Skönhetens lockelse - Saab 9-3 2.0 T Aero Griffin

Hur bestämmer du bra design? Förmodligen för att du efter mer än 15 år fortfarande säger, wow - det är en skönhet. Dessa ikoner med bra design blir allt sällsynta i SUV-åldern. Men det är. Också från Saab. Och som det är fallet med skönheter, är de förlåtna för lite fusk.

blank
Skönhet - en Saab Griffin-omvandling

Vi blundar

Eftersom den konvertibla vi pratar om är definitivt inte en Griffin. Det föddes bara för tidigt för det 2008. De sällsynta Griffin-modellerna från Saab byggdes bara under mycket kort tid som modellåret 2011 1/2. Det är förmodligen fler omvandlingar i omlopp idag än original. Men det är inte ett problem, för det är skönhet som räknas.

Saabs konvertibler är stabila i värde. Om du bara har samlat några kilometer är priserna höga och ligger i de regioner som tilltalar riktiga entusiaster. På något sätt verkar alla fordon med mindre än 100.000 25.000 dygnet runt handla till enhetspriser på cirka XNUMX XNUMX euro. Ibland mer, ibland mindre, och marknaden verkar ha accepterat det.

Speciellt när Aero står på typskylten. Ett exemplar har funnits på marknaden i Nederländerna under en tid som kan orsaka sömnlösa nätter. En Saab 9-3 Aero Cabriolet, en eftertraktad 4-cylindrig, inte en V6. Med hjort och Griffin-delar omvandlades den öppna svensken till ett spännande utseende. Vitt lack och beige huva skapar ett stilrent utseende, framsidan av Griffin-modellerna garanterar mycket närvaro på vägen och ett modernt utseende.

Hjortdiffusören på baksidan är inte längre tillgänglig för pengar och bra ord idag. Det finns bara inte längre, ingen har någonsin vågat lägga upp det. Och om en ny del kommer ut på marknaden från något restlager, är det guld värt. Designen kompletteras med TX-paketet med motsvarande tillbehör och ratten på Turbo X.

Sammanställningen gör Saab till en skönhet som kanske inte finns någon annan. En svensk ikon som rullade av produktionslinjen i Graz. Du förlåter renoveringen och förbiser det faktum att det inte är en riktig Griffin. Inte en riktig hjortkonvertering heller, eftersom tillbehör saknas. Det skulle ge utrymme för förbättringar. En instrumentpanel i hjortdesign, dörrhandtag och stången på handskfacket och locket på mittkonsolen i läder. Men inget av det är mer.

Där det alltid finns hopp. För då och då tar någon mod och reproducerar något eller gamla lager dyker upp. Som klädseln på läderskyddskonsolerna för pre-facelift-modeller, som var desperat eftertraktade under lång tid, och vid Stephan Individual är tillgängliga.

Skönhet har sitt pris

En holländsk bilhandlare vill se 23.950 XNUMX euro som en överföring på sitt konto. Som skrivet i början ligger detta i det uppenbarligen oundvikliga prissegmentet. Saab är en härlig skönhet utan tvekan. Innan du ger efter för deras charm bör du ta en grundlig titt på dem. Kvaliteten på konverteringarna beror på verkstaden som genomförde dem.

Du bör alltid vara lite misstänksam mot vad som kan vara hälsosamt. För ibland döljs en helt annan motivation bakom fasaden. Kanske en olycka som kunde ha lett till att Griffin eftermonterades. Eftersom originaldelar av årsmodellen 2008 inte längre fanns tillgängliga i Sverige utan Griffin-delar.

3 tankar om “Skönhetens lockelse - Saab 9-3 2.0 T Aero Griffin"

 • blank

  Tilläggsdelar eller inte, ändå har bilen, liksom kombi, en alldeles för stor "rumpa". Det fungerade inte riktigt optiskt. Motorn är bra, bearbetningen av modellserien är ganska bra.
  När allt kommer omkring gjorde de inte omvandlingen med en diesel ...

 • blank

  Storm Trooper

  Jag gillar den sista generationen av vita konvertibler. Designen är fantastisk, tidlös och vet alltid ett alternativ, om så bra att den inte behöver färg.

  Omvänt betyder det naturligtvis också att denna Saab är så vacker att den till och med kan bära färger som skulle skjuta mig på andra bilar.

  Det finns helt enkelt bilar och människor som alltid har allt. Fördelningen av skönhet är inte alltid rättvis.
  Med denna Saab ropade trollen ”HÄR” väldigt högt när det fanns skönhet som skulle distribueras någonstans ...

  Det är fortfarande så vackert på tio år som för 10 år sedan. Färgen? Mindre materia.

 • blank

  Den här färgkombinationen var redan mycket populär i USA, och jag gillar den också. I Europa har (tyvärr) mer konservativa varianter ofta beställts. Jag kom ihåg den här ad hoc och trodde att jag hade hittat basen på Umabus, men det är ett annat fordon: https://www.youtube.com/watch?v=T6LOOY8DpZA . Remco Veldman (Velteck / Drachten) genomförde många sådana uppdateringar i Nederländerna, de hade också reservdelslagret för dem ... 😉

Kommentarer är stängda.