Knappast en kilometer, första hand, sällan - charmen med garageguld

Jakten på gamla bilar är spännande. Garageguldet som alla drömmer om kommer från första hand, är sällsynt och har några kilometer på hastighetsmätaren. Naturligtvis finns det alltid en viss risk som lurar i bakgrunden. Men är det inte precis det som gör saken så tilltalande?

Garageguld

Jag misstänker att nästan alla har upplevt detta tidigare. Du letar efter en bil i flera månader. Ett visst märke, en viss färg och motor. Naturligtvis är exakt det du letar efter inte ofta representerat. Om du ska ge upp i frustration hittar du exakt den ena bilen.

Priset är rätt, så är villkoret och säljaren har redan anropats. Och sedan, när du är helt säker på din sak, kommer något oväntat upp. Bilen är borta. Jag gjorde det en gång med en Alfa. En extremt sällsynt färg, en svår sökning, och jag var tvungen att vända på vägen till bilen och avboka.

Ärendet följer mig till denna dag.

Saab 9000 CC Turbo har blivit ganska sällsynt. Den första generationen är sällsynt. Efter att ha ignorerats av fans i många år, ökar nu intresset för fordonen märkbart. I princip knappast ett mirakel, för det var bara frågan om när det äntligen skulle vara så långt som var i rummet. Det var alltid tydligt att intresset skulle växa.

Svenskt garageguld i Belgien

I Belgien vill en Saab 9000 CC Turbo lämna sitt garage. Det erbjuds på en välkänd plattform och har potential att bli garageguld och är en typisk privat försäljning.

Eventuellt.

Bilderna på bilen är av dålig kvalitet och säljaren är mycket försiktig med antalet bilder. Vad du upptäcker är minst en Saab 9000 CC Turbo, som kan vara i gott eller mycket gott skick. Ordet "kunde" har någon betydelse eftersom Garagengold-äventyret lämnar tillräckligt med utrymme för tolkning.

Annars skulle det inte vara ett äventyr.

Körsträckan är förföriskt låg, även om bilden av hastighetsmätaren projicerar en eller två tankar in i rummet. I vilket fall som helst bör det vara verifierbart, vilket bör kontrolleras. För att sammanfatta historien har denna Saab naturligtvis bara haft en ägare sedan den lämnade fabriken i Sverige 1987.

Utrustningen är mycket bra, såvitt de få bilderna och den glesa beskrivningen tillåter en bedömning. Läder, automatisk, taklucka men ingen automatisk luftkonditionering. Kanske luftkonditionering, som inte syns tydligt. Prisidén skulle vara okej om beskrivningen och vad den föreslår är korrekt.

9000 CC Turbo är naturligtvis fortfarande ett guldguldäventyr. En skatt som du kan samla om du har modet att göra det.

Men just det, otänkbarheten, är det som gör den här historien så attraktiv.

Med bilder från Autoscout24

3 tankar om “Knappast en kilometer, första hand, sällan - charmen med garageguld"

 • blank

  Snabb bil, snabb köpare

  Med körsträcka (<40.000 9.000) och detta pris (<XNUMX XNUMX) skulle jag ens ha funderat över. Jag gillar inte CC så mycket. Efterträdaren förkroppsligar de inre värdena i CC så underbart och vackert att det helt klart är min favorit.

  Men tydligen borde man inte tveka länge med ett sådant erbjudande. Och när du kör den är det externa utseendet och värdena inte särskilt kliande. Allt är rätt inuti. Sits, beslag, motor - förare kan inte fel mycket i denna Saab ...

 • blank

  Det är redan borta ... En av dem var väldigt snabb!

  • blank

   @Harro Wow - han var online i drygt 48 timmar - det är snabbt.

Kommentarer är stängda.