Varför försäljningsportaler ibland bör undvikas

En tidig onsdag morgon. Jag ser fram emot det nya inlägget på bloggen som meddelades via e-post. "La bella rossa”Är det hans namn? Och jag tycker att den beskrivna bilen helt enkelt är vacker. Jag gillar saab. Och jag gillar röda bilar. Ingen överhängande fara. Det är borta. Dessutom behöver jag ingen bil.

Red & Hot - en Saab Cabriolet
Red & Hot - en Saab Cabriolet

Med mitt andra kaffe gör jag något som ibland har lett mig till orimliga gärningar, och varför jag kallar 4 Saabs mina egna. Jag bläddrar i portalerna. Jag vill bara titta ... Vi vet alla att autoscout och mobil sällan har en stor överraskning redo.

Men jag bor i Spanien. Och i Spanien gillar folk hemlagade saker. Trots mycket reklam klarade Ebay sig aldrig igenom statusen "sprang också". Det finns ”milanuncios” och ”wallapop” för begagnade föremål. Och ”coches.net” för bilar. "Coches" betyder bilar. Och minst fem gånger så många bilar av varje modell annonseras på denna plattform som vid autoscout. Minst…..

Jag går in i Saab 9-3 automatiskt och rullar igenom annonserna "prisfallande". Det finns några "trevliga" saker, men ingenting som kan få allvarliga konsekvenser. Tänkte jag först.

Och plötsligt är det där: den hormonella ökningen som berövar oss all förnuft.

Jag klickar igenom de 16 fotona otaliga gånger och gör det bara värre.

Jag vet inte vilka processer som pågår i våra kroppar när det händer. Jag känner bara till resultatet: saknar någon anledning finns det bara en tanke: VILL HA.

Ja, en frestelse denna konvertibla
Ja, en frestelse denna konvertibla

Rött, lätt läder, sensationella fälgar, mycket välskött, byggår 2005, 140k kör, med 1 års garanti och kallas 9-3 Cabrio Aero Automatic. Och precis som Toms herre är han precis runt hörnet från mig. Till ett pris som skulle betraktas som ett stavfel i Tyskland eller Holland: 6.900 euro.

Jag måste göra något. Även om jag skulle ändra mig senare kan jag inte släppa taget. Det är koronatid. Och vi får - återigen - inte lämna vår bostadsort. Jag får lite information om återförsäljaren. Verkar vara seriöst.

Så jag ringer honom.

Det finns möjlighet att åka dit med ett intyg från honom och en självbedömning. Vi ordnar möten på fredag ​​morgon. Och återförsäljaren lovar att reservera bilen åt mig fram till dess. Han är säker för nu.

Massor av knappar i cockpit - Serie 1 i 9-3 Series II
Massor av knappar i cockpit - Serie 1 i 9-3 Series II

Jag övernattar i sömnlös trance. Det är uppenbart att en av mina Saabs måste gå om jag köper 9-3. Men vilken? Alla är speciella. Jag har en berättelse med alla. Visst vet du dessa tankar. Jag köper och säljer bilar halvsovande hela natten. Och komma till inget beslut.

På morgonen pratar jag med Juan von Berma i telefon. Han är mycket nöjd med annonsen. Precis som Tom, som jag delar länken med, och har en lång, elak konversation.

Under samtalet kommer namnet upp ... .. Rött och varmt. Så det borde kallas, den nya Saab-upplevelsen, som kanske blir ett projekt.

Det finns ingen lösning än. Men några tydliga tankar.

Och framför allt mötet. Varför inte börja med det viktigaste ...?

10 tankar om “Varför försäljningsportaler ibland bör undvikas"

 • blank

  Los ojos rojos ...

  Fin bil, fantastiska fälgar och fina bakljus.
  Grimaserna som vissa bilar skär framför mig på natten gör mig upprörd.

  Tack vare lysdioder kör alla typer av ansikten framför dig. Jag tänker alltid då, rövansikte.
  En vacker bak har helt enkelt inga ögon!

 • blank

  Till er alla som nu är knarkare på coches.net eller som tittar på den spanska versionen av autoscout ...

  Saker ses inte så nära där. Informationen är inte alltid 100% korrekt. Folk gillar att göra ett misstag med några tusen kilometer. Eller såg inte så mycket in i tidningarna när det kom till motorn. Eller bara förbises i omkopplaren / det automatiska avsnittet när du skapade annonsen, klickade på den högra ... En magisk 9-3 automatisk vagn boblade i flera månader vid scout under ställverk tills jag fick idén att ta interiörbilderna - om tillgängliga - att titta på. Och gjorde en vän väldigt glad som hade letat efter en bil som denna länge ....
  När det gäller dokumentationen av servicehistoriken bör förväntningarna inte vara för höga. Utrustningsdetaljerna kan också skilja sig lite från det vanliga - ja, det finns såstavar utan sätesvärme. Hur bra bilarna än ser ut på fotona - i Spanien parkerar man gärna "efter ljud", och ordet "fallande stenar" finns inte så vitt jag vet. Om du skulle ringa polisen om du träffade en parkeringsplats, skulle du vara den som skulle få ett straff för att ha missbrukat samma.

