Hengchi 1 i produktionsversionen

Hengchi 1 förväntas påbörja massproduktion av Evergrande Auto under andra halvan av 2021. Hittills har det bara funnits bilder på konceptbilen. Nya bilder visar Hengchi 1 när han springer av transportbandet. Designen är därför nära originalet Utkast återstod.

Hengchi 1 drogs av Anders Warming
Hengchi 1 drogs av Anders Warming

Hengchi 1 drog Anders Warming. Den tidigare BMW- och Mini-designern presenterade också en intressant Saab-design. De Röntgen syn förutsåg hur en framtida Saab kan se ut. Skulle varumärket existera igen. Hengchi 1 rullar fram mer konventionellt än Saab.

Om man inte visste om författarskapet av Warming, kan man också misstänka designen för en design av någon italiensk designstudio. Det låter kanske hårt, men det motsvarar verkligheten. Eftersom den första Evergrande Auto-produkten ser tilltalande ut, men den bär det vanliga mode som alla märken i Asien bär. Om du skulle sticka Xpeng eller Nio på fören, vad skulle det vara skillnaden? Du kan till och med skriva Lucid Motors, den hypade Tesla-rivalen, på kroppen. Ingen skulle bli förvånad.

I allmänhet är det precis där problemet med de nya elbilstillverkarna från Mellanriket kan ligga. Deras produkter är visuellt lika urskiljbara som smartphones vars varumärken har maskerats. Kanske kommer detta att accepteras i huvudkontoret, kanske bara schablonbeloppet kommer att räknas inom en snar framtid och designen är en mindre fråga.

Även om du inte kan upptäcka några detaljer som på något sätt kan representera Hengchi specifikt för ett nytt varumärke, är resultatet glädjande. Betraktaren kan själv bestämma om det bakre eller det främre står för chokladsidan. I vilket fall som helst, rent optiskt, skulle sedan vara lämplig för världsmarknaden. Hittills har teknologin och prestandadata inte nämnts.

Interiörens design förblir öppen. Evergrande Auto släpper detaljer i mindre delar på sin hemmamarknad, vilket säkert kommer att vara ett smart beslut. Huruvida Hengchi 1 kommer att följa trenden mot många och stora skärmar, eller om det kommer att överraska här, förblir öppet för tillfället.

Vad som är säkert är dock att det kan finnas lite Sverige i Hengchi 1. NEVS ser sig mer och mer som en utvecklingsplats för Evergrande Auto och hoppas kunna spela en större roll i framtiden.

9 tankar om “Hengchi 1 i produktionsversionen"

 • blank

  @ GP362

  Någon vars tidigare lugna livsmiljö förstördes av tjärsandbrytning, läckande oljeledningar eller fracking kan ha en annan åsikt.
  Eller att titta på en ännu äldre energikälla genom kolsömmar som brinner under jorden, där det också finns oväntat många.

  Slutsatsen är att industrin alltid har en inverkan, mer industrin har mer inverkan och den nya industrin har ny inverkan. Men den kända industrin är bättre än ny industri, det ser jag inte.

  Du har naturligtvis rätt, det handlar mest om affärer. Men även med olja, kol, mat, produkter för personlig vård och vad mer jag inte vet. Vi har vant oss vid vad som har hänt i åratal eller årtionden, men jag tvivlar på att det i grunden var bättre tidigare.

  Tidigare var det färre människor, men du kan inte skylla på de nya branscherna för det. De klassiska är mer ansvariga för att vi har blivit fler.

  Det faktum att det bara handlar om affärer är ett problem för vårt ekonomiska system och inte för den teknik som används. Så länge miljöpåverkan inte är förnuftigt prissatt, kommer vi alltid att kunna vända livsvillkoren för en inte obetydlig del av invånarna på denna planet, oavsett teknik, till det sämre.

 • blank

  En timme 28 (@ StF),

  Jag bryr mig inte ens att titta på den här dokumentären. Idén att klara sig utan är i sig giltig. Vi har vetat det under mycket, mycket lång tid.

  Fordon på nästan tre ton, som utför ungefär samma som en äldre bil med halva vikten och materialanvändningen, kan inte vara lösningen.

  Du katapuleras inte automatiskt till förindustriell tid om du letar efter förnuftiga lösningar.

 • blank

  @StF
  Exakt dessa uttalanden görs av flera personer till slut. Kineserna säger 5! andra planeter räcker inte för att kineserna ska kunna leva vårt sätt att leva.

  Koppar är inte ont, men det är ändligt. Precis som andra sällsynta jordarter. Kanske bör man överväga var man ska använda sådana råvaror. Sannerligen inte i masskonsumtionsvaror av tvivelaktiga e-mobilitet med dess överdrift (e-skotrar och annat nonsens). Återvinning av dessa råvaror sker inte den dag i dag, som beskrivs med exemplet med vindkraftverk. Varigenom de fortfarande används relativt förnuftigt där, energiproduktion, inte konsumtion.

