God jul och lite omtänksamhet

Som vanligt närmar sig jul med stora steg, och ändå är allt annorlunda i år. Festivalen blir tystare och mer ensam för vissa. Kanske lite mer orolig med tanke på de kommande veckorna. Det får mig att tänka, och av den anledningen kommer allt här att vara lite annorlunda också.

God Jul

Normalt skulle jag ha sagt adjö här och nu, tagit en semester från bloggen under jul och nyår och sedan skulle ha dykt upp igen i mitten av januari. Men eftersom jag är av den uppfattningen att lite underhållning inte skulle vara dåligt under det här speciella året, finns det bara en avsmalnande version av semestern för mig.

Ingen borde vara ensam i den tysta tiden mellan åren. Bloggprojektet fortsätter att följa läsarna och berätta historier om ett förlorat bilmärke. I morgon är det julunderhållning i en speciell form. Jag ville faktiskt berätta en julhistoria. En mycket speciell sak som har mycket arbete gömt bakom sig. Historien är väldigt personlig, men också tragisk och sorglig. När det var klart frågade jag mig själv om jag alls skulle vilja berätta det.

Efter att ha sovit på den en gång var svaret klart. Berätta för mig, absolut. Eftersom berättelsen passar in i vår tid och aktuella händelser. Men inte nu, inte denna jul. För det är tungt material som jag inte vill lägga på läsarnas axlar.

Julunderhållning

Så planera B! Jag tänker på det som offentlig TV. En lång film, nästan en timme, går online den 24 december. Inte ”Ben Hur”, som ofta ses på helgdagar på ARD eller ZDF, och inte heller ”Den lilla prinsen”. Vi håller det mer exklusivt och visar en titt bakom kulisserna på Saab och på över tio års utvecklingsarbete som sedan ledde till Saab 10. Det är lite av en distraktion, material för bilens själ och nedsänkning i en spännande fas av varumärket.

Vid denna tidpunkt vill jag säga tack till alla läsare. För att tycka om Saab och ämnena och för att vara lojal mot bloggen 2020. I år var det tredje bästa när det gäller besökarnas antal i bloggens nästan tioåriga historia.

Tack!

Ett särskilt tack till dem som stöttade projektet ekonomiskt. Saabs verkstäder och delarhandlare som annonserar här, och även läsarna som precis skickat pengar i år. I december skickade ett dussin eller så ett tack för ett års läsmaterial utan att bli ombedd. Och Saabs vänner i Thüringen har också samlat in och donerat en anmärkningsvärd tresiffrig summa.

Om världen var perfekt skulle det finnas fler Saab-vänner som Thüringarna och läsare som det upprätta dussinet. Projektet skulle vara bekymmersfritt. Men världen är som den är, med Corona och alla otänkbara. Detta är dock ingen anledning att avbryta seglet och sänka fartyget.

Vi fortsätter att segla med Saab under julperioden och in i det nya året.

I den meningen: Grattis till alla läsare!

25 tankar om “God jul och lite omtänksamhet"

 • Hi Tom,
  På detta sätt mina varmaste hälsningar och bästa hälsningar på en trevlig, avkopplande och fredlig jul! Tack så mycket för de många informativa insatserna det senaste året. Otänkbart om bloggen inte fanns. Trevligt att du fortsätter. Vi behöver detta !! Jag tycker om att tänka tillbaka på våra möten, även i Trollhättan. Kanske kommer det att ordnas med ditt deltagande i en utflykt med Thüringers Saab-vänner. Förhoppningsvis kommer tiderna att bli bättre någon gång.
  God semester och ett gott nytt år till alla Saab-fans!

 • Tack för de fantastiska rapporterna och de många intressanta bakgrundsberättelserna!
  Jag hoppas att du inte kommer att förlora det roliga med att skriva och att du kommer att fortsätta bloggen de kommande tio åren 😉

  God jul och ett avslappnat nyår 2021 (det kan bara bli bättre) till alla läsare här 🙂

  PS Kan du faktiskt utfärda donationer? Då skulle alla dra nytta av det 😉

  Skål
  G.