  Men den som noggrant har läst gentlemanens historia vet att det inte är ett stort problem. Lösningen är bra målare till rimliga priser. Bilar från Spanien har några andra fördelar. För det första måste du verkligen arbeta hårt för att hitta en bil med allvarliga rostproblem. Och på grund av ITV: s seder (spanska TÜV) kan det nästan uteslutas att den faktiska körsträckan är felaktig.
  De är också vanligare med ljusa interiörer och i mycket fina färgkombinationer. Vad som uppenbarligen passar in i det ena eller det andra bytessystemet ....

  Jag önskar er mycket roligt att surfa. Och om någon skulle se något som orsakar det hormonella tillstånd som beskrivs i mitt inlägg, hjälper jag gärna till med läkning.

  Hälsningar till samhället

  Den här gången har Dr. Lizi

  12
 • blank

  Ytterligare en stor förfrågan, kanske till Tom: Kan vi möjligen få en europeisk lista över alla relevanta nationella bilportaler? Det skulle vara till hjälp. Till exempel kände jag bara två från Sverige och Schweiz. Jag skulle aldrig ha kommit till den spanska sidan. På så sätt kan vi alla fördriva tiden "mer förnuftigt". 😉

  11
 • blank

  Äntligen en cabriolet i en vacker vinröd! Slå omedelbart, skulle jag ge råd! 🙂 🙂 🙂 Och sälja en annan skönhet för det? 🙁 Pah - du måste bara ha en sådan vacker som en lyx och du kommer definitivt fortfarande att kunna hitta ett litet litet utrymme ... 😉 Skämtar åt sidan, jag förstår det klassiska dilemmaet.

  Förresten, är det chili rött (menar jag)? Eller cayenne röd? Tyvärr var denna röda bara tillgänglig i början av 9-3 II och efter ansiktslyftningen var det inte alls. Jag tycker att denna rika vinröd är mycket varmare och mer ädel än laserröd, som tyvärr var den enda röda nyansen som fortfarande fanns i slutändan. Laserrött passar Combi och sedan väldigt bra efter min smak, men det är inte mitt fall med cabrioleten (för Ferrari-liknande, på något sätt).

  Min drömkombination skulle också vara vinrött med svart huva och lätt läder (jag ser verkligen fram emot fler bilder av interiören !!) eller en krämvit cabriolet med svart huva och vinröda lädersäten (som de första 900 cabrioleten). För mig kan det bara toppas av en underbar nyans av blått med en blå huva (jag hade en gång en diesel som en ny bil, byggd 2007, vilket senare visade sig vara ett fel tack vare VW).

 • blank

  "Lady" i RÖDT - tidlöst vackert CV 🙂

 • blank

  Super fin cabriolet!
  För tillfället erbjuds också några fantastiska SAAB på tyska portaler, det finns två eller tre fantastiska 9000-tal, en mycket intressant 900 II, ... exakt mitt lootschema. Lyckligtvis är jag väl omhändertagen 😉
  Alla har nu sitt pris. Nivån kommer långsamt ut ur källaren.

 • blank

  Måste det vara 😉? Jag kan inte komma ner från sidan alls. Jag trodde inte att de har så många dieselkonvertibler i Spanien!

 • blank

  Mycket intressant, tack också för tipset från den spanska sidan, trodde aldrig att det finns så många intressanta fordon och att den konvertibla andelen inte är exakt låg. Snarare skulle jag ha trott att Spanien är för varmt för konvertibler.

 • blank

  Tack Lizi, bra rapport. Vad tilltalar mig mer Din kommentar eller Saab? Den varma, röda lite mer 😉

  Jag befinner mig helt i dina linjer. Trots åtta bilar i stallen ser jag till Saab och Lancia, på mobil och autoscout24, de och ch varje dag. Och det är nästan alltid mycket frestande bilar som annonseras. Vi kan bara drömma om priserna som de visas i Spanien. I CH är Saab ibland lite billigare än i D, men de flesta CH-fordon har verkligen betydligt färre km på dygnet och ofta också mycket väl underhållna.

  Jag frågar mig själv, när kommer dessa frestelser att sluta? För närvarande är det naturligtvis nästan oundvikligt, för det är inte möjligt att titta snabbt på en bil nu. Men vi hoppas alla att den tröttsamma tiden kommer att ta slut snart och då kan vi börja om, jakten på den ultimata Saab!

  11

Kommentarer är stängda.