Ny version - Saab 9-5 NG sportdräkt i Fjord Blue

Den nya Saab 9-5 NG-sportdräkten som DNA-samlarobjekt presenterade för oss strax före slutet av året är helt enkelt vacker. Efter att den första upplagan i Glacier Silver slutsåldes snabbt har schweizarna nu bestämt sig för Fjord Blue som kroppsfärg.

Saab 9-5 NG-sportdräkten är ny från DNA
Saab 9-5 NG-sportdräkten är ny från DNA

Ett riktigt bra val. Parat med den ljusa interiören, förmodligen den kombination som jag skulle ha beställt i Trollhättan. Saab 9-5 NG sportdräkten var något av ett hopp i horisonten för varumärket. Hade han kommit i produktion hade chansen att överleva sett lite bättre ut.

Hopparens bärare

Eftersom stationvagnen antogs ha en hög andel i produktmixen, vilket var fallet med dess föregångare. Det blev inte som vi vet. Förseriens fordon som överlevde blev en kult. Priserna är ibland absurt höga när ett fordon erbjuds. Det ligger i sakens natur att priserna alltid kommer att förbli höga. Det är dock inte klart om de kommer att fortsätta att stiga.

Freund har allt du behöver veta om Saab 9-5 NG sportdräkt, produktionsnummer, färger och historia Michel sammanställt på hans sida.

Det är intressant att notera att Saab inte var så entusiastisk över sin egen produkt 2011. Det gick mycket att utvecklas från GM Group och Opel, och några detaljerade lösningar orsakade oro. Den dåliga användningen av utrymme för ett fordon av denna storlek, särskilt i bagageutrymmet, orsakade huvudskakningar.

En hyllning till Saab 9-5 NG sportdräkt

Konceptet kom från Opel och måste accepteras i Sverige. Där klassificerade de 9-5 NG-sportdräkten med en nypa pragmatism som en tillfällig lösning på väg till självständighet. Det faktum att han kunde bli en kult var lika lite på radaren som Saabs möjliga misslyckande.

Inget av det spelar någon roll idag, det har gått annorlunda än väntat 2011. En hyllning i skala 1:18 till 9-5 och ett fint tillskott till modellbilkollektionen är den nya sportdräkten i Fjord Blue. Den kan nu beställas från DNA Collectibles till en tidig fågelhastighet. Miniatyren kommer att levereras under tredje kvartalet 3.

5 tankar om “Ny version - Saab 9-5 NG sportdräkt i Fjord Blue"

 • blank

  En underbart vacker blå! 🙂 Det är synd att det inte fanns för andra modeller, t.ex. 9-3 III Cabrio och SportCombi ...

 • blank

  min favoritfärg för NG

 • blank

  @ Tom,

  Jag tror jag förstår. Jag var inte medveten om hur stor andelen "vikariat" var. För mig var NG SC alltid en Saab och skulle ha varit min nästa bil.

  Saabization (trevligt ord) har efterträtt rump-teamet i Trollhättan - även om de skakade på huvudet själva i vissa aspekter ...

 • blank

  Var Opel / GM verkligen ansvarig för den relativt lilla bagageutrymmet?
  Det är inte mycket annorlunda med föregångaren / min 9-5 SC. Också relativt liten med tanke på fordonets längd.

  NG är också längre än ett Insignia. Jag har alltid trott att kroppen och det rumsliga konceptet var i Saabs händer. Är det fel?

  • blank

   @Volvaab Driver NG är en genomgående solid gruppprodukt som har "Saabized". Mycket jobb skedde på Opel, i Trollhättan fanns det bara rumplag på den tiden. Och om något hände i Trollhättan så flögs "vikariat" in från Rüsselsheim i förväg. Tragedin bakom det är att denna "Saabization" gjordes så bra att man kan föreställa sig de missade möjligheterna under ett decennium under GM.

Kommentarer är stängda.