Marknadskontroll - Saab 9-5 NG priser - spekulativa, eller vad?

För ungefär tio år sedan stannade produktionen av den senaste Saab-modellen. Priserna på begagnade bilar har utvecklats spännande sedan dess. Den första nedgången följdes av en snabb återhämtning. Sedan dess har priserna varit anmärkningsvärt stabila. Nu sipprar fordon med 10 300.000 kilometer och mer ut på marknaden. Hur är deras prisutveckling som sker utanför samlarens miljö?

Marknaden för Saab 9-5 NG är indelad i olika segment. Den mest spektakulära delen är samlarmarknaden, som fokuserar på fordon med mindre än 100.000 XNUMX kilometer eller bara lite mer. Det är här samlare och fans av märkesbutiken. Under tiden kan du nästan bara hitta bensindrivna fordon som erbjuds, diesel är fortfarande opopulär. Automatiska överföringar dominerar önskelistan, utrustning från Vector-nivå upp är obligatoriskt.

Marknadskontroll av begagnade bilpriser Saab 9-5 NG
Marknadskontroll av begagnade bilpriser Saab 9-5 NG

Saab 9-5 NG priser - den stora spekulationen

Under tiden har många fordon konverterats och förts till flygnivå. Den som samlar in och värdesätter äkthet bör bekanta sig med historien om sitt drömobjekt. En bra kontakt med scenen, som nästan alla bilar känner till, kan hjälpa till att undersöka historien. Eller en förfrågan på LaFrentz i Kiel, där de flesta renoveringarna genomfördes.

Priserna inom kollektorsegmentet är stabila. Du måste betala någonstans runt 20.000 9 euro för en bra 5-XNUMX NG. Särskilt vackra fordon, sällsynta färger och specialutrustning är dyrare. Till gengäld får du ett ovanligt stabilt fordon.

Den sista Saab har alltid bjudit in spekulation. Återförsäljare som köper billigt från okunniga första ägare kan göra ett lukrativt företag. Detta lockar också handlare som ursprungligen flyttade bortom scenen. Spekulationerna fungerar inte alltid, det finns alltid överdrifter och fansens betalningsvillighet är inte obegränsad.

Forskning krävs för fordon som erbjuds med en oklar historia från den baltiska miljön. Det kan vara oavsiktlig skada som inte alltid kommuniceras öppet. Om du är osäker är det bättre att köpa fordonet från en av de adresser som du litar på.

Saab 9-5 NG priser och hög körsträcka

Fordon med 300.000 200.000 kilometer eller mer säljs nu också. En ljudbarriär för acceptans verkar vara gränsen på 10.000 XNUMX kilometer. Strax före eller efter det plattar prisnivån betydligt ut. Då är det också möjligt att komma in för långt under XNUMX XNUMX euro.

Men det finns ett acceptansproblem. Den sista Saab är ännu inte en ungtimer, än mindre en klassiker. Från ett visst antal på hastighetsmätaren är det bara en begagnad bil med hög körsträcka. Efterfrågan och den långa livslängden är motsvarande knappa. 9-5 kämpar här, och det kommer att vara i det långa loppet.

Produktionen av Saab 9-5 slutade våren 2011
Produktionen av Saab 9-5 slutade våren 2011

För eventuella köpare som vill använda den stora Saab i några år till, uppstår ersättningsfrågan bortom den tolerans som fansen tar med sig. Inte allt är i solen här, specifika delar har varit sällsynta i flera år och det finns knappast någon efterproduktion i Sverige.

Opels släktingar och identiska delar av Insignia-serien hjälper. Detta säkerställer rörlighet och ger reservdelar till billigare priser än de som erbjuds av svenska leverantörer. Saab-verkstäder använder i allt högre grad sina historiska GM-anslutningar och får åtkomst till varumärket med blixt.

Från tårarnas dal

Opopulära och billiga var och är modellerna med en dieselmotor under huven. Trenden förändras emellertid för närvarande och diesel kommer långsamt ut ur tåredalen. Tiden med mycket låga priser är över, men klyftan mellan bensin och diesel är fortfarande enorm. Ett tillstånd som inte kommer att förändras i grunden.

Den absolut minst populära modellen är dock inte en diesel. Det är den lilla 1,6 liter som borde avrunda serien som en budgetmodell. De få fordon som finns har ingen riktig fansbas och efterfrågan tenderar mot noll. För övrigt betalas de högsta priserna för den senaste 9-5 generationen i Tyskland och Nederländerna.

En titt på grannarna i Europa kan därför inte skada om du vill komma in i den stora Saab.

6 tankar om “Marknadskontroll - Saab 9-5 NG priser - spekulativa, eller vad?"

 • blank

  Fortfarande en skönhet, en otroligt hållbar design av hög kvalitet. Ett SAAB-stopp!

 • blank

  Med tårar i ögonen sålde jag min andra 9-5 NG för tre år sedan (MY 2012). Denna 9-5 var en mycket trevlig Aero Biopower-maskin från ökningen från Kvd och väl försedd med dokument från den tyska administrationen. Färgen var Java-brun och korrekt installerades alla nyheter (HUD,
  Men jag är fortfarande väldigt glad att en Saab-återförsäljare från Holland köpte den här mycket fina bilen. Så jag är säker på att du kommer att bli mycket välskött och att jag fortfarande kan se den här fantastiska bilen när jag kör förbi.
  Jag är säker på att den här nya ägaren kommer att ge mycket glädje åt körningen.

 • blank

  Jag skulle inte köpa en bil över 300k-strecket heller. Jag skulle ha för mycket oro över uppföljningskostnaderna. Jag skulle vara mer avslappnad vid 200 XNUMX, men beskattningen här i Tyskland som tjänstebil är ett rejält hinder.

  4
  1
 • blank

  En fantastisk bil!
  (och jag gillar inte limousiner alls)

  Och optiskt fortfarande mycket MODERN och också extremt individuell och behagligt slående.

 • blank

  Jag har inte hoppats att de kommer att bli billigare på länge. Jag ger det till alla som har en.

 • blank

  Det fina är att folk tror att SAAB producerar igen när du kör upp med 9-5NG, ... och det är trevligt att vara på väg med det i alla fall!

  23

Kommentarer är stängda.