Framtiden - hur bloggprojektet kan fortsätta

Eftersom det inte kommer att finnas någon insamlingskampanj på bloggen i år, uppstår frågan hur SaabBlog-projektet kommer att fortsätta. Vid mitt första inlägg fick jag många e-postmeddelanden - från läsare som funderade på det och hade förslag. Jag insåg snabbt - det blir inte lätt!

Saab blogg - framtiden

Naturligtvis finns det alltid frågan i bakgrunden, vad du faktiskt gör. Nästan tio år av Saab, ett decennium av nostalgi och ett varumärke som inte kommer tillbaka. Hur motiverar du den tid du tar varje dag för projektet? Att hitta svaret på detta blir svårare för varje år. Och för närvarande kan jag inte tänka mig en bra.

Förutom att jag kanske vill skriva. Om gamla bilar och sådana ...

Och kanske inte särskilt i den här världen måste allt vara seriöst och effektivt. Snarare att vi måste ha råd med nischer där människor är och där saker kan vara analoga.

Det är viktigt, grundläggande viktigt, att sätta projektet på ett hälsosamt sätt. Efter 10 år, äntligen! Naturligtvis är det uppenbart att det bara kommer att bli detta enda försök. Om det går fel, så var det det. Så allt borde passa redan från början. Det finns två varianter av vad man kan göra. Förslag som läsaren ska använda som underlag för diskussion:

Blogg helt avgiftsbelagd

Den enklaste lösningen för framtiden skulle vara att byta blogg till betalt innehåll. Helt, vilket i princip bara skulle ge fördelar för mig. Det lilla, säkert hanterbara antalet abonnenter skulle resultera i teknisk nedrustning. Mycket skulle vara lättare att hantera i bakgrunden, mitt liv skulle vara lite långsammare.

Full tillgång till innehållet skulle vara tillgängligt mot en årlig eller månadsavgift. Om du inte betalar stannar du utanför. Det enklaste och mest rättvisa i världen.

Varumärket Saab skulle naturligtvis vara förloraren. Din synlighet skulle minska. Men ärligt talat skulle detta argument ha dragits för några år sedan. Vem, utöver projektet, är intresserad av varumärket?

Delar av bloggen är avgiftsbelagda

Som ett alternativ kan man göra en del av innehållet gratis, men göra en annan del föremål för en avgift. För 2 eller 3 inlägg i veckan behöver du ett abonnemang, resten är fritt läsbart. Specialtjänster som COC-arkivet eller High Mileage Club är endast tillgängliga för prenumeranter.

Prenumerationen kan utformas i form av ett årligt medlemskap, som kanske kan ha andra bekvämligheter.

Som en fördel skulle delar av bloggen och innehållet förbli öppna. En vinst för alla som vill få en smak av Saabs värld och dess saga.

Faktum är att efter mycket överläggningar ser jag bara dessa två alternativ. Eftersom de är rättvisa och för att det under de senaste åren alltid har varit så att få betalar, men många har kul. På bekostnad av de inblandade, vilket inte är acceptabelt på lång sikt.

Vad kan det kosta?

Det månatliga beloppet skulle sannolikt ligga mellan 5 och 6 euro. Om vad du lägger ner i kiosken för en bättre tidning. Kanske lite mer under det första året, till att börja med, med ett ökande antal abonnenter men minskar i solidaritet.

Cirka 200 abonnenter skulle vara grundkravet för år 2021. Om det finns fler finns det bättre ämnen och fler möjligheter till vad som kan göras och flyttas. Eftersom, och det är det som är speciellt med detta projekt, går pengarna i innehåll och en rättvis budget betyder helt enkelt mer läsglädje.

Det är också tydligt att projektet bara lever genom dem som läser det. Det beror på din åsikt. Många förslag har redan gjorts och det finns fortfarande e-postmeddelanden som jag måste arbeta igenom. Innan den framtida kursen sätts efter jul vill jag höra mer från läsarna.

Så åsikterna snälla!

