Corona, jul, Saab och lite espresso

Hur var din jul Var det ensamt Då har vi något gemensamt! Julen 2020 kommer att förbli i mitt minne som en ensam festival. Det är ingen tragedi. Å ena sidan har ensamhet sin rättfärdigande, å andra sidan kan det vara ännu värre.

Corona, jul, Saab och lite espresso

Corona repar din ytterdörr

Eftersom effekterna kom närmare de senaste dagarna. I nära familjekrets fanns två gånger diagnosen Corona positiv. En gång med alla de obehagliga symtomen som Covid-19 har. Och en gång helt utan några symtom. Senast vid denna tidpunkt kastades slutligen den minsta idén om att umgås bort. Pandemin skrapar våra ytterdörrar, vi ska inte släppa in dem.

Det blir också värre med jul och bristen på närhet och sällskap. Jag upplevde total isolering, sjukhus och jul för några år sedan. Där, och man kan ärligt säga det, är den lilla återhållsamhet som vi nu utövar barns lek.

Tillbaka till ett trevligare ämne. Min förkärlek för espresso, något som inte har något att göra med bilar och den bensindränkta atmosfären som vanligtvis råder här, intresserade läsarna. De bidrag i november var avläsningarna överraskande bra, och i efterhand fanns det fortfarande mycket e-post om espressos historia.

Saab och espresso

Mina tankar är ännu inte redo att skriva en espressoblogg, men som en julklapp fick jag ett paket espresso från en läsare (DTack till Jan-Frederik för så mycket vård!). Jag var väldigt glad över gåvan men skämdes också. ”La Cortadora - kaffe för mark och frihet” påminde mig om att denna Corona-fråga inte har tillåtit mig att tänka utanför lådan de senaste månaderna.

Även om jag skulle räkna med mig till den konservativa delen av folket, har jag vanligtvis alltid ett öga för de små och de missgynnade. Mitt te kommer från Te rebellerar från Frankrike och espresso? Jag är rädd att det är lite att komma ikapp. En bedömning från min sida av hur "La Cortadora" -drycker kommer att följa snart. De Länk till importföretaget, med ytterligare länkar till leveranskällorna för rättvis handel espresso från gårdskooperativ, men redan idag. Därför, Corona eller inte: Vi sitter i varma hus, har tre måltider om dagen och god medicinsk vård. Ta för givet att du inte har någon annanstans.

Det leder mig tillbaka till Saab-frågan och ett lyxunderskott. Jag gillar små, tjockväggiga espressokoppar. Vad jag fortfarande behöver för perfektion är en äkta mugg med Saab-bokstäver eller planet.

Med henne skulle espresson smaka lite bättre.

Hur ser läsarna saken? Känner espressogruppen bland Saab-älskare också ett behov av handling, eller är det bara en bloggare som snurrar?

Jag ser fram emot svaren.

13 tankar om “Corona, jul, Saab och lite espresso"

 • blank

  var är espressokopparna? Efter jul är det före jul och presenter är alltid nödvändiga ---

 • blank

  Hi Tom,

  skulle vara en bra idé! Min fru fick Alfa Romeo-koppar till jul, så jag kan inte lämna det ensam! 😉

 • blank

  Bra idé med espressokopparna. Saab-kaffemuggarna hjälpte mig redan genom Coronorelaterad hemmakontorstid. Speciellt eftersom söndagens kaffeturer med 9-3 Cabrio på sommaren eller 9-5 SC på vintern måste avbrytas ... jag beställer också.

 • blank

  Tom, jag skulle också vilja beställa två av dessa Saab espressokoppar. Som tidigare frågats; Vem hör vi om ditt beslut hur den här bloggen fortsätter och hur vi kan stödja den?

  • blank

   @kochje Jag berättar hur saker kommer att fortsätta under den första veckan i januari. Också hur du kan stödja projektet i framtiden.

 • blank

  Hur som helst. Och sedan med den gamla SAAB-Scania-logotypen ... jag börjar drömma och jag är helt engagerad.

 • blank

  Ja snälla gör det! Kult-potential redan prognostiserad. 2 stycken beställs härmed.
  PS. hur kan du för närvarande stödja bloggen ekonomiskt?

  • blank

   @troll 90 Support är möjlig med prenumeration från 2021, information kommer online i januari!

 • blank

  Cool ... Jag beställer en duo. 🙂

 • blank

  Moin
  Ja, det skulle också vara något i te-regionen i nordvästra Tyskland.
  Jag frågar mig själv varför jag inte har en tekopp, dvs en tekopp ???
  Hälsning André

 • blank

  Jag är varken en kaffedrickare eller en espressodrinkare ... .. helst Thé. Och ja, jag föredrar att dricka min Thé från I love SAAB cup som bloggen hade att erbjuda för några år sedan. Te och morgon känns lite bättre ...
  Kort sagt skulle espressokoppar ha samma effekt på espressodrinkare med den kända genmutationen (SAAB). Se till att starta Tom.

  6
  1
 • blank

  En uppsättning espressokoppar med flygplanslogotyp? Ja tack!

 • blank

  Lyckligtvis skulle jag fortfarande sakna en uppsättning Saab-espressokoppar, en bra idé. Om du skulle ha gjort några, skulle jag vara en tacksam köpare 😉

Kommentarer är stängda.