Det rullar - Saabs biltransport från Spanien till Tyskland

Det finns denna punkt där man bara kan vänta. Saab är på skåpbilen i ett avlägset land. Det rullar sedan av. I riktning mot Tyskland hoppas man. Och önskar att 9-5 skulle tas emot väl. Det som återstår är bara tålamod och nervös beräkning av när Saab kunde komma.

Saab laddar
Saab laddar

Mitten av juni i Barcelona. Allt går väldigt snabbt nu. Lizi har hittat en polsk speditör som kan ta Saab till Tyskland. En plats på trailern är fortfarande gratis, priset för transporten ligger inom det normala intervallet. Vi accepterar!

Avgången ska vara på en torsdag och vi diskuterar var vi ska leverera 9-5 till. Till mitt hem eller till hangaren? Jag vill hellre ha min hemadress, föraren föredrar hangaren. Detta är lite närmare autobahn och Frankfurt. Omvägen till den bayerska provinsen skulle innebära en omväg på en bra timme.

Han gillar inte det, han måste tjäna pengar efter låset och han vill äntligen åka till Polen. Jag förstår det och det hjälper att ha en bra relation med transportören. Avresa från Barcelona torsdag, ankomst till hangaren på lördagskväll - innan körförbudet på söndag gäller.

Vi tror…

Men som alltid blir det annorlunda. Transporterna går inte framåt i Spanien, en semester saktar ner honom, och det blir därför fredag ​​innan han anländer till Barcelona och kan ladda Saab 9-5. På fredag ​​eftermiddag är det äntligen dags, 9-5 är på trailern bakom en Nissan. Åtminstone en fin bil på skåpbilen!

Det börjar snart och väntetiden börjar
Det börjar snart och väntetiden börjar

Men den underbara planen är föråldrad, och all aritmetik hjälper inte. Aero kommer aldrig till Hessen på lördag. Om jag beräknar körförbudet på söndagar och de lagstadgade körtiderna, kommer jag fram till en tidig måndag runt 3 eller 4 a.m. Om det stod på min tröskel hade jag inga problem. Men redan nu. Eftersom det tar mig cirka 30 minuter att komma till hangaren. Och ingen aning om när transporten verkligen kommer fram.

Jag har en liten kris. Och jag är inte ensam med detta.

Lizi har dem också. Smärtan av avsked plågar honom, och på något sätt gillar han inte att släppa Aero som han har tagit hand om i så många månader. Jag får faktiskt ett mejl från honom angående rätten till förnekande om jag vill sälja 9-5. Visst, han får det, och om Saab någonsin lämnar mig har Lizi föredragit tillgång.

Men det har inte landat på mig än.

Föraren går långsamt men säkert och håller kontakten med Lizi, som lyckligtvis talar polska förutom sina många talanger. Det kommer som fruktat! Någonstans, långt från Frankfurt, slutar resan på lördagskvällen. Ankomsten på måndag morgon förblir ungefär, föraren vill verkligen inte eller kan inte begå sig.

Ändå är det bra att ha vänner. En bra vän bor i närheten av hangaren och han erbjuder att hämta Saab. Oavsett när, säger han. Ingen stress, ingen osäkerhet och ingen ankomst mitt på natten. En helg går mycket, mycket långsamt.

I slow motion.

Med att vänta på en bil som är på väg någonstans och som jag köpte för månader sedan.

5 tankar om “Det rullar - Saabs biltransport från Spanien till Tyskland"

 • blank

  @Volvaab Driver:
  Jag har inte längre återförsäljarens egendom i mitt huvud, 9-5 TiD (med rådjur från fabrik) var en leasingbil med mig, vi tog sedan över den och delade med den efter totalt 6 år och 256 tkm.

 • blank

  Jag är glad att jag köpte min 9-5 Bio-Power-Kombi i november 2009 ... HU hände bara utan några defekter.

 • blank

  @ Thomas Zecher,

  kan du fråga vad det kostade? 2009 var en helt galen tid. Från mitt förtroende hade jag 2 upprörande billiga erbjudanden för de sista 2 9-5 SC tillgängliga för D

  Om jag har det rätt i mitt huvud var det 2.3 t BioPower, vardera redan rådjur och inne och ute inklusive nästan allt och alla - vare sig det är ett sofistikerat ljudsystem, läder, metalliska, vackra fälgar, avtagbara dragkrokar eller vad som helst ...

  Jag prövade inte ens listan över tillägg, beräknade inte längre. Ändå stod det med en överblick tydligt att båda erbjudandena låg mycket, mycket långt under listpriserna.

  Efter bra 11 år biter jag fortfarande i rumpan nästan varje dag som jag inte slog mig, att jag inte säkrade någon av de två. Kanske har du en av dessa två vars utrustningslistor fortfarande finns på min dator i Saab-mappen?

  Hur som helst, ha alltid en bra resa och njut. Naturligtvis också för Tom & gentleman, som förhoppningsvis har kommit säkert till D nästa onsdag ...

  PS
  Om mannen var en bok skulle jag ha läst den på bara en natt. Spännande.

  8
  1
 • blank

  Jag känner också till den här väntan: Jag beställde min senaste Saab-bil (9-5 kombi) strax före den första fabriksstängningen 2009. Den producerades sedan under omstruktureringsfasen och försvann sedan på något sätt från skärmen tills den dök upp igen på en biltransportör i Belgien och därifrån hittade vägen till Tyskland och slutligen till mig. Totalt tror jag att det var en väntetid på fyra månader. När allt kommer omkring fick jag sedan producera en av de sista stationvagnarna.

  12
 • blank

  Mer spännande än någon thriller

Kommentarer är stängda.