46 tankar om “Framtiden - hur bloggprojektet kan fortsätta"

 • blank

  Hej Tom och Saabblog,

  “45 tankar om“ Framtiden - hur det kan gå vidare med bloggprojektet ”” ...
  ... som visar lite, som många läsare som sällan kommenterar (tyvärr inklusive mig de senaste 1,5 åren), är intresserade av bloggens framtid och för ögonblicket när det gäller detta är.

  Så mycket intressant (effekt av betalväggen på nya kunder), sant (behov av permanent finansiering utan ”årlig tiggeri”) och värt att diskutera (beloppet för månadsavgiften) har redan skrivits i ditt inlägg och kommentarer.

  Jag skulle vilja gå med i många, särskilt Ebasli: Version 2 (tillräckligt illa för att Saab blir äldre och färre, men också bloggläsarna ..)

  Saabige hälsningar och håll dig frisk!
  jan

 • blank

  Tyvärr läste jag det här inlägget lite senare men kan bara säga att jag kommer att hålla fast vid det. Jag vill inte klara mig utan den här bloggen.
  Du hittar inte så många bra artiklar om Saab i butiken. Så jag är redo att betala för det.
  Förslag 2 är kanske bäst eftersom det då också är lättare att sluta reklamavtal.

 • blank

  Jag har älskat och läst bloggen i flera år. Bloggen bidrog också till köpet av min första Saab tidigare i år. Jag gillar att betala! Personligen tycker jag också att en tvåkantig version med öppna bidrag är det bästa alternativet för att säkerställa att nya Saab-fans fortsätter att komma.
  Jag är nyfiken på vad som händer.

 • blank

  Du måste bestämma själv till slut.
  Det finns verkligen en ekonomisk sida, men om det kan uppväga allt, lägg ett lock på det ...
  Det är inte trevligt och kan orsaka smärta ....
  Oavsett det har jag tittat här oftare och som SAAB-förare var det alltid intressant.

  Lycka till med ditt beslutsfattande ...

  SAAB-varumärket kommer att finnas kvar länge så länge det fortfarande finns fantastiska SAAB-återförsäljare / verkstäder som säljer våra bilar

  behålla och släppa taget

  Hälsningar från norr
  ..
  .

 • blank

  Moin Tom!
  I ett nötskal:
  Lösning 2 (delvis avgiftsbelagd) skulle också vara meningsfull av de nämnda skälen.
  Och jag är definitivt en av (förhoppningsvis mycket mer än) 200 🙂
  För vare sig bloggdonation eller prenumerationsavgift - åtminstone har jag ändå planerat beloppet varje år.
  Tack för ditt outtröttliga arbete! Förhoppningsvis kommer majoriteten av vårt folk fortfarande att uppskatta detta när en mer än lämplig och, för att vara ärlig, långt försenad ersättning uppkommer ...
  Hälsningar från HH och en lycklig och framför allt hälsosam jul inför säsongen till alla
  Olli

 • blank

  Hej Tom!
  Jag kommer att förbli lojal mot bloggen även i händelse av prenumeration - oavsett vilken lösning ditt beslut kommer att vara för! Jag vill inte missa det intressanta, informativa och underhållande innehållet! Och jag vet, även av min egen erfarenhet av redaktionerna för vår österrikiska Saab-klubbtidningen TrollPost, mycket uppskattar ditt outtröttliga engagemang för bloggen!
  Jag hoppas att du bestämmer dig för att fortsätta bloggen och ser fram emot många fler spännande historier, information och gästbidrag.
  Hälsningar, Erich

 • blank

  .... Jag har förgäves sökt efter PayPal-knappen, ja, variant 2 förhoppningsvis kommer det att finnas 200 prenumeranter, med de 30 kommentarerna här?!

  • blank

   @Bergsaab - Vi har för närvarande ingen PayPal-knapp - men avsikten räknas 😉 Från januari ser vi vad som händer. Jag är ganska säker och tror på läsarna 😉

 • blank

  Moin!

  Jag håller fast vid det!

  Ett prenumerationspris på 60-90 euro per år är rättvist. Mitt val är det andra alternativet, skälen till detta har gjorts i detalj av mina andra entusiaster.

