Saab Talladega Workshop - Bad Homburg 1996

Vårt projekt att digitalisera gamla Saab-filmer visar också det ovanliga. Saab Talladega Workshop, som ägde rum i Bad Homburg 1996, är ett historiskt dokument. Han fördjupade händelserna i Talladega framför de sammansatta pressrepresentanterna. Och visar en person som har ett visst inflytande på att bloggprojektet till och med existerar.

Saab 900 Talladega Workshop Bad Homburg 1996

Talladega Challenge 1996

Tio år efter långfarten på Talladega Speedway, tog Saab sig till USA igen. Om målet 10 var att bevisa tillförlitligheten hos turbomotorer, bör Saab 1986 IIs rykte nu återställas. Han hade haft några problem i början av sin karriär. Felaktigt, som man hittade i Trollhättan.

Till skillnad från händelsen tio år tidigare litade tillverkaren i hög grad på medverkan av pressrepresentanter. Journalister körde på motorvägen och rapporterade live från USA. Medietäckningen för Saab var enorm, och den var bra. För att fördjupa händelserna organiserade Saab Tyskland en workshop i Bad Homburg.

Workshop i Bad Homburg

Delar av Talladega-teamet reste till Taunus och tog med sig fordon från utmaningen. Saab 900 II var redo för provkörning och Saab Tyskland presenterade 900 II Talladega specialmodell. Ansträngningen var enorm, men det gav Saab ännu mer uppmärksamhet och närvaro i media.

Filmen tillåter en titt bakom kulisserna och visar pressarbetet från Saab Germany. När det gäller samtidshistoria är det ett spännande dokument för fansen. Inte bara för dem. I slutet kommer journalisten Rolf Peter Bleeker kort in i bilden. Han är författare till ”Saabs ande - mer än en bil” (I.SBN: 9783720516990). På 90-talet fick Saabs nya bilköpare det som en del av välkomstpaketet.

De underhållande, humoristiska Saab-berättelserna av den tyvärr avlidne författaren skilde sig mycket från tidens autolitteratur. De fascinerade mig och är en av anledningarna till att detta projekt existerar. Idag finns boken endast som antikvarier, det här är en bra källa ZVAB.

Man tänkte på “Saab Talladega Workshop - Bad Homburg 1996"

  • 2006 & 2016

    Jag skulle gärna ha sett de två Talladegorna och skulle nu se fram emot 2026 ...

Kommentarer är stängda.