Översyn av andra Saab-Ausfahrt-Rhön den 2 september 12

Mötet inleddes på fredagen med ett "åskväder" i form av Ullis brusande 900 cabriolet: under hans 300 km resa från Bad Oeynhausen skedde ett "smidigt genombrott" i avgasröret framför den bakre ljuddämparen.

Bra råd eller snabb hjälp var dyrt på fredag ​​eftermiddag.

Vi sträcker ut våra känslor i riktning mot den lokala ungdomsscenen och, efter att ha vidarebefordrat dem två gånger, hamnade vi hos en liten bilmekaniker i Fridritt, som gick med på att ta upp ämnet. Så, med Formel 1-ljud, körde 15 km till verkstaden (förbipasserande lägger ibland tummen upp) och överlämnade 900 i händerna på Stefan, som hade en Saab i hissen för första gången (annars mer BMW affine) - men avgas är avgas!

Rätt rörstycke och rätt plats hittades, den sågades och svetsades, trots allt var denna del av avgaserna så väl reparerad att Ulli kommer att ha vila - i ordets verkliga mening - under de kommande 20 åren.

Så vi kunde tillbringa kvällen i en vänlig sammankomst.

Utgången var naturligtvis också föremål för Corona-reglerna, som då var i Bayern: Endast grupper på högst tio personer är tillåtna i det offentliga rummet. Utifrån detta kom jag överens om ett hygienkoncept med hälsoavdelningen och begränsade antalet deltagare till 20 personer (2 grupper) från början.

Vi skulle ha nått detta nummer om det inte hade skett två avvisningar strax i förväg, båda på grund av sjukdom. Därför vill jag ta tillfället i akt och önska Christina från Dautphetal och Susannes man från Wächtersbach, all lycka, som tyvärr inte kunde komma.

Jag hade också frågat deltagare från föregående års resa och hade några överraskningar: En då ivrig Saab-fan hade under tiden sålt sin 9-3 Turbo X, konvertiblerna från två andra deltagare erbjöds till försäljning på Internet två veckor före resan, som också inkluderade dem elimineras som deltagare.

Ingenting är lika konstant som förändring.

Slutligen kom lördag 9 fordon med 14 deltagare till den överenskomna mötesplatsen i Ostheim vdRhön. Det fanns fina gruppbilder här.

Gruppfoto Rhön avfart
Gruppfoto Rhön avfart

Eftersom 5 av de 9 bilarna var konvertibla kunde de ta sig till den första destinationen i bästa möjliga väder: vår lunch som vi åt i restaurangen på Lichtenburg på terrassen.

Lichtenburg
Lichtenburg

Den faktiska resan följde sedan och ledde oss på den bayerska sidan längs den tidigare inre-tyska gränsen till Thüringen, här därefter uppfarten till parkeringsplatsen för den 813 m höga "Ellenbogen" med dess slående observationstorn "Noahs Segel".

Tillbaka på parkeringen var det en liten prisutdelning.

Egentligen ville jag tilldela ett "klassiskt" pris för den längsta resan och det äldsta fordonet, men då skulle jag ha tvingat Ulli med priser för han hade den längsta resan, det äldsta fordonet, det bästa ljudet (åtminstone fram till fredag ​​eftermiddag) och fordonet med färsta växlar (3-växlad automatisk växellåda). Så jag planerade om utan vidare, eftersom det fortfarande fanns ett "hederspris" att delas ut.

Prisvinnare Ulli
Prisvinnare Ulli

Ulli fick en flaska Pax-Bräu och en Rhön-kalender för den längsta resan.

Prisvinnare Konrad
Prisvinnare Konrad

Konrad fick en flaska Pax-Bräu för det näst äldsta fordonet (900 år 1992).

Hederspris för Tim
Hederspris för Tim

Tim fick ytterligare ett hederspris eftersom det var en riktig överraskning för deltagarna (när jag registrerar mig vet jag inte vem som kommer): Tim är 19 år och efter att ha passerat sitt körkort köpte han en Saab som sin första bil: en 9-3 (BJ 1998) med stolta 310.000 185 km och vackra XNUMX hk - i toppskick.

Det förtjänade mycket erkännande och Tim fick en jätte bar Marabou-choklad och ett litet bidrag för bensinpengar, trots allt kom han från nära Heilbronn.

Därefter fortsatte resan, med en underbar utsikt över hela Hessian Rhön, in i Hesse och sedan över Hochrhön Strasse (ett "måste" när vi kör genom Rhön) tillbaka till Bayern, där vi höll evenemanget över kaffe vid Thüringer hydda och låt kakan blekna.