  Med vänliga hälsningar från Bad Salzdetfurth för bästa möjliga adventssäsong

  uli

 • blank

  "Problemet" hur det kunde fortsätta med bloggen gjorde mig personligt till "besvär" idag - jag hade engagerat Saab Friends Thüringen för en ny bloggdonation - vår Deatline skulle ha varit den kommande WE - från och med idag är det redan en anständig en sum kom samman - och nu !?

  • blank

   @ EF-elch Tack för åtgärden! Jag kan inte hjälpa dig att fatta ett beslut, men åtagandet är stort!

 • blank

  Det är m. E. Sade nästan allt - och när du först meddelade det gick jag med på att vilja betala ett pris för den här informationen som inspirerar en Saab-fan att gosa, drömma och tänka. Bra underhållning och bra forskning har sitt pris, så är det bara.

  Men för att "locka" intresserade, kanske de som har utsmyckat 9-3 I Viggen med Maptun (varför inte - vad som behagar är trevligt!), Det borde finnas en öppen och en sluten del. Annars muterar sig mängden i det långa loppet i en cirkel av ”lysande”, och nya utsikter är och kommer att förbli, med några få undantag, obefintliga.

  Jag vill inte tänka på eller pruta om priset, bara Tom kan och bör bestämma sin kostnadsberäkning. Och alla kan själva bestämma vad denna utmärkta information om Saab är värd för dem.

  En sak ska och får inte hända, nämligen att bloggen försvinner!

 • blank

  Jag älskar den här bloggen och jag skulle inte vilja missa att läsa den. Om du betalar varje månad är jag där!

 • blank

  Jag är också vän med delvis gratis och delvis betalda artiklar, eftersom de gratis har en reklameffekt. Annars måste du bara leva med risken att blogga på grund av förlusten av abonnenter.

  Jag vill påpeka en annan typ av fri tillgång som jag tycker är intressant. Det finns onlinemedier som tillåter ett visst antal artikelträffar per gång gratis, t.ex. 10 per månad.
  Denna variant har charmen att du definitivt kan läsa artikeln från länken som förde dig hit. Om du gillar temat och stilen kanske du kan titta runt tills du når en barriär.
  Något liknande detta i kombination med en låg inträdesbarriär, till exempel ett eventuellt månatligt medlemskap, kan också generera nya betalande läsare i framtiden, om det kan realiseras med det använda systemet.

  En annan intressant aspekt är hur man betalar? Själv är jag ganska gammaldags och en vän av överföringar. I vilket fall som helst har inget erbjudande ännu fått mig att få ett PayPal- eller Patreon-konto för detta.

 • blank

  Den andra varianten har charmen att kunna beta. Men jag skulle vara där för båda varianterna.

 • blank

  Efter att ha läst dagens artikel behövde jag inte tänka länge på vilken variant jag lutade mot: definitivt den andra, och jag vill instämma med @ Ebaslis argument, åtminstone de flesta. När jag jämför det med tryckta medier vill jag nämna ZEIT-Online, som marknadsför sitt betalda innehåll under Z +. som du presenterar med en bild och en kort introduktion.
  Jag kan också föreställa mig att för bloggen: Intresset väcks och läsaren kan bestämma sig för att hålla fast vid det och teckna prenumerationen någon gång (alternativ: provprenumeration?) Eller bara ytligt intresserad av ämnet. Viss innehåll bör dock vara öppet för alla för att locka så många läsare och därmed potentiella prenumeranter som möjligt.

  Jag skulle verkligen vilja uttrycka min missnöje med en absurd (!) Dyr ersättningsdel som nyligen installerats i verkstaden, men det skulle gå förbi dagens ämne - räcker det för en gästartikel? Kanske.

  I hopp om att bloggen kommer att stanna hos oss alla under lång tid framöver, på vilket sätt som helst
  Jag hälsar dig från rum DA.

 • blank

  Oavsett hur jag är med det. Varför för att det är SAAB! därför

 • blank

  Oavsett hur jag är prenumerant!

 • blank

  Moin från Hamburg,

  Efter att ha donerat frivilligt i (två) år bryr jag mig inte riktigt om jag donerar eller betalar en prenumeration. Bloggen är en av mina mest intressanta platser att läsa och det skulle göra ont om den gick under. Men jag tror också att delar ska vara fritt tillgängliga - att "fixa" nya abonnenter och att distribuera information som datum och annonser.

