Återigen - Spyker NV gick i konkurs

Sommaren förra året var det plötsligt hopp. Överraskande verkade Spyker nära att återfödas. Ännu ett liv igen? För att göra lyckan perfekt var planen att bygga de ädla tillverkade varorna i Tyskland. Det verkar nu vara över för gott. Men det är det inte. Säger Victor Muller.

Spyker C8 Laviolette LM85
Spyker C8 Laviolette LM85

Planerna var återigen ambitiösa. Ett showroom i Monaco, comebacken inom motorsport. Nu går vi om Spyker C8 Preliator skulle komma i år, ska B6 Venator och Spyker D8 SUV följa. Boris Rotenberg, en bankir i Moskva och en vän till Vladimir Putin, skulle finansiera comebacken.

Men pengarna kom aldrig

Men de väntade förgäves på de utlovade ekonomiska medlen. Därför, efter Spyker Services och Spyker Events, trollade Spyker NV också in i insolvens. Men enligt Victor Muller är företaget bara ett tomt skal. Spyker-tillgångarna hade överförts till ett engelska företag så att ingenting skulle stå i vägen för en eventuell comeback.

Faktum är att denna konkurs också är relaterad till de medel som inte mottogs av Rotenberg. Muller skulle ha velat använda dem för att betala pengar till Spyker Services and Events-borgenärerna, enligt överenskommelse med insolvensadministratörerna. Under lång tid visade de förståelse. Men efter två års tålamod och väntan var det dags för en av administratörerna. Spyker NV: s insolvens var den logiska följden.

Inte Över än

Muller är fortfarande optimistisk. Det är inte över ännu, sa han. Chanserna för en investering i Spyker återfödelse är mycket höga. Han beklagar att likvidatorn inte skulle ha önskat vänta ytterligare en vecka.

Historien, eller snarare drama, verkar oändlig. Bergbotten har uppnåtts, men Spyker är den älvdamm som drömmar är gjorda av. Ingen behöver märket, men det skulle vara trevligt om det var tillbaka. Handgjorda sportbilar är kontrapunkten till en allt kallare och mer perfekt värld.

5 tankar om “Återigen - Spyker NV gick i konkurs"

 • Espressomaskiner på hjul

  Den knäppa inredningen med massor av retro-switchar hade något.

  Jag satte också en sådan omkopplare i den klassiska bilen. För överdrivning av P164E. Annars har jag bara dem i köket ...

  Jag gillar den smaken av saker. Detta är noll lager.

 • Tja, så är det med de fina herrarna Putin & Co., som bara tänker på sin egen fördel och sin egen makt - pålitligt bara i förutsägbara negativa reaktioner och handlingar, där ”negativt” uttrycks på ett starkt eufemistiskt sätt. Den som blir involverad med sådana människor borde inte bli förvånad enligt min mening och det är ditt eget fel!

 • VM, den eviga drömmaren! Jag tycker att han är omtyckt, inte bara på grund av hans engagemang för Saab. Men ingen tar det verkligen på allvar. Men det är underhållande.

 • Hur länge tills den mycket stora bubblan imploterar och alla små bubblor färdas med den i avgrunden?
  (är inte en maverick eller en QA, bara en pessimistisk realist)

  1
  1
 • VM är och förblir en stand-up man - för detta förtjänar han i alla fall respekt 🙂
  Jag lärde känna honom på 9-5 NG-presentationen i Sverige - på något sätt en "drömmare" i positiv mening.

  Från honom kommer vi definitivt att höra otroliga saker igen - lycka till från min sida - oavsett vad ..

  7
  1

Kommentarer är stängda.