Drogsubvention - den subventionerade elbomboomen

Inköp av elbilar rekommenderas starkt. Detta är bra för storstadsområden, men också farligt. Eftersom subventioner är en tveeggad sak. De är farliga och de skapar beroenden. Att hantera dem på ett intelligent sätt skulle vara en utmaning för staten. Först då kan en subventionerad boom förvandlas till en hållbar förändring.

Nytt på marknaden och redan till dumpningspriser
Nytt på marknaden och redan till dumpningspriser

Opel Mokka-e för 49,00 €

Naturligtvis gnuggar du med förvåning när du får köra en ny elbil för 49 € i månaden. Ett näterbjudande för kommersiella kunder. Utan handpenning och inklusive underhåll. 24 månader, 10.000 6.000 kilometer per år. Hemligheten bakom det fantastiska erbjudandet är statens premie. € XNUMX från skattepotten är utbetalningen för Opel Mokka-e. Så det är otroligt billigt att köra.

Det är konstigt. Mocha-e är färsk på marknaden och kastas redan i den billiga lådan. Inte ett gott tecken, varken för tillverkaren eller för modellen. Men Opel är inte ensam om detta erbjudande. Det fanns tillverkare som var ännu billigare.

Slutsatsen var att en fransk leverantör gav tillbaka pengar. För kortvarig leasing med 12 eller 18 månader - tack vare de generösa subventionerna. Naturligtvis lockar sådana erbjudanden. Tillverkaren hämtar sin elbil från gården, kunden en ny bil som han nästan kan använda gratis. Jag utelämnar medvetet om miljön också gynnas.

Drogsubvention

Allt detta påminner om Kina som modell. I nästan ett decennium har administrationen i Peking sicksackat på elbilsubventioner. Detta uppmuntrade missbruk och ledde nystartade företag att producera e-bilar, godkänna dem och ta ut subventioner. Dessa fordon, mestadels små elektriska fordon, kom aldrig i trafik. Dessa var de mest extrema och mörkaste överdrifterna i subventionpolitiken.

Netto 49,00 € per månad för en Mocha-e
Netto 49,00 € per månad för en Mocha-e

Den andra utväxten är att ett nytt elbilmärke gör sin debut nästan varje vecka. Med förtroende för den ständigt bubblande subventionskrukan som på något sätt kommer att räta ut marknaden. För och det är faran, genom åren har Kina blivit van vid det.

Tillverkarna förväntar sig subventionen på lång sikt, liksom kunderna. Om Peking försöker minska finansieringen igen eller stoppa den helt kollapsar försäljningen av elbilar brutalt. Peking justerar sedan alltid snabbt. Beroende på regional eller nationell nivå. Hittills har ingen vågat kallt dra tillbaka kunder och leverantörer av subventionen.

Det finns en verklig risk för att Tyskland kommer att göra detsamma som i Kina. Den elektriska rörligheten kommer att fastna på statens dropp som narkomanen på nålen. Och att kunden helt enkelt vägrar att betala mer än ett litet belopp i månaden.

Eftersom han använder droger och har vant sig vid att en elbil är billig och subventionerad.

Detta är inte bra. Inte för produkten som avbryts. Och inte heller rättvist. Inte alla kan hyra en ny bil och dra nytta av den subvention som finansieras av allmänheten. Problemet bakom problemet är den begagnade elbilen. Hur kommer du att marknadsföra 18 € avkastning på 24 eller 49,00 månader? Vad är en begagnad bil värd om den skjuts ut på marknaden super billigt som en ny bil?

Och den stora frågan, vad kommer en kund att vara villig att betala för det? Vem kommer inte att samla in en statlig premie för att köpa sekundär marknadsföring. Finansiering av en begagnad Mocha-e är knappast tillgänglig för 49,00 € per månad utan handpenning.

En spännande fråga!