  Jag skulle ha en önskan till: Vänligen publicera artiklarna på den unga timerbloggen igen. Om jag vill läsa hela historien om 9-3 I måste jag alltid gå igenom internetets eviga minne ...

  Saabige hälsningar

  "Ove"

  12
 • blank

  Uppfyller Aero-93.
  Jag är glad över nästan alla artiklar som Tom publicerar och är villig att betala € 60 - € 90 per år för dem.
  Jag önskar er en god advent

 • blank

  Hi Tom,

  Jag håller med Volvaab Driver. Med variant 2 finns det hopp om att locka nya intressenter och kanske betalande medlemmar! Men oavsett vilken variant jag ingår i båda lösningarna.

 • blank

  Eftersom jag är helt med svarta svenskar: en del är gratis (den med lite arbete i bakgrunden ;-)) den andra delen är avgiftsbelagd (texterna / innehållet som är så beroendeframkallande :-))
  Jag säger det rent ut: Jag gillar inte billiga / billiga / specialerbjudanden / rabatter. Etc.
  5 € = 2 cappuccino per månad !!!! Det bedövade mig att diskutera det.
  Jag kommer definitivt att betala. Också mer om det hjälper bloggen.
  Tack 🙂 för all skrivning och forskning som hittills gjorts! Stor glädje!
  VG från hedan ...

 • blank

  Saabantium - pris och annonser

  Idén med 4,99 är förmodligen riktigt bra, lika falsk som denna felriktning är. Priset på min ”bytidning” är också 4,95 (eller 9,95). Enligt min mening bör rubrikannonser vara offentliga, annars är de förmodligen ganska ineffektiva, och de leder också läsare till webbplatsen.

 • blank

  Hej tom

  ett bra beslut och den årliga insamlingen skulle också vara utanför bordet.

  Jag ser också att alternativ 2 skulle vara det bättre att "fixa" potentiella nya abonnenter. äldre rapporter> 2 år är synliga.
  annat innehåll som annonser, kommentarer, senaste berättelser etc. bör reserveras för betalaren.
  om din beräkning tillåter bör bidraget på 5 € (4,99?) inte överskridas i början. det här är vissa gränser som människor kämpar med.

  Jag ser fram emot ditt slutliga beslut

  7
  1
 • blank

  Kära Tom, fortsätt bara och fortsätt att njuta av att skriva. Jag köper gärna ett abonnemang, oavsett variant. Jag hoppas att tillräckligt många saabister ser det så och gärna öppnar sina plånböcker för det.
  Jag önskar dig och oss som läsare en stor framtid.

  11
 • blank

  Hej Tom och alla andra bloggläsare, jag skulle vilja ha tanken på huvuddelar mot en avgift, och lite grundläggande information, och eventuellt möteskalendern gratis. Så du kan läsa något snabbt och kanske också fortfarande kunna vinna nya bloggutsikter. Jag hoppas att bloggen kommer att fortsätta, många fler spännande historier och information samt gästbidrag. Jag hoppas att situationen kommer att bli bättre någon dag och att vi kan läsa fantastiska berättelser från möten.
  PS. Jag är nyfiken på historien om bilden ovan.

 • blank

  Hi Tom,

  ja, det är precis vad vi alla förväntade oss och det är helt bra för de "lojala" läsarna och Saabs fans och priset i alla fall - det visar också vår uppskattning för ditt fantastiska arbete!

  Rörande. Jag vill lägga till mina - subjektiva - upplevelser med åtminstone delvis jämförbara erbjudanden i frågan ”helt eller delvis”. Kanske kan vi också dra slutsatser av detta. Först och främst frågan: I vilken utsträckning kan sökmotorer fortfarande hitta artiklar bakom en lönebarriär? Det skulle verkligen vara viktigt!

  En möjlighet är till exempel att en längre del av artikeln (som "matar" bra och väcker intresse) är öppen, men då måste du betala för att läsa vidare.

  Eller ett gratis testabonnemang på fyra veckor eller minst två veckor.

