Spännande! Saab-modellbilinnovationer från DNA 2021

1:18 samlarskala är mer populär än någonsin. Det är därför möjligt att vissa utställningar kommer att vara ganska täta 2021. Vi förväntar oss en flod av modellbilsinnovationer från DNA Collectibles. Åtminstone enligt Saabs standarder. Bland dem finns en eller annan modellbil som fansen har väntat på länge.

Saab 9-3 Aero Cabriolet
Saab 9-3 Aero Cabriolet

Den verkliga godbiten kan vara Saab 9-3 Aero Cabriolet från 2005. Många anser att dess design är mycket framgångsrik och mer subtil än ansiktslyftningen. Det skulle vara särskilt modigt om det släpptes ut på marknaden i Saabs kultfärg "Lime Yellow". Cabriolet-miniatyrer har hittills varit bristfälliga, särskilt i stor skala. Det förändras i år.

Åtminstone lika spännande är de två klassikerna som också finns på DNA-samlingsplanen.

Saab 900 Turbo Sedan 1982, även känd som Gradschnauzer i fläktkretsar, har länge haft status som en legend. Och 900 Turbo från 1993 är en av de mest attraktiva Saab-modellerna någonsin.

5 nya Saab-miniatyrer 2021

Sammanfattningen innehåller följande nya utgåvor för 2021 i listan över DNA-samlarobjekt:

 • Saab 900 turbo sedan 1982
 • Saab 900 Turbo T16 luftflöde 1993
 • Saab 9-2X Aero 2004
 • Saab 9-3 Aero Cabriolet 2005
 • Saab 9-3 Sportcombi Turbo X 2008

Fem nya spännande Saab-miniatyrer för 2021, men tyvärr inget schema. Schweizarna gör fortfarande en hemlighet när vilken produkt presenteras. Miniatyrernas färger har ännu inte publicerats. Men vad skulle livet vara utan spänning och förväntan på de små trivialiteterna?

Vad som är säkert är dock att den beprövade policyn för begränsade upplagor inte kommer att förändras. Det kommer att finnas mindre än 1.000 XNUMX exemplar av varje modellbil per variant, alla fordon är numrerade i följd på bottenplattan. Detta garanterar ett stabilt insamlingsvärde och en viss grad av exklusivitet.

Den sommar 2020 rullar nu för leverans i januari presenterade Saab 9-5 NG Aero. Väntetiden var lång och upplagan är inte slutsåld än. Beställningar är möjliga, även med risk för att utrymmet i utställningsfönstren blir alltmer begränsat.

5 tankar om “Spännande! Saab-modellbilinnovationer från DNA 2021"

 • blank

  Så Tom, du gjorde det!
  Jag köpte en Saab 94x ...
  Jag är nyfiken på hur det ser ut i verkligheten. Men han kommer inte att vara den sista DNA-SAAB.
  Finns Saabblog-klistermärket också i skala 1 till 48
  Hälsning André

 • blank

  Moin
  Jag hoppas att 9-3SC X kommer i vitt.
  Han kommer att bli min första modell.
  Förhoppningsvis kommer det att fungera!
  Kära Tom, vänligen håll oss informerade.
  Tack
  Hälsning André

 • blank

  Det låter bra! Alla mycket intressanta förebilder. Kan inte vänta med att ha de två 9-3. För den konvertibla körs röstningen på färgen redan på FB-sidan för DNA-modeller. 9-2X är ganska oväntat och därför särskilt bra.

  Låt oss hoppas på en 9-3 Independence Cabriolet 2022 och en 9-3 SC Griffin.

  @ Old Swede Den 9-3 I konvertibla var också tillgänglig från DNA som Viggen. Men inte i svart. Kanske kommer en vanlig 9-3 I cabriolet också någonstans.

 • blank

  Det är fantastiska nyheter! Äntligen en cabriolet! Även om jag tillhör den grupp som tycker att näsan på den “lyfta” 9-3 III är mycket trevligare (men jag gillar bakänden bättre med pre-facelift), kommer jag att beställa min första modellbil! Det påminner mig om min - älskade - tidigare konvertibla. Förhoppningsvis i en fin färg!

  Och SortCombi behövs också!

  Vi kommer säkert att återkomma till dig så snart du kan beställa? 🙂

 • blank

  Det ser bra ut redan. Finns det faktiskt en 1:18 9-3 I cabriolet som modell någonstans? Jag har en 900 från Burago i gult. Jag saknar fortfarande en svart 9-3I

Kommentarer är stängda.