När allt kommer omkring: i Tyskland reagerade politiker snabbt. Subventionen för kortvarig leasing har gjorts indunstades. Fullt stöd plus innovationsbonus är endast tillgängligt från 23 månader och uppåt. Ett tecken som antyder en känsla av verklighet.

Om du, förutom ansträngningarna för att få elbilar på väg, inte vill tappa hållbarhetsfaktorn ur sikte.

8 tankar om “Drogsubvention - den subventionerade elbomboomen"

 • blank

  Normalt innebär låga leasingnivåer för nya bilar en liten värdeförlust under leasingperioden, så att bilen kan säljas till ett högre pris efter leasingavtalets slut och den totala intäkten amorterar kostnaderna och genererar vinst
  .
  Ett fordon som visar en högre avskrivning, särskilt i början, är vanligtvis inte tillgängligt i en billig leasingmodell, eftersom ett lägre försäljningspris gör det svårt att återvinna investeringen och ändå gör vinst efter leasing.

  I detta avseende tenderar de låga leasingpriserna för elfordon att indikera att leasingleverantörerna antar att de kommer att kunna sälja fordonen till ett pris som är attraktivt för dem efter leasingavtalet.
  Du måste se om begagnade bilkunder kommer att spela sin roll. Om inte, kan hyrestagaren vara förloraren genom att få en hög sluträkning. Om villkoren i kontraktet inte tillåter det har leasingleverantören just handlat med citroner.

  Förskottsbetalningen är naturligtvis subventionerad, men huruvida denna leasingmodell i grund och botten sätter fordonspriserna under press återstår enligt min mening.

 • blank

  Låt oss hoppas att "läkemedelssubventionen" kvarstår - och att Opel inte heller har satt drivrutinen för mockan under tvivelaktiga kemiska ämnen. Den gröna SUV-en är på vänster sväng vid en välkänd Hamburg-korsning - och tyvärr oundviklig i mötande trafik!

  En e-bil på vägen som en uppenbar spökförare, du varnas vanligtvis på radion, mottot är att undvika vida områden. Ett dolt meddelande från Opel? Eller är det bara en okunnig fotograf som gjorde en olycklig prestation i Photoshop? Förtydligande osäkert - precis som regeringens subventioner.

  Oavsett hur, bilden är elegant, mockan presenteras väl. Bara tyvärr i mötande trafik.

 • blank

  Att en företagsstyrelse inom fordonsindustrin någonsin har undrat över återförsäljningsvärdena för de ANVÄNDA bilarna anser jag vara ”omöjligt”.
  Tänkandet där uppe: sälj nya bilar tills (produktion) linjerna lyser ... Det är där de gör affärer. Och det är det som räknas. Jag blir nyfiken på hur länge ...
  För: dinosaurier finns bara som fossil ...
  Ändå en bra hälsosam (!) Förra månaden 2020 för alla SAAB-invånare!

  6
  1
 • blank

  Den avgörande frågan för mig är helt enkelt vilken nytta är en produkt som måste pressas och subventioneras så att den kan överleva på marknaden?

 • blank

  Jag måste komma ut !! Jag föll nästan för drogen också !!
  Min 901 Coupe var på Berma & Co i några veckor - vinterbehandling.
  Jag har varit i Barcelona två gånger de senaste veckorna med 902 Cabrio. Inklusive hela paketet med nonsens som den lokala regeringen har kommit med för de dåliga gamla bilarna: förhandsregistrering, daglig avgift, dubbel parkeringsavgift, helt bortsett från den nästan 7 euro avgiften varje väg. Vi har vant oss vid dem genom åren.

  Sedan ville jag åka till Barcelona för tredje gången i en cabriolet. Byt helt enkelt bilarna på Berma. Vid detta tillfälle insåg jag att det inte ens är möjligt att registrera sig för samma dag. Du kan bara gå in i den gröna zonen samma dag i händelse av en medicinsk nödsituation. Få sedan straffet på ett eller annat sätt och kan avbryta det med läkarintyget. Orwell kunde inte ha tänkt på bättre ...