  • Kvitton för donation av @Guido kan endast utfärdas av dem som erkänns som välgörenhet. Det är inte projektet, även om det (kanske) får det att visas. Alla andra har nytta av det. De som gillar att läsa fortsätter att få sin favoritläsning. Och den som skriver något för sin ansträngning. 😉

   PS Tack för donationen!

 • God Jul Tom, God Jul Saabblog-Team!

  Tack för 2020, och som Hans S. sa, detta Corona-år på bloggen var verkligen extraordinärt, intensivt. Ditt åtagande, antalet inlägg, berättelser utanför ämnet (espresso!), Jag tar av mig min virtuella hatt.

  Jag ville skriva mycket mer, men eftersom jag inte kunde uttrycka det bättre än #dersaabler, här är hela citatet:

  ”De många artiklarna är inte bara informativa [aktiva], värda att läsa och en oändlig fontän av kunskap för saabisterna, nej, de är också otroligt bra journalistik, av vilka det verkligen inte finns mycket kvar, och skrivna i din ojämförligt vackra, bra skrivstil. ”

  Med detta i åtanke: Lycklig och fredlig semester! (.. och håll dig frisk!)

  Saabige hälsningar från den djupa västern jan

  PS Jag misstänker att alla som läser / kommenterar här kommer att bjuda dig på din semester.

 • Kära bloggteam, från min sida också önskar dig först och främst avkopplande, reflekterande dagar och naturligtvis en god jul. Skulle du åka på en utflykt med din närmaste familj och självklart får du en bra och säker resa på vägen.
  Älskar saabige hälsningar från Wien.

 • Hi Tom,

  Jag vill också säga "Tack så mycket" till dig och hela SaabBlog-teamet för ditt outtröttliga engagemang. Jag är glad över alla bidrag från dig och personligen anser bloggen vara fokus för vårt samhälle. Gästbidragen är också skrivna med passion och glädjer mitt hjärta. Du kan vara säker på mitt ekonomiska bidrag för det kommande året, för jag vill inte vara utan bloggen.

  Trots de ogynnsamma omständigheterna önskar jag dig och läsarna på bloggen en god jul och ett gott nytt år 2021.

  Hälsningar från Kamenz
  Gebhard

 • Tack för ditt arbete, de olika ämnena och Saabs ande!

  Fortsätt så - jag håller fast vid det

  God Jul och Gott Nytt År ...

  Många hälsningar från Franconia Eddi

 • Kära Tom,

  så mycket engagemang, omtänksamhet och omsorg påverkar dig nästan. Hur kan du tacka allt detta och kommentera på lämpligt sätt?

  Jag kan inte tänka mig något ad hoc. Som ett alternativ och något hjälplöst vill jag säga tack så mycket för allt och önskar dig en glad, reflekterande och trevlig jul från mitt hjärta.

  Tusen tack & allt det bästa.

  PS
  Även om vi tacksamt slukar allt som publiceras här mellan idag och mitten av januari, vänligen håll bollen platt.
  Vi är ändå omättliga. Vårt behov (med eller utan Corona) bör inte vara ett måttstock och långsamt och stadigt vinner loppet ...

 • Hej Tom, jag kan bara hålla med kommentaren från “derSaabler”.
  Tack och god jul. Mitt ekonomiska bidrag kommer
  under de närmaste dagarna. Hälsningar till hela teamet från Heidelberg.

 • @ Sven Körner, “OBJECTION” !!! Sven - naturligtvis har du rätt - det blir (tyvärr) färre och färre - men de återstående galna håller varumärkesflaggan hög och det med fler och fler SAAB - tro mig, jag vet vad jag pratar om - är " tyvärr ”också smittade och det utan Corona ... 🙂 🙂

 • Hi Tom,

  Ha en trevlig jul till dig och teamet och tack för att du fortsatte bloggen.
  Det finns inte många Saab-galna människor kvar ...
  Hälsningar från Godshorn
  Sven

 • Hej Tom - hej SAAB-vänner / "galna människor" - vi har alla en god jul och att vi har bättre tider igen 🙂

  PS: Daaaaanke Tom - "Donation" var en självklarhet för oss ...

