Saab marknadscheck - Saab 9-4x - Svensk SUV i liten serie

Nästan exakt tio år har gått sedan den första Saab 10-2011x i februari 9 Mexiko rullade av bandet. SUV: n tillverkades ofrivilligt bara i en liten serie. Det är fortfarande attraktivt, hjärtat hos vissa fans slår snabbare när de ser en. Vad du definitivt bör tänka på när du köper och vad Saab 9-4x kan kosta.

Produktionen varade kort, sedan stoppade GM linjerna. Det som är omtvistat är hur många 9-4x som gjordes. Siffrorna är motsägelsefulla och sträcker sig mellan 614 och 814 stycken. Bland dem finns 20 stycken 9-4x av årsmodell 2012. Kvantiteterna är dock små och det finns ingen marknad som sådan.

Beklagligt, för Saab 9-4x var inte bara övertygande designmässigt, den var också tekniskt uppdaterad på den tiden. Att det inte fanns någon diesel accepterades medvetet i Trollhättan. SUV:n designades aldrig som en bil för Europa, marknaderna fanns i Nordamerika och speciellt i Kina. 9-4x Saab kunde ha hjälpt till att göra ett genombrott där, och chanserna var inte dåliga.

Saab 9 4x 2011
Saab 9 4x 2011

Ja, jag vill läsa mer...

 


Detta inlägg är exklusivt för våra prenumeranter.

Är du prenumerant eller medlem i Aero X Club?

Logga För att läsa hela artikeln.


Har du inte en SaabBlog-prenumeration än?

Men du vill ha en daglig dos av Saab och vill läsa hela artikeln?

Vill du abonnent eller en medlem i Aero X Club och stödja SaabBlog-projektet!

Från €1,99 får du full tillgång till allt innehåll och kampanjer och blir medlem i Saab-världen.


 

Kommentarer är stängda.