Traditionell lyx - det inre av Hengchi 1

Evergrande Auto vill få bilindustrin i rörelse med varumärket Hengchi. Förväntningarna är höga, men det finns ingen revolution. Men inte överraskningen. Inuti är Hengchi 1 traditionell och bortskämd med lyx som påminner om rikets storhetstid. Vi gnuggar med förvåning.

Hengchi 1 med ultra-vision glaskupol och skärmar för de bakre passagerarna
Hengchi 1 med ultra-vision glaskupol och skärmar för de bakre passagerarna

Det kommer alltid överraskande saker från Kina. Särskilt när det gäller bilar och i olika unga kinesiska märken kan du också upptäcka futuristiska idéer. Så det fanns redan en viss spänning i förhållande till Hengchi 1. Hur skulle interiören se ut?

Och vi upptäckte traditionell lyx

Evergrande VD och huvudaktieägare Xu Jiayin inspekterade Hengchi 1 i ultra-lyxversionen och tyckte uppenbarligen att det var bra. Första bilderna visar lyx - i en förvånansvärt traditionell miljö. Interiören påminner om en stor Jaguar eller en Mercedes. Om du gillar engelska eller europeiska premiumbilar kan du kanske bli vän med Hengchi 1. Naturligtvis är det enligt vår mening en som serverar för mycket av allt, men man bör vara försiktig med bedömningen.

Det handlar om Kina och en variant för denna marknad. Och det finns för mycket av allt tillräckligt.

Tre bildskärmar bildar instrumentbrädan, ytterligare två är tillgängliga för passagerare bak. Kontrollen som en trevägs- eller femvägsskärm ska vara patenterad och en världsledande, vilket ger användarna en speciell kör- eller multimediaupplevelse. Naturligtvis är Hengchi 1 helt nätverksansluten med dubbla 5G via Baidu och Tencent Cloud.

Sitsarna är överdådigt täckta med fint läder, 18-vägs elektriskt justerbara och utrustade med en massagefunktion. En ultralång glaskupol väljs över passagerarnas huvuden, som förmodligen håller ett antal prylar redo att användas. Bland annat säkerställer ett avancerat ljudsystem från brittisk produktion välbefinnande ombord. Det kan vara från Bowers & Wilkins.

Lyx i D-segmentet

Du kommer inte hitta något spännande eller visionärt i det inre av Hengchi 1. Istället får du en maträtt gjord av tradition och högteknologi, som i en defuserad och perfekt form också skulle vara lämplig för Europa eller Nordamerika. Det är förvånande. En viss yttre elegans kan inte förnekas fordonet, med alla nackdelar som detta medför. Eftersom takhöjden i baksätena inte verkar vara för generös.

För D-segmentet, som också inkluderar en Opel Insignia eller en Saab 9-5 NG, erbjuder Hengchi 1 många lyxiga alternativ. Innan massproduktion måste du fortfarande arbeta med bearbetningen och passningarna. Det finns gott om plats för perfektion och vissa detaljer passar ännu inte in i den planerade lyxklassen.

10 tankar om “Traditionell lyx - det inre av Hengchi 1"

 • @ Hans S.,

  Jag är helt med dig där. Politiskt och ekonomiskt tvingas mycket på oss.
  Vill vi ens det eller inte? Vem bryr sig?

 • @ Volvaab Driver, det är verkligen absurt vad som främjas. Om jag tittar på program som Frontal21 på TV kan jag kasta upp. Folkets dumhet eller djärvhet kan inte överträffas. Men det verkar som om vi bara har tvättlappar som politiker. (Jag är en schweizisk bosatt i D, men det är inte lite bättre i CH).

  Och som redan skrivit fruktar jag bara att detta gradvis kommer att tvingas på oss alla trots att vi inte vill ha det alls!