  Nu till mina erfarenheter: När jag letar efter något specifikt om lokala nyheter här från Hamburg i sökmotorn visas rubriker för Hamburger Abendblatt, av vilka vissa verkligen innehåller intressanta artiklar. Inte en enda rad av den kan läsas öppet. Men eftersom jag vanligtvis hittar innehållet på andra medier (Mopo och andra) och kvällstidningen inte tilltalar mig ändå, skulle jag aldrig få idén att ta ett abonnemang där. Dessutom lockades jag aldrig dit av en något längre fri passage, så jag ville verkligen läsa vidare och skulle ha tecknat ett abonnemang.

  Å andra sidan har jag haft en prenumeration på "bytidningen" i mitt hemland, där min gamla mamma bor, länge (för närvarande på grund av ett erbjudande om fem euro per månad under ett år, tidigare tio euro per månad med månatligt uppsägningstid), särskilt av oro för att hålla dig informerad om de aktuella koronnumren och nyheterna där. Annars skulle jag aldrig ha fått veta. Men bakom bytidningen ligger NOZ, som också tillhör redaktionsnätverket Tyskland och naturligtvis också innehåller alla ämnen inom Tyskland och världspolitik. Det är inte gjort så illa, jag läser det varje dag och kommer antagligen till och med behålla prenumerationen, även om Corona förhoppningsvis är över. Även med den här tidningen kan du bara läsa allt med en prenumeration, det finns bara en liten bild och rubriken öppet, men du kan också hitta artiklarna via sökmotorn.

  På Spiegel online, där en stor del av erbjudandet är fritt tillgängligt, läser jag naturligtvis också mycket. Då finns det alltid intressanta artiklar från Spiegel-Plus, av vilka vissa är öppna länge, men sedan bryts av. Jag tycker att det är synd, men jag skulle inte köpa en månadsprenumeration för 20 €. För det första är det för dyrt för mig för de få krypterade artiklarna och för det andra var jag en Spiegel-abonnent (utskrift) i årtionden, men avbröts sedan på grund av den sjunkande journalistiska kvaliteten enligt min mening och för att du som abonnent inte behandlas bra. Om jag är särskilt intresserad av en avgiftsbelagd artikel köper jag bara tidningen.

  Jag kom förresten till en blogg via en sökmotor. När jag vägde fördelar och nackdelar och detaljer för att eftermontera ett navigeringssystem för min "nya" Griffin cabriolet, som jag just hade köpt, kom jag över relaterade (äldre) artiklar på bloggen (som tidigare gick helt förbi mig). Bara genom bloggen (de äldre artiklarna) hittade jag rätt lösning för mitt navigationssystem och framför allt den utmärkta installationen i Kiel.

  Min SLUTSATS för Saab-bloggen: Den unika försäljningsargumentet finns verkligen där. Den som är (ny) intresserad eller letar efter ett mycket specifikt ämne kan också betala. Men det är viktigt att artiklarna finns i sökmotorerna. Dessutom, om det är tekniskt möjligt, bör öppningsraderna (en "teaser") alltid vara läsbara. Äldre artiklar bör kanske lämnas öppna helt eller delvis (som med Spiegel), eller respektive "ledande artiklar" om vissa ämnen. Detta genererar intresse och den lutande utsikten klickar sedan på den aktuella artikeln, där han sedan når en barriär. Och / eller en prenumeration på nya prenumeranter kanske inte är dålig heller. Jag gillade också tanken att lämna artiklar öppna om mycket aktuella, allmänna ämnen, särskilt om nya typer av drivning, klimatproblem, all elektrisk galenskap etc. Det finns ett allmänt behov av förtydligande, vilket Tom tillgodoser på ett exemplariskt sätt. Vad menar ni alla?

  10
  1
  • blank

   @Ebasli Tack för tankarna! Naturligtvis kommer bloggen också att vara synlig för sökmotorer bakom en eventuell betalningshinder. De första raderna kommer att vara "läsbara", sedan kan besökaren bestämma om han vill ha ett abonnemang eller ett medlemskap.

