En vän, en god vän - Saab Aero har landat

2020 närmar sig sitt slut, och vårt inte helt vanliga Saab 9-5 Aero-projekt går också till finalen. 2 eller 3 inlägg till, sedan berättas historien. Det kommer att bli en lång paus efteråt. Jag berättar varför i den sista delen av den aktuella serien.

Äntligen landat! Efter månader är aero i hangaren!
Äntligen landat! Efter månader är aero i hangaren!

En vän, en god vän

På morgonen klockan 05 i Tyskland. Normalt skulle min goda vän redan vara på väg att arbeta med sin Saab. I en federal byrå ser han till att Tyskland arbetar. Men nu väntar han på skåpbilen från Spanien, som kör upp 00 minuter senare med Saab på trailern.

9-5 lossas och parkeras i hangaren. Övertagandet erkänns och första ögonkastet visar att allt är i ordning. Saab är lite smutsig från transport men utan synliga sår. Ett kort textmeddelande och några bilder på min smartphone, allt verkar vara OK.

Den långa historien som började 2019 verkar sluta i juni 2020. Men som alltid ger livet små komplikationer. Det är måndag och jag har så mycket brådskande arbete på mitt skrivbord den dagen att jag inte kan lämna kontoret. Det passar in i projektet, som alltid har varit mer komplicerat och långvarigt än något tidigare projekt.

Och återigen hjälper god vänskap. Medan jag arbetar för att spara årets bruttonationalprodukt tar min vän hand om Saab. Fälgarna, som ursprungligen byggdes 2000, är ​​inte längre så vackra. Jag vill ha det renoverat, så han demonterar det. Vår verkstad runt hörnet tar hand om den, den spanska sedan tar emot fälgar från Saabs tillbehör för övergången.

De är faktiskt för 9-3, passar flygplanet och ser bättre ut i naturen än på bilderna. Bara en tillfällig lösning eller något permanent? Och sedan skulle jag ha en valfri 18-tums uppsättning turbinfälgar. Men 18 ″ på ungdomstimern? Hur ser det ut och hur fungerar det?

Även om jag inte kan komma bort från jobbet är alla som ser det glada över Saab. Min vän tycker att det är jättebra, liksom verkstaden som har vant mig vid min gamla svenska plåt. Bara jag måste verkligen vänta 3 hela dagar tills tidskalendern släpper en plats på några timmar.

Aero här, papper i Spanien

Sedan kommer Saab 9000 att gå mot hangaren och slutligen, efter månader, kan jag köra Aero. Spänningen är hög, det är lite som att få en ny bil. För när körde jag senast en serie 1 9-5? Det var verkligen länge sedan.

Och medan bilen är parkerad i hangaren och väntar på mig, finns papperen fortfarande i Barcelona. Påverkat av Corona arbetar myndigheterna långsammare än vanligt. Ändringen av registrering till Lizi verkar ta en evighet, trots allt skulle jag ha kopior av papper i min bil. Speciella tider, speciella situationer. Skulle polisen också se det så?

6 tankar om “En vän, en god vän - Saab Aero har landat"

 • blank

  En vacker Saab! Jag ser fram emot bilderna inifrån etc. efter landning i D. 🙂

  När det gäller fälgstorlek: Jag delar Volvaabs uppfattning. Min smak är ganska reserverad ändå, kanske också feminin. Jag föredrar mindre fälgar, särskilt för äldre bilar, för körkomfort ändå. Min SC är 16 tum på sommaren och vintern, cabriolet är 17. Jag tycker det är trevligt och passande! För båda föredrar jag den klassiska ekersdesignen, för cabrioleten är den Alu 66. Allt över 17 tum är för "förbannat" för mig. Men som sagt en fråga om smak. Det viktigaste är Saab. Och att de avstämda och "soppade" Saabs har sin rättfärdigande, det finns en viss (yngre) scen för det, fick vi veta nyligen.

  Varje Saab - hur utsmyckad eller individualiserad som helst - som vårdas visar uppskattningen av dess ägare och det är bra!

  Jag ser fram emot bilderna och beslutet vilka ”fötter och skor” som herren får.

 • blank

  Herr & Gummi

  Det är trevligt att han är här. Och jag delar Toms försiktighet med fälgstorleken. Det är inte en NG. Den gamla 9-5 har en typiskt mindre storlek och diameter på hjulen.

  Vid 18 ″ är det en hel massa fälgar med väldigt lite luft och gummi runt sig. Du kanske gillar det på det sättet, men det finns också mycket som talar emot det, vare sig det är optiskt eller en förlust av körkomfort.

 • blank

  Grattis, hon ser väldigt bra ut. Förhoppningsvis kommer papperen snart men bilen är redan där.

 • blank

  Grattis till landningen av drömmen AERO!
  1x genom biltvätten ;-), då är allt elegant :-).
  De "lånade" fälgarna ser också bra ut på mannen ...
  Mycket (kör) nöje med den ädla SAAB!

 • blank

  Jag är glad för dig att bilen äntligen har landat säkert, om jag inte hade läst att fälgarna är från tillbehören, om jag hade använt dem för original Saab-fälgar, skulle bilen se bra ut. Paul kör till 18 tum, eller hur?

  • blank

   Kanske är det missvisande formulerat, kommer från Saabs tillbehör. Ja, Paul går till 18 ″. Jag är inte säker på om det skulle passa sedan, som är mer känslig än kombi.

Kommentarer är stängda.