men kanske borde jag bara vara mer tålmodig?

  Hur som helst låter det som intressanta historier, som uppfyllda och uppfyllda önskemål från det lilla men fina Saab-samhället.

  @Christoph Schmidt: Din idé med önskelistan, det vill säga riktade sökord, har också sin charm!
  @ Lizi: Finns det något ???

 • blank

  Paketnamnen ensamma är roliga :-). Fantastiskt som Lizi tacklar här och fantastiskt från Tom att erbjuda honom en scen här. Topp!!

  14
 • blank

  Verkligen en intressant idé, tyvärr är jag redan mer än komplett. Lycka till ...

 • blank

  Jag är väldigt glad att se vad som väntar oss ... Och jag kanske också måste gå med i SAAB-WG - men först måste jag övertala dem.
  Men först, tack så mycket för detta fantastiska projekt och det beundransvärda engagemanget från Lizi och Tom.

 • blank

  Bra idé, om någon skulle vara där som jag gillar, kommer jag definitivt att ta kontakt:

 • blank

  @Christoph Schmidt

  Tålamod krävs just nu. Du måste vänta på de spännande bilarna.
  Men projektet kan mycket väl utveckla en oväntad dynamik ...

  Tack för de fantastiska kommentarerna.

  Lizi

  12
 • blank

  Spännande och mycket intressant projekt! Måste vi vänta på dina erbjudanden eller accepterar du också "sökord", t.ex. för en 9-5 NG? Hur som helst: Lycka till för "Lizi" och TACK för ditt engagemang.

 • blank

  Emoji, Emoji, Emoji ...

  Lizi har lagt ett leende på mitt ansikte många gånger här. Men nu gliser jag så brett som bara de här gula sakerna kan göra.

  12
  1
 • blank

  Och vem kommer att berätta för min fru att det också kommer att fungera för Schweiz?

  Jag vågar inte….

  Jag är nyfiken på vilken typ av bilar som kommer.

 • blank

  Förfärlig!
  Jag vet inte ens hur jag ska uthärda de föreslagna erbjudandena från Spanien ... tänkte jag för mig själv, SAAB-ämnet har gjorts sedan 2011 ...
  Hittills har jag varit nöjd med TURBO-prenumerationen ... Förvirring går in i mitt liv.
  Jag behöver lite tid för orientering.

  12
 • blank

  Vilket fantastiskt projekt!
  Det skulle aldrig ha dykt upp för mig att något sådant en dag skulle kunna bli verklighet.
  Då önskar jag Lizi lycka till.

  16
 • blank

  @ GP 362 - välkommen till klubben - kanske kan vi hitta en platt andel för strandade Saab-galna människor med bara en resväska, men med otaliga svenska bilar - Tillverkad i Trollhättan!? 🙂

  Bra sak Lizi !!!!

  12
 • blank

  Mycket bra idé, erbjudanden som den röda cabrioleten skulle också tilltala mig!

 • blank

  Bra projekt !! Men extremt farligt 😉
  Jag har ingen parkeringsplats längre och familjen tar snart hand om en annan parkeringsplats åt mig 🙂
  Jag är verkligen upphetsad ...

  20
 • blank

  Det talar till mig helt! Framför allt är det inte en "billig är cool" sak. Jag är villig att betala ett bra pris för en trevlig Saab, t.ex. för en 9000 Aero i rött, så jag skulle öppna lådan igen!

  15
 • blank

  “The Lizi”! Bra, du ser fram emot intressanta historier igen.

  17

Kommentarer är stängda.