   När det gäller spegeln håller jag helt med. Jag avbröt min årslånga prenumeration efter en dramatiskt dåligt undersökt artikel om den kinesiska bilindustrin. Tyvärr uppfyller den journalistiska kvaliteten inte längre de standarder som Hamburg en gång hade. Och om och om igen färgas bidrag politiskt mot det önskade resultatet.

   10
 • blank

  Hej Tom, jag ser också variant nr 2 med den laddningsbara delen som den bättre lösningen. Jag gillar att vara där och ser fram emot nya rapporter. Jag betalar gärna en årlig avgift för det angivna beloppet.

  Vänliga hälsningar
  Gebhard

 • blank

  Hi Tom,

  redaktionellt arbete och drift av infrastruktur är en kostnad. Och ansträngning har ett pris.
  Därför: Prenumerationsvarianten är också min favorit. Jag tycker att ett årligt bidrag på 60 till 80 euro är lämpligt.
  Jag är fortfarande kvar.

  Som en anteckning från mig:
  Jag är registrerad användare av motor-talk-forumet för andra fordon i vår portfölj.
  Jag registrerade mig också för år sedan för området ”Saab 9-3 II Sport” där. Det finns fortfarande rörelse där. Det är också anmärkningsvärt hur ofta "köprekommendationer" för Saab-fordon begärs.
  Detsamma gäller forumet “saab-cars.de”, som jag också är registrerad på.

  Det betyder: Det finns fortfarande människor som är intresserade av våra "favoritbilar".
  Därför förespråkar jag uttryckligen erbjudandet om ytterligare ett "öppet" område för att introducera dessa intresserade till det traditionella varumärket med god information och därmed kanske vinna dem över till ett abonnemang.

  Skulle det vara möjligt att "länka" saabblog.net på dessa plattformar för att få ytterligare uppmärksamhet?

  Jag vill ha en beslutsprocess i den omfattning som beskrivs. Må julstolen, oavsett om den är festlig eller tvingad av pandemin, ge dig den nödvändiga styrkan att "fortsätta" 2021.

  Med bästa hälsningar från Siegerland.
  Gunther

 • blank

  För att lägga till något i diskussionen. Jag måste göra följande förslag:

  Dagpressen, jag ska kalla det så, så allt om NEVS, evenemang, möten eller nya modellbilar och berättelser från läsare skulle jag lämna tomt. Här är (förmodligen) minsta möjliga ansträngning.

  Allt annat, de mer fördjupade rapporterna, allt som har att göra med klassiker och där mycket hjärta och själ strömmar, skulle jag strängt ta ut en avgift. Även filmerna, vars digitalisering tog tid och ansträngning. Dessa saker är kärnan i bloggen och vad jag älskar att läsa - och vill läsa i framtiden också.

  Med det skulle det vara värt upp till 10 € per månad - ingen fråga om det. Tom, vad tycker du om förslaget?

  13
  • blank

   @ Black Swede Tack för denna specifika, konstruktiva åsikt!

 • blank

  Hej, efter att jag fortfarande jagar min pojkdröm och någon gång kanske jag fortfarande vill köpa min lilla bil är den här bloggen naturligtvis väldigt viktig för mig. Men jag har hittat det alltmer intressant på senare tid, där det har öppnat sig lite mot ”modern tid”.
  Hur som helst ... Enligt min mening bör innehållet fortfarande vara gratis (jag tror att det är det enda sättet att locka nya kunder). Men som tidigare år är jag också ombord som prenumerant.
  Hälsningar från sydöstra Österrike
  Roland

 • blank

  Hej Tom, jag är lite uppdelad mellan "bara de som är intresserade" (full prenumeration) och "halvöppen" blogg. Men jag tror att Saab-förarna alltid har kännetecknats av det faktum att de är väldigt individuella men också kosmopolitiska. Efter att jag kunde bevittna överlämnandet av min granns nya fordon för en Volvo XC 40 laddad i morse (den nya ägaren, tidigare BMW Z4, är helt överväldigad av allt elektroniskt krångel och har inte ens laddningsstation), MÅSTE denna Saab-blogg vara en aptitretare för följande Håll öppet i generationer. Oavsett hur du bestämmer dig, jag är där!, Hälsningar från Nedre Rhen, Matthias

  • blank

   @Matthias Jag är också splittrad, det är därför jag ber om åsikter och hjälpmedel för beslutsfattande. Tack för din åsikt!

