Kort paus - vi bygger snabbt en aero

Förhållandena i Spanien är svåra. Corona och lockdown gör omöjlig planering. Saab finns i garaget i Barcelona. Under tiden är det april, jag tror verkligen inte att vi får bilen i år. Lite distraktion som en kort paus. Eftersom aero-stötfångaren fortfarande finns i Saab-hangaren.

Vi bygger snabbt en aero

Egentligen hade jag dem ute till 9-5 Arc Talheim Köpt. Jag förstod det trots allt, återförsäljaren sålde det bara vidare. En hållare från denna olyckliga handling är stötfångaren. Det kan inte användas för min nya Aero, som är i Barcelona. Det är från den första serien, stötfångaren för ansiktslyftningen.

Men aero-designen är populär, och en sådan del ligger inte för alltid. En bra vän kör en 9-5 båge, vi hade det tillsammans för några år sedan Kiel hämtade. Saab är utmärkt, bekväm och pålitlig, under tiden har den omvandlats till gasdrift. Men det är en sak som stör dig från början.

Saab och farfar ser ut

Vi är överens om denna punkt. Bågfronten är tråkig. En pensionärsbil, som den svenska limousinen var tidigare. En fräsch aero-look skulle göra bilen bra. Jag hade stötfångaren med mig vid juletid Aero World Tyskland Köpt. Inte en särskilt bra del, den har redan fyllts och målats om, men priset och den goda servicen hos leverantören matchade.

Nu ska hon uppgradera bågen. Sådana åtgärder kan vara dyra. Särskilt i Tyskland, där målaren är mer en anhängare än en kund. Speciellt när det bara handlar om små delar som en stötfångare. Då är situationen särskilt svår eller snarare kostsam.

Smeden i landet

För fall som detta har vi en workshop runt hörnet. Den berömda smeden i landet, med en karossbyggare och målare. En gata bort från Saab-hangaren, vårt hemliga vapen när det gäller Saabs passion. Hon har ofta hjälpt oss, även i det aktuella fallet gör hon inte besviken.

Stötfångarens tillstånd är sämre än man fruktade. Det har också en spricka som måste limmas, mängden fyllmedel är enorm. Men efter timmar av slipning, ett antal förbannelser och noggrann fyllning, målas den sedan. Ser ut som nytt och kommer med begagnade dimljus som AeroWorld Levereras, monterad i mycket gott skick till ett bra pris.

Det krävs viss finjustering för att anpassa sig, men detta är inte ett problem för verkstäder på landsbygden. De reparerar och fixar allt som läggs framför dem. Från skördetröskan till Saab. Och till ett mer än bra pris.

Resultatet är övertygande. 9-5 Arc ser mycket fräschare ut med ett nytt utseende. Driften lyckades! Nu saknas bara de matchande 17 ″-fälgarna, då kör Arc upp mycket sportigt.

Och vad gör projektet i Barcelona?

Aero-tinkningen var bara en distraktion, men Juan i Berma var också upptagen, Saab är parkerad i Lizis garage. Vi har gjort stora framsteg, och om det inte vore för låsning och restriktioner, kunde Saab 9-5 Aero åka till Tyskland.

Men det finns fortfarande inga tecken på avkoppling.

9 tankar om “Kort paus - vi bygger snabbt en aero"

 • @ Ken-Daniel S
  När det gäller ljusteknik fanns Aero i tre versioner: Bi-Xenon med strålkastarrengöring eller H7 med och utan strålkastarrengöring

 • blank

  En fantastisk action! Och som bekant är skönheten i betraktarens ögon. Här ser jag det som Hans S, att jag gillar den enklare formen bättre. Det var / är detsamma för mig med 95 NG, jag tycker att den enklare stötfångaren är mer elegant. Men det jag definitivt skulle ändra skulle vara däck / fälgar, de ser riktigt pensionerade ut på bilen.

  10
  • blank

   Spännande svar. Jag förväntade mig inte så mycket uppmuntran för den klassiska Arc Front. Jag såg aero-versionen framför. Lyckligtvis är smakerna olika, annars skulle det vara tråkigt.

 • blank

  Den nya fronten ser bra ut på bilen och får bilen att se yngre ut. Men för att vara exakt, existerade den ursprungliga Aero också utan xenon då?

 • blank

  Jag föredrar också det klassiska förklädet.

  Btw: vet någon hur komplicerat det är att eftermontera dimljus på 9-3I (även när det gäller kostnader)?

 • blank

  Fram och fälgar

  Ser mycket mer dynamisk och yngre ut nu - antagligen också för att den är silver och kontrasten till de svarta insatserna är hög.
  Med mörk färg hade operationen varit mindre värdefull om flygförklädet inte hade uppmärksammats så tydligt. Men som? Fantastiskt resultat ...

  7.5 x 17 för 235/45 däck, 5 dubbla ekrar (12757104) i gott skick, inklusive stålventiler och navkapslar. Skulle se bra ut på bilen. Och jag brister i sömmarna. 4 hjulsatser för 9-5 är en för många.
  För 250 € plus frakt, om tillämpligt, skulle jag lämna över uppsättningen, skicka foton om du är intresserad. Bloggen har mitt e-postmeddelande via kommentarfunktionen, antar jag?

  2
  2
  • blank

   Han har. Alu 62 är vackra, priset är rättvist. Jag ger det vidare. Tack!

 • blank

  Nu ser han på något sätt yngre ut, fastare. I vilket fall som helst ser den nya fronten bra ut. I slutändan var Talheim-katastrofen bra för något. Om inte Tom, då för hans kompis.

 • blank

  Ser han bättre ut nu? Enligt min mening var fronten utan krusiduller, cool skandinavisk design. Jag gillar det bättre. (men kanske bara för att min 9-5OG inte har någon aero-stötfångare heller

  Men det är en fin bil och med andra fälgar ser det bra ut. Och att flytta en 9-5OG är ett riktigt nöje, för jag är en med Tom.

  12

Kommentarer är stängda.