  Jag var förbannad, frustrerad och fast besluten att följa spindeln in på nätet. Leasing erbjuder under 100 euro, den utbetalning som finansieras av skattebetalaren - naturligtvis skulle jag ha fått bilen i Tyskland. Dessutom skulle det finnas:
  ingen avgift i Spanien, gratis resa till staden, gratis parkeringsplatser och en - fortfarande - gratis laddningsstation runt hörnet.

  Men först - ja kära Tom - en espresso. Eller som det heter här, Cafe Solo ....

  Eftersom jag inte kunde åka in i staden själv den dagen ringde jag bara till bogseringstjänsten. Elektronik är alltid en bra ursäkt…. Vi kom till Berma. Det tog bara sekunder och elbilen och jag var skilda innan bröllopet. Verkstaden full av Saabe. Juan med sitt avväpnande leende och sina oljesmorda overaller. Min kupé med en renoverad aerokit, polerad och med en ny himmel. Jag släppte dörren, startade motorn och flinade för mig själv och njöt av ljudet och lukten på väg hem. Idag sparar jag läsaren nonsens med den nedgående Medelhavssolen. När jag kom hem var min värld okej igen ...
  Jag kan också ta tåget till stan om jag inte kan registrera mig. Min advokat tar hand om saken själv. För att registrera sig och betala är en sak. Kan inte om jag vill eller måste någon annan. Och fungerar inte alls. Och mina bilar stannar. Så länge jag vill Så länge det finns delar. Och så länge njutning är viktigt i mitt liv och jag har råd med det.
  Jag vill inte gå in på ämnet miljö idag ... ... Solen har redan gått ned ...

  Hälsningar till samhället

  Lizi

  16
  1
 • blank

  Ja, VW annonserade ID3. Att du nu kan ge el och köra bil utan bekymmer. Det sprang på alla kanaler och är ett ganska grovt uttalande om du har den tyska elmixen i baksidan av ditt sinne. Återigen kan du se hur underåriga VW klassificerar sina kunder.

  I allmänhet tror jag att vi tog fel vändning länge. Politiker borde ha haft modet att signalera att om en trendvändning ska ske, kommer bara mindre konsumtion att ge något. Men det skulle strida mot själva grunden för vårt system, och för övrigt också mot det i Kina. Affären växer rikedom och ger inte upp. Det är inte så du räddar en planet.

  13
  1
 • blank

  Obegriplig!
  Vilka är dessa halveringstider? Också 23 månader och då? Det är nyckelfrågan i denna fantastiska artikel.

  För detta förstörs landskap i den tredje världen. Energins ursprung är fortfarande oklart - kommer från uttaget, därför NOLL-utsläpp ...

  Ibland frågar jag mig själv om jag inte längre tickar ordentligt själv, eller om något går ur hand här. För övrigt gäller detta inte bara e-mobilitet. Vi får tro att vi kan rädda världen med Klein Deutschland - löjligt! De två största städerna i Östasien har lika många invånare som vi gör, Afrika kommer att fördubblas senast 2035….
  Det kan inte längre stoppas och sparas, oavsett vilken typ av bilar vi kör. Men en stor affärsmodell med berättigad rädsla för den kommande klimatkatastrofen, statligt sponsrad. Inget kommer att förändras!

  27
  2
 • blank

  Vad är rätt? Låt marknaden bestämma ensam? Eller föredrar du att subventionera det? Jag är inte säker på det. Men jag tycker att det är bra att det finns sådana erbjudanden som mockan. Demokratiseringen av den elektriska drivenheten. Och Mocha är en familjevänlig bil. Vissa mobiltelefonkontrakt är dyrare. Utvecklingen måste gå längre, acceptansen av den elektriska enheten måste växa i massa, annars kommer förändringen inte att göra någonting. Ett alternativ är inte önskvärt, oavsett anledning.

  8
  13

Kommentarer är stängda.