 • blank

  Favoriten

  För mig är den andra versionen helt klart favoriten och jag tror att jag har läst en viss tendens i den här riktningen från Tom?

  Viss innehåll borde helt enkelt inte ligga bakom en betalningshinder. Till exempel en evenemangskalender eller ett läsarbidrag om ett evenemang som har ägt rum. Allt som stärker och främjar avkomman, delaktighet och relationer, gör att människor vill ha Saab och samhället, bör förbli fritt tillgängliga.
  Artiklar om lämpliga nybörjarmodeller är kanske bättre tillgängliga i den meningen än bakom barriären.

  Dessutom bör man betala. Den som äger en eller flera Saab kan inte förvänta sig att få gratis tips och all möjlig historisk och aktuell information om sina bilar eller till och med artiklar utanför kartongen.

  Kommentarfunktionen bör också ligga bakom barriären. Också för fritt tillgängligt innehåll.
  Jag har inte sett något uppenbart missbruk på länge, men måttligheten och administrationen är verkligen utmattande och obehaglig ibland. Den som uttrycker sig här ibland eller regelbundet och därmed anstränger sig bör också bidra till finansieringen av plattformen han eller hon använder.

  18
  1
 • blank

  Årsabonnemang på € 60.00 skulle vara helt bra för mig.

  Beroende på situationen kan du ibland göra vissa inlägg fritt tillgängliga för att främja unga talanger.

  12
 • blank

  Hi Tom,
  en årlig avgift på 60 till 75 euro skulle vara bra för mig!

  14
 • blank

  Hej Tom,
  Jag ser fram emot ett bidrag varje dag och jag vill inte missa det ... så länge du tycker om det. Vi borde inte göra det som parlamentsledamöterna, ständigt skärpa koronareglerna, vilket betyder
  BLOGG HELT BETALD!
  Ha en trevlig adventstid
  Robert

  12
  5
 • blank

  Käre Tom;
  Jag är för det fullständiga prenumerationsalternativet. Den som investerar så mycket engagemang och tid måste också belönas i enlighet med detta.
  För den riktiga SAAB-älskaren borde 6.- en månad inte vara för mycket.
  Varma hälsningar till samhället.

  11
  1
 • blank

  Hi Tom,

  Jag tycker att varianten med den delvis betalade bloggen är den bättre lösningen och betalar gärna en månads- eller årsavgift för den till det belopp du angav. Vid denna tidpunkt, tack så mycket för de många underbara rapporterna de senaste åren.

  Hälsningar från Sachsen
  florian

  13
 • blank

  Paywall är ok .... I vilket fall som helst är det bara fansens märke som är intresserade och de bör snälla göra ett rättvist bidrag
  Nackdel: det finns knappast några nya ... du kan förhindra det genom att lämna några lediga per månad för att få en smak för det. satiresidan dagpress har detta system

  12
 • blank

  Moin Tom,
  Jag håller helt med Hans,

  många hälsningar från Östersjökusten,
  Gerd

 • blank

  Hej Tom! Jag går med i Hans S. Jag skulle vilja fortsätta vara nöjd (!) Med dina linjer och jag är intresserad av att läsa bloggen vidare. Det spelar ingen roll vad det kostar, du bör bli ganska belönad för ditt fantastiska arbete. Jag är definitivt där. LG från BA!

  12
 • blank

  Kära Tom, vad du än gör, jag är där! Jag hjälper gärna till med att hålla Saabs flagga i vinden, de få euro per månad är mer än värt det för mig! Du kan också fortsätta att förvänta mig enstaka gästbidrag.
  Låt oss se vad som kommer ut av det, jag kommer gärna ge dig lycka till och goda önskningar på vägen.
  Saabige hälsningar Hans

  19
 • blank

  Vem skulle ha trott det? Tom är seriös, och jag hade redan framgångsrikt undertryckt det 😉. Tja, den allra bästa favoritmorgonläsningen är i verklig fara! Nu ser jag fram emot reaktionerna.

  8
  1

Kommentarer är stängda.