 • Föraren blir passagerare ... nu en integrerad del av många tillverkares nya strategi. Kan du bli övertygad om det och följa trenden eller helt enkelt fortsätta att uppskatta KONTROLL av ett analogt fordon eller ett fordon som inte är så full av teknik. 😉 På grund av mitt jobb rör jag mig i båda världarna, men jag vill inte byta mina älskade turbos mot något smart och We-Love-to-Entertain-You-fordon.

 • Ekologisk avstående bil

  Underbar ordskapande av Bergsaab. Det är precis vad jag skulle önska ...

  Om vi ​​vill rädda världen eller åtminstone inte längre vill förvänta oss så mycket av den, måste vi tänka igenom saker noggrant.

  För mig är Duett (PV 445 / PV 210) en av de smartaste bilarna som någonsin byggts. Stationcar-versionen av puckeln volvo var så användbar att den överlevde puckeln i flera år och förblev i produktion fram till 1969. Även på begäran av de svenska myndigheterna.

  Med en egenvikt på endast cirka 1.000 kg kunde upp till 650 kg och två kubikmeter last och / eller upp till 5 personer transporteras.

  Världen har aldrig haft en sådan bil förut och har aldrig sett den igen sedan dess. För mig är detta fortfarande ett riktmärke idag, särskilt i ekologiska termer.

  Om den utsläppsfria elmotorn bara används som en ursäkt för rockunderhållning, massagestolar och annat elektroniskt avfall i enheter som väger nästan 3 ton utan någon nytta eller nödvändighet, så har vi A inget seriöst transportbehov, B obegränsat utrymme och resurser och C uppenbarligen annars inga miljöproblem.

  Jag är inte en förnekare av klimatförändringar eller andra miljöproblem. Tvärtom. Och det är därför det äcklar mig allt detta. Statlig finansiering och absurd billiga schablonbelopp ingår ...

  13
  1
 • Åh, så vackert! 5G och en direkt mobil anslutning till den kinesiska övervakningsdiktaturen är också ombord! Mycket praktiskt, vem eller vars vägar och kontakter inte gillar, kan stängas av omedelbart eller stängas av för alltid (jag menar inte bilen). Mycket praktiskt för människorättsbrottslingar!

  10
  1
 • Nej tack - China Trash med en minsta hållbarhetstid på 3 år och statlig övervakning av den stora ordföranden ... då föredrar jag att ta bussen 🙂
  Med tanke på det faktum att GRÖN och vindkraftverk vill vara överallt och att skogar och ängar kommer att bli offer för det nya behovet av bostadsutrymme och solpaneler, är det inte längre motiverat för mig ur ekologisk synvinkel att köpa en e-bil och välja min förbränningsmotor att gå längre och längre ... och längre ... mycket längre.
  Eventuellt. ett "gammalt etablerat varumärke" tänker någon gång och fortsätter arvet från SAAB (helt inklusive filosofi) som fordonstillverkare - liknande vad BMW gjorde med Mini, men detta ljus har ännu inte gått upp för dem på grund av Rover-fiaskot ... SAAB är men inte Rover ...

  12
  1
 • Jag har två frågor:

  Vem vill ha det?

  Vem kör fortfarande bilen med all denna distraktion?

  Jag kommer att köra analog så länge som möjligt. Min rädsla är dock att denna vackra, nya bilvärld kommer att tvingas på oss av "marknaden" och av politiken.

  12
 • Jag tror att människor är mer benägna att övertygas om att det måste vara. Då är det så folk vill ha det

 • Jag är alltid förvånad över att så många människor förmodligen vill ha det i sina bilar.
  (Eller är det mer en önskan från bilindustrin och även "reklam / konsument" -branschen?)

 • Vem känner till fastighetsmänniskorna vet att allt måste vara av hög kvalitet och lyxigt. Å andra sidan arbetade Tesla också för att attackera i högprissegmentet. Kanske är det verkligen attacken mot de tyska lyxvarumärkena, för du har ingen chans med en miljövänlig bil. Jag är nyfiken på hur och om det fortsätter!

Kommentarer är stängda.