Avsluta i Thüringer hydda
Avsluta i Thüringer hydda

Slutligen vill jag tacka Gunther från Krombach, som fångade hela turnén med sin bra kamera.

Jag ser redan fram emot ett möte nästa år, rutten är redan ungefär planerad!

Text och bilder: Thomas Zecher

8 tankar om “Översyn av andra Saab-Ausfahrt-Rhön den 2 september 12"

 • blank

  Också från mig igen ett tack till organisationen / Thomas för den trevliga (och min första) resan, men jag vill också tacka dig för de många positiva kommentarerna om mig / min ålder / min entusiasm för Saab ^^ Jag är glad om ingen ser konstigt på mig för att ha kört en Saab istället för en gammal Golf- eller BMW 3 -serie (även vanligt som bilentusiast ungdom). Med människor i samma ålder märker du gång på gång att de inte kan göra någonting med bilen när jag berättar om den tills jag säger att den har 185PS, med de flesta äldre som kan göra något med Saab får jag förbryllade blickar och frågan "Hur kommer du på tratten?" (Genom en granne till min bästa vän i 4: e klass, som har två Saab på sin gård fram till idag, och när jag frågade mig vad det var för bilar, jag i många detaljer alla intressanta listor och berättade också om märkets tvivelaktiga framtid då (2010 eller 2011) ... ja, historia för sig själv) Och här får jag en bil som är tre år äldre än jag själv och 307tkm hade en positiv svar när jag köpte det, en välkommen lättnad. Jag hade mycket kul med bilen under de senaste 14 km, förutom slitage (jag inkluderar också porösa gummislangar) och jag gillar fortfarande bilen. Jag vet att 14 km inte är något i Saab -universum, men det är en delrapport. Och medan vissa tycker att jag är dum att köpa en bil med körsträckan, tycker jag att det är ganska roligt att låta folk gissa som frågar mig om bilen (skulle aldrig hända mig i den vita Golf4 eller (rost) bruna Golf3) och se de förvånade ansiktena.
  Och ja, du kan också underhålla bilen som trainee inom det sociala området, den äter faktiskt inte upp dig, oavsett vad många tycker. Reparationslistan för min halvbrors hyrda Dacia är längre.

  Så, efter att jag har skrivit en halv roman här med kanske roliga eller intressanta, men mest onödiga anekdoter om att köra Saab som nybörjare .. Jag önskar alla som lyckats så här långt, hälsningar och jag ser redan fram emot nästa resa, förhoppningsvis i en bättre situation, utan Corona, och till andra intressanta artiklar på bloggen om ett faktiskt "dödt" märke.

 • blank

  I den slutliga layouten är vinnarnas bildtexter omvända: det första "porträttet" visar Konrad, den andra Ulli.
  Jag ville faktiskt lägga till ett foto av min hund, men då hade sambandet med Tintin varit perfekt

 • blank

  Mycket cool historia och mycket stark att stödja en ung Saab-kollega. Det är också trevligt att du kan hjälpa Uli på en fredag, en uppdelning är alltid irriterande, ännu mer irriterande när det händer vid eller vid Saab-mötet, men vi saabister har alltid en idé för en sådan situation

 • blank

  Det organiserades mycket bra och vi ser redan fram emot Rhön 2021.

 • blank

  Tack igen för den fantastiska organisationen. Det var trevligt.

 • blank

  @ Ebasil,

  de också? Det var svårt för mig att inte ta med en tik i min kommentar 😉
  Men vi har kontrollerat oss själva ...

  3
  2
 • blank

  Bensinpengar & choklad

  Bra. Tim köpte rätt bil och tog en tur med rätt personer. Kan inte föreställa mig den här vackra historien med ett annat märke. Tack för att du deltar.

 • blank

  Tack för den här fantastiska rapporten med de vackra bilderna med underbart väder! Det låter som en fantastisk resa i ett trevligt samhälle. Mycket ledsen att flera påstås. Saabs entusiaster har sagt farväl till dessa fantastiska bilar för alltid inom ett år. Så jag är desto mer glad över Tims beslut för Saab - anledning, smak, entusiasm och hjärta är helt oberoende av ålder! Fantastiskt att det tilldelades, dubbla tummen upp !!

  Landskapsfoton och särskilt kakans bilder är fantastiska - du vill bita i dem direkt! 😉 Kanske skulle jag ha velat några fler bilder av bilens skönheter.

Kommentarer är stängda.