Herr X - ibland blir allt annorlunda

Det är klart. Jag vill köpa bilen, avsluta den gentleman och ta med den till Tyskland för att göra en Saab-fan glad. Jag tror bestämt på att hitta en. Erbjudandet jag gjorde är inte upprörande, men det innehåller lite spelpengar för allt som kan komma som en överraskning.

Välkommen till Frankfurt med Ratzmanns
Välkommen till Frankfurt med Ratzmanns

Och många av oss vet för mycket att något kommer ... Visst.

Det tar inte ens en halvtimme innan Alex - återförsäljaren - förklarar för mig att han inte kan acceptera det. Tålamod är något jag lärde mig - i vissa fall åtminstone - när jag blev äldre.

Så jag säger adjö på ett vänligt sätt och rekommenderar mig själv om han skulle ändra sig.

Frankfurt - Saab Ratzmann

Jag måste ändå åka till Tyskland. En arbetsuppgift kallar - en sällsynt händelse för en flygbolaganställd under Corona-perioden. Jag tar tillfället i akt Ratzmann komma förbi. I morse visas den första delen av "Red & Hot" -berättelsen. Vi läser det tillsammans, jag svarar på några frågor, jag hör ordet "lootschema för ..." och lämnar verkstaden.

Det tar bara några minuter och jag ser Ratzmanns telefonnummer på displayen. Inte för första gången skulle jag ha glömt något. Jag kunde inte ha fel längre. Jag hör bara ett kort ”Köp bilen. Som det är. Någon vill ha det och ringer dig i eftermiddag ”. "Bra. Det kommer att köpas på tio minuter ”är mitt svar.

Saabs flaggor blåser alltid i vinden
Saabs flaggor blåser alltid i vinden

Sagt och gjort. Alex är förvånad, men ställer inga fler frågor. Vi ordnar en insättning nästa dag. Allt annat kommer att följa i slutet av januari, eftersom jag kommer att vara utanför Spanien fram till dess. Eftermiddagen går och jag blir lätt nervös. Inte ett samtal, men mitt löfte - jag har ett rykte att förlora.

I min Saab-värld håller du ditt ord. För det mesta.

Herr X tar scenen

Telefonen ringer mycket sent på kvällen. Det är Mr. X: s tur. Jag kan inte kalla det på något annat sätt: ingen WhatsApp, ingen Facebook. Han känner till bloggen men läser den inte. Därför vänligheten personligen. Och en helt egen Saab-värld. Vi pratar i nästan en timme. Om allt, bara inte om bilen. I slutet av samtalet lovar Herr X att köpa, och vi träffas två dagar senare.

Under tiden kontaktar jag det polska transportföretaget och måste bli förvånad: Corona slår till här också. 50% högre priser. Eftersom efterfrågan inte har minskat, men knappast någon vågar köra längre. Och det finns mycket strängare viktkontroller. Cabriolet väger mer, så ett mindre fordon kan bara bäras på släpvagnen, om alls. Möjligt datum under andra halvan av februari.

Saab 9-5 NG-taxi
Saab 9-5 NG-taxi

Mötet ansikte mot ansikte med Herr X är liknande. En lång konversation om livet, musik och bilar. Han hade sett bilderna, och där var det - den hormonella ökningen jag nämnde tidigare.

Sedan Herr X den Gentleman berättelse Jag vet inte, jag berättar kort för honom vad som kan göras på plats. Eftersom vi fortfarande har tid tills Saab kan komma ut från Spanien, ger vi oss några dagar på det slutgiltiga beslutet.

Nu blir det väldigt ospektakulärt.

Saab kommer att hämtas den 10 februari. Han kommer att vara i Tyskland senast den 13: e. Mr X vill ha honom som han är. Var där när något måste bestämmas. Och mycket är gjort. Jag har sett ett par av hans fordon - ren perfektion. Eller på väg dit.

Cabriolet går till Tyskland
Cabriolet går till Tyskland

"Red & Hot" försvinner från det offentliga livet. Och min Saabherz är glad. En spektakulär bil har hittat en spektakulär ägare.

Jag tar en kopp kaffe nu och surfar lite genom försäljningsportalerna.

3 tankar om “Herr X - ibland blir allt annorlunda"

 • blank

  Stor historia @ Der Lizi!

  Mycket snyggt och snabbt skrivet, det passar perfekt med den röda cabrioleten och de olika fraserna.

 • blank

  Perfect!
  Kan bli en affärsmodell ... ;-).
  Om den röda SAAB är riktigt elegant, kanske finns det en historia från Mister X ...
  I alla fall: soliga tider och alltid olycksfria resor med den röda pärlan!

 • blank

  Stor historia. Jag kan inte tänka mig något annat. Det är bara bra att de finns.

Kommentarer är stängda.