  Lg. Från Thüringen

 • Tack så mycket, Tom och bloggteamet! Jag är också glad att ge en donation för ditt fantastiska och fantasifulla arbete. Jag hittade bara inget var och hur jag kan göra det! Jag ser förmodligen inte skogen för träden :-)
  Vid denna tidpunkt vill jag också tacka läsarna, särskilt de kommenterande läsarna! Som ett resultat lever en blogg (och har överlevt fram till nu) och gör den väldigt intressant. Och det i en snygg och respektfull ton. Så tack alla, en god jul och ett gott nytt år!

  11
 • Julhälsningar från BA och allt det bästa för dig och ditt team!

 • Hej Tom inklusive hela teamet, även från oss (alla kör Saab i familjen) ett stort TACK för det otroliga arbetet i år. De många artiklarna är inte bara informella, värda att läsa och en oändlig kunskapskälla för saabisterna, nej, de är också otroligt bra journalistik, av vilka det verkligen inte finns mycket längre, och skrivna i din ojämförligt vackra, bra skrivstil. TACK. En fredlig jul till dig och din familj.
  Peter-derSaabler- från Thüringen

  13
 • Hej Tom och Team,
  Jag säger bara TACK!
  Ser fram emot 2021 kommer jag att fortsätta stödja bloggprojektet.
  God helgdag, bästa hälsosamma hälsningar!
  2021 blir en speciell.

  Många hälsningar från Idstein

 • Tack så mycket, Tom! I år ser jag mycket villighet och glädje i min privata och professionella miljö att hjälpa andra människor som av olika skäl kan använda support. Ditt engagemang är också ett stort bidrag.

  Jag kommer att fortsätta att ge mitt bidrag. God jul till er alla och ett gott och hälsosamt nytt år till alla.

  Saabige hälsningar från Bad Aibling i Oberbayern,
  Mario

 • Ja, många tack till dig Tom! Som varje år kommer det att finnas en bloggdonation i januari! Jag ser fram emot varje ny artikel från dig! Grymt bra!

  Som jag redan nämnde är bloggen oändligt viktigt för den saknade "klassiska sektionen" i våra fordon.

  Och jag hoppas att många 2021 kommer att reflektera och sätta sig som mål att behålla sina fordon som ett årligt mål och säkra framtiden för SAA. Jag är glad varje SAAB-möte! Vilket tyvärr är och kommer att vara ganska sällsynt.

  Jag önskar alla bloggläsare god helg! Och ett fantastiskt nyår med många underbara SAABigen-upplevelser.

  Hälsningar från Thurgau!

  10
 • Speciellt i år: God jul!
  Stort tack till Toms team för den utökade SAAB-informationen.
  Som Hans S. säger dyker ny SAAB-information upp i brevlådan nästan varje dag (!). En otrolig arbetsbelastning.
  Jag ser fram emot ytterligare SAAB-rapporter / information / försäljningsincitament ... och kärleksaffärer.
  Jag ser fram emot den "nya bloggtiden" från 2021 ....
  God och hälsosam jul till alla läsare!
  Allt det bästa 2021 från Lüneburger Heide ...

 • Hi Tom,

  God jul till dig och bloggteamet. Och tack för att du förhoppningsvis stannar kvar på bollen. Det är alltid ett stort nöje för mig att läsa dina inlägg, särskilt nu när min 9-5 är i viloläge.

  Hälsningar

 • ´ @ Tom och bloggteamet´

  "" Tack för ditt hårda arbete och ansträngning "även under det här speciella året"
  med alla personliga krav på dig!

  ”Goda kontemplativa lugna juldagar och en trevlig tid med en trevligare
  Jag önskar er en förändring till det nya året !! vg från Pfalz!

 • Också från mig en god jul till alla och ett stort tack
  Tom för den fantastiska Saab-bloggen med alltid spännande artiklar!
  Hålla sig frisk

 • @Tom och blogteam; Tack för vad du har uppnått och för den nästan dagliga dosen av Saab!

  Grattis till alla och håll dig frisk!

  Julhälsningar från Hans S. från gränsregionen D / CH

 • Tack så mycket från mig för vad som var och vad som kommer!
  God jul till er alla.

 • God helg till bloggteamet och alla läsare!
  Tills nästa år!

  Hälsningar från Bad Salzdetfurth

Kommentarer är stängda.