  Här är en e-bil med ZERO-utsläpp skattefri och koleldade kraftverk byggs för den på andra sidan jorden - det är fortfarande möjligt! Jag kände Tocopilla innan detta koleldade kraftverk byggdes, en lugn plats där saltpeter lastades på stora fartyg, delvis för landets egna behov. För detta ändamål byggde tyska rederier snabbt höga fartyg (Peking, Passat, ...) för 100 år sedan, men det är ett annat ämne.

  Kineserna sitter på de flesta råvaror de behöver och en dag kommer de att kontrollera denna industri såväl som solenergi, varvsindustrin, elektronik - faktiskt har tåget till Europa redan lämnat.

  Som alltid handlar det om affärer. Tyvärr, men återigen finns det inget hållbart, även om det har målats grönt. En otäck "smutsig" diesel är effektivare.

 • blank

  Därmed är rapporten "Umweltsünder E-Auto" i sig mycket tendentiös och därför nykterande och utmattande.

  Om du tar deras uttalanden "Generatorer är dåliga", "Koppar är dåliga" och "Kolkraft för litiumproduktion är dåligt" och utvärderar dem med konsekvensen (bland annat bör alla klara sig utan), skulle uttalandet i denna rapport vara "Tillbaka i de före industriella tiderna!

  Enligt min åsikt har de försökt mycket att inte göra detta uttalande, utan istället bara 'Nya energier är dåliga'! Om det inte är ensidigt vet jag inte heller.

 • blank

  Designen är allt annat än spännande. Den kan överföras till ett antal andra och västerländska bilmärken, men som Franken Troll redan skriver, inte en SUV - lyckligtvis!
  Det finns helt enkelt inga fler ikoner (DS eller CX, E-Type, Alfa 159, individuella Saab eller Volvos, ...) Allt sugs upp smidigt med otäcka LED-prylar och stora hjul.

  Men det spelar ingen roll. Branschen bakom och de lögner som serveras för oss är det verkliga problemet. Det finns också en nykterande och "utmattande" rapport i ARTE-mediebiblioteket:

  https://www.arte.tv/de/videos/084757-000-A/umweltsuender-e-auto/

  5
  2
 • blank

  Frågan om design ...

  timme är det inte längre en fråga om en studie, prototyp eller serieprodukt kommer som tilltalande eller till och med positivt överraskad.

  Vad betyder trevligt i förhållande till en serieprodukt? Vad är en positiv överraskning i en studie?

  Till och med hela Tesla kunde ha en förbränningsmotor under huven. Hittills har inte en enda EV-leverantör vågat bryta ny mark förutom framdrivning. Hengchi 1 förblir också konventionell och bekant i form och funktion. En limousine, så vad?

  Studier? Dess egna lagar har varit i kraft här i många år. Så länge att strikt taget den senaste studien av X eller Y kunde och kanske borde ha varit en traditionell studie ...

  Min. Under ett kvarts sekel har majoriteten av alla studier kommit med groteskt stora fälgar och hjul med nästan ingen luft eller gummi. De flesta av dem har också en vit eller åtminstone mycket ljus inredning. Varför är det och varför är det inte mainstream eller åtminstone en serie?

  Eftersom det bara är mycket skit och vi är mycket längre. Däck (ett luftfylld däck) har inte fastnat utan anledning. Så varför studier som kommer tillbaka på 200 år gamla vagnar?

  Och vem vill ha en vit inredning som speglas i vindrutan och snabbt blir ful?

  Okej, ingen vill ha det och det är därför ingen bygger det. Och det är just därför vi ser dessa och andra, länge traditionella ingredienser igen i den senaste studien. Senast här och igår. Och vi säger pålitligt “Oh” och “Ah” eftersom det skiljer sig väldigt mycket från serien ...

  Vad vi verkligen behöver är dock inte studie nr tre tusen fyra hundra åttiosju för sedan, utan en handfull nya idéer för framtidens bil.

  6
  2
 • blank

  Mycket finns i röntgen, eller vice versa. Den här bilen ser inte ut som ett enda snitt, jag känner det så med många ... och jag tyckte det särskilt med de flesta SAAB: det var * en * begripligt designad bil. Inte "vi har fronten här" och "vi gör sidan" och "vi tänker på det bakåt". Och så är det återigen en produkt som jag inte skulle titta längre på, och där den omvända "form följer funktionen" (om designen inte skulle ha kommit först) fungerar inte, till exempel när jag tittar på baksidan förmodligen hemsk syn och bedömningsförmåga att se bakåt.

 • blank

  Åh, jag tycker att det är lite orättvist, ser en Porsche Taycan fundamentalt annorlunda ut, mer specifik, mer distinkt?

 • blank

  Är trevligt. Tom skrev en gång att tråkig lillasyster var trevlig. Jag tycker inte om något spännande med Hengchi 1, allt har sett någon annanstans på liknande sätt. Uppvärmning levererar bara det som Evergrande beställer. Så det är inte upp till designern.

  När allt kommer omkring ingen SUV till att börja med. Det ensamma är nästan extraordinärt.

Kommentarer är stängda.