Midnattblå Saab-skönhet med en liten brist

I flera månader har uppmärksamma observatörer registrerat en körning på bra förbränningsmotorer med lite elektronik. Detta är knappast förvånande och ämnet i sig har nu nått specialpressen. Europas största biltidning diskuterade nyligen ämnet i en ledare.

Denna Saab-skönhet erbjuds nära Milano
Denna Saab-skönhet erbjuds nära Milano

Hållbarhet genom bakdörren? Av rädsla för digitalisering och elektrifiering? Eller helt enkelt inte på humör för full övervakad rörlighet? Du kan välja orsakerna och, beroende på din synvinkel, fisa en sanning. Eftersom det förmodligen inte kommer att finnas ett allmänt svar på fenomenet.

Oavsett om trenden sätts av dem som vägrar att utvecklas eller om det är en annan motivation. En Saab 9-5 borde definitivt finnas på listan över rekommenderade fordon. På grund av den oplanerade långa byggtiden förblev den stora Saab en bil i mer än tio år som i stort sett är fri från elektroniska komplikationer. Ett pluspunkt om du vill köra analog under en tid.

Midnattblå Saab-skönhet

Att hitta någon som är bra är dock inte så lätt. Min sökning varade och var inte utan komplikationer. Ett problem som läsarna inte har. Du kan göra utan att titta, för en spännande kopia erbjuds för närvarande i regionen Milano. Ja, det är Italien igen, vi hade bara en spännande förra veckan 9000 från landet bortom Alperna.

den Återförsäljare men informerar dig om att du är beredd på exportuppgifter. Att föra Saab säkert över Alperna är inte ett problem. Det möjliga objektet för önskan är en Saab 9-5 Aero i färgen midnattblått. Byggåret 2000 innebär att den röda pennan ännu inte har fått slå och att den svenska limousinen har alla de kärleksfulla bekvämligheter som Trollhättan en gång var så stolt över.

Endast 90.000 XNUMX kilometer finns på vägmätaren, det är säkert att körsträckan är original och spårbar. Villkoret är vackert, utrustningen är komplett förutom två detaljer. Soltaket saknas, vilket inte är en riktig brist. Den första ägaren klarade sig också utan sätesuppvärmningen, ett faktum som kan vara irriterande i norr. Men det kan eftermonteras med en viss ansträngning. Sätena är elektriskt justerbara och ventilerade. Vilket är trevligt också.

Sportig, lyxig limousine

Interiören är harmonisk, svart läder och frånvaron av trä på instrumentbrädan ger en sportig atmosfär. Saab 9-5 Aero växlas manuellt, vilket ytterligare konsoliderar intrycket av en sportig, lyxig sedan. Det enda mindre fel som återstår är bristen på strålkastarrengöring. Torkarna har demonterats, vilket inte är ovanligt. Hålen stängdes och målades, vilket är något du sällan ser igen.

Som alltid i slutet uppstår frågan om priset den här gången med Saabs skönhet. 7.500 € ringer Farina Motors på. Klart ett rättvist begärt pris om bildernas skick är sant. Eller, översatt till tyska standarder, lite pengar för en kommande klassiker som redan är en sällsynthet i denna konfiguration.

Med bilder av Farina Motors

8 tankar om “Midnattblå Saab-skönhet med en liten brist"

  • Det verkar som om Saab har hittat ett nytt hem mycket snabbt. På Farina är han inte längre tillgänglig.

  • @ Saabansbraten parkeringssignal fanns tillgänglig från fabriken på 9-5I i den första serien. Först efter den första ansiktslyftningen hördes ljudsignalen, eller hur? Om du ser pip i den första serien är de alltid eftermonteringslösningar, eller hur?

  • Korrekt - strålkastarrengöringssystemet var inte alltid standard på 9-5. Hittills har detta oftast varit tänkt som att sätesuppvärmning och läder var standard på Aero ... de var inte heller. A (åtminstone enligt tyska prislistor) 9-5 Aero hade varken läder- eller sätesuppvärmning eller strålkastarrengöringssystem eller det största ljudsystemet eller parkeringssignal eller några andra saker som standard - som alla var föremål för en avgift.

  • Korrigering: Det var förmodligen bara modellåret 2000, där strålkastarrengöringssystemet på Saab 9-5 också var valfritt i Tyskland.

  • Strålkastartorkarna demonterades inte, de installerades helt enkelt inte på fabriken 1999 års modellår på Saab 9-5 och fördjupningen i stötfångaren stängdes på fabriken med locket målat i karossfärgen. Till och med i Tyskland var den alldeles egna Saab-uppfinningen från 1970 endast tillvalsutrustning, vilket jag tyckte var absurt då.

    • Tack för ledtråden! Detta var nytt för mig efter så många år, men det förklarar kvaliteten på täckningen.

  • Jag visste inte ens att det var möjligt att beställa sätesventilation utan sätesuppvärmning. Tänkte om du hade ventilerade platser, de uppvärmda stolarna var alltid med dig. Eller är det en italiensk version av utrustningen?

    • För många länder, mer än du tror, ​​var uppvärmda platser bara ett alternativ. Saab och uppvärmda platser är en del av sagan, de uppfanns i Trollhättan. Men det var inte en serie på många marknader.

Kommentarer är stängda.