Året då Saab var närvarande på tysk tv

Det var inte krisåret 2011 då Saab var starkt representerad på tysk tv. Den som tänker på det har fel. Oavsett hur fel han har om han tror att allt på bloggen kommer att förbli som det är. Attraktionen ligger i förändringen och i att prova något nytt. Vi börjar med det på måndag.

Historiskt - Saab 92-produktion i Trollhättan
Historiskt - Saab 92-produktion i Trollhättan

Vill du ha en Saab?

Jag erkänner att utbudet av vackra Saab från tidigare ägande har blivit chockerande knappt. Riktigt bra fordon är sällsynta och efterfrågade mycket. Och eftersom det finns konstant efterfrågan, men det inte finns något utbud, finns det ett behov av åtgärder ur Saabs synvinkel. Vi börjar på måndag med ett nytt koncept.

Visserligen kan vi inte producera nya bilar, men vi kan importera fantastiska bilar. För att förverkliga önskan om Saab så smärtfritt som möjligt har vi utformat ett servicepaket. Ingen språkbarriär, ingen oro för transport. Om så önskas finns det till och med lite mer och läsarna på bloggen kan dra nytta av ett Saab-nätverk som också inkluderar erfarna workshops och målare.

Befruktningen går online på måndag och tisdag. Jag har rensat scenen så länge, vi läser inte varandra igen förrän på onsdag.

Saab i Autobild Klassik

Automotive tryckta media har svårt, vete separeras från aggen. Ju mer digitala och elektriska bilarna blir, desto mer undrar man vem som fortfarande ska köpa analoga informationsbärare? Tidningar som handlar om nuvarande fordon känner särskilt förändringen. Deras cirkulation smälter bort, framtiden är inte särskilt ljus.

Det är annorlunda med tidskrifter för klassisk plåt. Fläktkretsen är stabil, liksom kraven. Fast som en sten som fortsätter att bli bättre är det Autobild klassiker. Den ena eller den andra Saab är hemma i redaktionen, det finns en viss affinitet för svenskt stål.

Saab 99 i Autobild Klassik
Saab 99 i Autobild Klassik

I den nya utgåvan, som kommer att visas den 18 februari, tävlar Saab 99 mot BMW 318, Opel Ascona, Fiat 131 och Ford Taunus. Spännande, för jag känner nästan alla bilar från min ungdom. En vän körde 318, vilket imponerade mig väldigt mycket, en vän körde Opel och min far körde Taunus. Förresten var det hans sista Ford, den Kölnbaserade mannen förlorade spontant passagerardörren vid ett trafikljus. Bilen var två år då.

Jag vågar förutsäga hur jämförelsen kan bli. BMW ligger strax före 99, Ascona bakom följt av Ford Jokern är Fiat, som jag inte vet och inte kan bedöma.

Saab på tysk tv

Det starka tv-året för Saab var 1997. Vem visste? Saab firade 50 år, den nya 9-5, Talladega Challenge och presenterade sig vid IAA.

Otaliga bidrag flimrade på TV-rören i vardagsrummet. Vissa är riktigt bra gjort, andra tyvärr dåligt undersökta. För journalistiskt arbete publicerade Saab Tyskland en VHS-kassett med alla bidrag. De mest intressanta programmen kan ses här i lös ordning för prenumeranterna. Saab njutning från en annan tid.

Vad väntar på bloggen den här veckan?

En spännande mix väntar på dem Abonnenten. Bilens framtid verkar intetsägande. Kinesiska fabrikat är på väg att översvämma marknaden. Deras design kommer ofta från europeiska studior. Det är tilltalande, men också enhetligt.

Du utvecklar en längtan efter avantgarde och efter de stora, gamla varumärkena. Hoppet är inte ogrundat.

 • Stora bilmärken - drömfabrikens återkomst?

Något balsam för den sjuka bilens själ? Ett historiskt bidrag från 3sat kan ha terapeutiska effekter.

 • 50 år av Saab avantgarde - artikel av 3sat

Utöver välbefinnandet för själen stannar vi kvar i nuet. För första gången finns det tekniska data från Evergrande Auto. Måste Europa oroa sig?

 • Hengchi 3 - Hyperscreen och enormt utbud

Hur går veckan? Ganska Saab tung. Åtminstone här. Med en bukett med bilidéer som ger dig gott humör. Vem tänker fortfarande på nya bilar?

8 tankar om “Året då Saab var närvarande på tysk tv"

 • blank

  Vill du ha en Saab?

  Denna punkt och dess innehåll gör mig mållös. Dessutom litar jag plötsligt inte längre på mina ögon och min förståelse av texten ...

  Det är sensationellt. Eller fantaserar jag?

 • blank

  Kära Tom,

  Din förutsägelse av rankningen är helt korrekt! Fiat raderar i mitten. 9000-serien med V6-motorn testas också i samma utgåva.

  Jag ser fram emot den kommande veckan vad du har kommit på.

  • blank

   Kära Florian - tack. Precisionslandning 😉

 • blank

  Tack för de intressanta utsikterna Tom. Jag är redan upphetsad idag och ser fram emot nästa inlägg.

  Hälsningar från Sachsen och alla har en trevlig vila på söndagen!

 • blank

  Fin utsikt - måndag är inte längre så “dåligt” 🙂

  Jag skulle också ha ett foto av Saab 92-kroppsproduktionen i "erbjudandet" - jag skulle vilja göra bloggen tillgänglig!?

  • blank

   @ EF-elch foton är alltid välkomna!

 • blank

  Fina utsikter för den kommande veckan ...
  Soliga tider!

 • blank

  Läser spännande igen. Autobild Klassik är listad och kommer att köpas!

Kommentarer är stängda.