La bella rossa - Saab Cabriolet Love behöver inte vara dyrt

Vart har de gått, bilarna bortom de grå och svarta nyanserna? La bella rossa - en laserröd Saab Cabriolet, en av dessa sticker ut från den grå flocken. Lite mod att färga - naturligtvis. Det sätter ett leende på våra ansikten i vardagen. Det är särskilt bra när kärleken till den röda cabrioleten inte alls är dyr.

"

Saab 9-3 1.8t cabriolet

En Saab Cabriolet är en valuta. Åtminstone för det mesta. Den klassiska 900 med tygtak var och är alltid dyr. Facelift-konvertiblerna i 9-3 II-serien finns också. Och vad som än händer däremellan finns det åtminstone hopp för den klassiska statusen.

Priserna för 9-3 II Cabriolets är höga i Tyskland och vissa grannländer, kanske för höga. För en ansiktslyftande bensinmotor med mindre än 100.000 15.000 kilometer kan du enkelt lägga XNUMX XNUMX euro på bordet. Beroende på utrustning och prestanda, lite mer. Men det är värt att vara vaksam. För då och då finns det vackra bilar att upptäcka hos våra grannar till intressanta priser.

En Saab 9-3 II ansiktslyftbar cabriolet för långt under 10.000 2008 €? Första registrering 58.000, bara XNUMX XNUMX kilometer på klockan, med premiumläder och automatisk ombord, i mycket bra, välskött skick. Det finns det också. Du måste bara titta till Italien, där en sådan Saab erbjuds.

Återförsäljaren, som annars inte har något att göra med det svenska varumärket, kräver bara 6.800 9 euro. Otroligt, du måste låta det smälta i munnen. Och det är bättre att börja med vad du inte får för det. Saab 3-XNUMX Vector är helt enkelt utrustad. Det finns inget xenonljus, inget navigationssystem.

Som så ofta är fallet med italienska fordon har den inte heller några uppvärmda platser. Eftermontering av dem är tidskrävande och dyrt, ibland skjuts upp av psykologiska skäl. Och den har kombinationen 1.8 ton och automatisk. Detta är utom bra, och varken lyckligt samordnat, och det förmedlar inte heller något dynamiskt.

En Saab Cabriolet är en valuta

För att vara nöjd med det hjälper två saker i princip. Antingen är du av naturen en lugn, balanserad karaktär. Eller så kan du låta Hirsch Performance leverera en ökning i prestanda. Detta sätter tillbaka förhållandet mellan fordonsvikt, kraft och 5-växlad automatisk i det gröna området.

Så vad ska man göra Att köra till Italien på något sätt, bryta alla Corona-regler och utlösa den laserröda svenskan med österrikiskt ursprung och bosättning i Italien? Eller bara överföra pengarna till återförsäljaren i hopp om att allt ska bli bra på något sätt?

Glöm det! Naturligtvis är en Saab Cabriolet en valuta. Och naturligtvis kunde jag inte skriva den här texten så fort som Saab såldes. En fråga om några timmar och möjligheten var borta. Du kan bli arg nu eller göra satsningar på var den röda Saab snart kommer att visas.

Antingen har en italiensk Saab-fan hittat lycka med honom nästa sommar.

Eller en återförsäljare kände igen möjligheten och grep den. Och erbjuder det för några vänliga € mer. Att tjäna pengar kan vara så enkelt.

Med bilder från Gruppo Auto Po

6 tankar om “La bella rossa - Saab Cabriolet Love behöver inte vara dyrt"

 • blank

  "Han borde gå."

  Sommaren 2019 (eller 2018?) erbjöd någon mig sin 9-3 II Cabrio (olyft). "Snygg bil", sa jag i förbigående och blev uppringd efteråt: "Du kan få den!"

  Så jag vände mig i misstro. Mannen ville bara 6.500, bara 79 ton, senaste service och HU för 3 månader sedan.
  Jag var bara för dum och inte tillräckligt spontan för att slå till eller åtminstone be om ett telefonnummer för att sova över det ...

  Sedan dess har min reflektion blivit vanärande på mig varje morgon. Jag konstruerar rättfärdiganden och sticker tröstplåster på kinderna efter våt rakning. Jag vill säga till mig själv att det finns många sådana erbjudanden. Men tyvärr är det inte sant.

 • blank

  Må den nya ägaren vara nöjd med den röda SAAB.
  Människan måste också kunna skämma bort!
  Säljer snabbare än att skriva en artikel ... en speciell slump!

 • blank

  Fynd eller inte - det är bara ett förföriskt vackert objekt! Jag träffade en gång en dröm om en röd cabriolet 900, inte ens den yngsta i termer av km - jag blev blåst bort, kunde inte motstå, även om jag redan hade en värdig Saab. Och även om jag kör det lite är jag fortfarande nöjd med det! Förhoppningsvis kommer det i år att få den klassiska bilens värdighet. ...

 • blank

  Förhoppningsvis har köparen tur och bilen är faktiskt i gott skick. Jag hade för avsikt att köpa en liknande röd och billig 9-3 cabriolet i Warszawa förra hösten. Jag hade meddelat säljaren att jag skulle vilja köra bilen till en verkstad och även till biltvätten innan jag köpte den - till en början gick han med på, men dagen före avresan vägrade han mig. Det är bra att jag inte åkte! Som alltid skulle jag inte köpa en begagnad bil utan en noggrann inspektion och provkörning.

 • blank

  En snapper! För billigt, vilket inte behöver vara dåligt. Någon slog snabbt och gjorde inte ett misstag.

  7
  1
 • blank

  Jag kan inte riktigt göra en valuta där. 6.800 € för en sådan bil är otroligt. Åtminstone att döma av bilderna. Däremellan finns också erbjudanden om 9-3I och 9-3II (före ansiktslyftning) här i Tyskland där jag klickar bort eftersom jag tycker att erbjudandena är tvivelaktiga. Men jag verkar ha fel.

  2
  1

Kommentarer är stängda.