Spanska ögonblick - låsning och ny färg för Saab

Barcelona, ​​andra helgen i mars. Det finns en konstig stämning i landet. Ryktfabriken sjuder. Mycket osäkerhet och rädsla sprider sig inför de allt värre koronarapporterna. Och sedan kommer det. Den 13.03 mars, strax före 21:00, tillkännagav den spanska presidenten nedstängningen.

Saab 9-5 under palmer
Saab 9-5 under palmer

Och han menar det väldigt seriöst.

Från och med måndag kommer det att finnas ett larm i hela landet med ett absolut utegångsförbud. Endast matinköp, apotek, läkarbesök och motiverade resor till jobbet är tillåtna. Och vi hade redan föremål för andra länder, andra tullar. Även här spelar det in: Tobaksaffärer klassificeras som väsentliga och förblir öppna. Varuautomater har förbjudits här i flera år.

Det är mycket strikt kontrollerat.

Kvittot måste bäras vid köp. Du får bara gå till butiker på din egen plats. Och det finns också de på det minsta avståndet. Hur snävt det tolkas kommer först fram senare. Enligt media fanns det cirka 9.000 635.000 arresteringar och nästan 600 XNUMX böter från XNUMX euro och uppåt för bristande efterlevnad. Beroende på typen av "brott" kan dessa stiga upp till ett mitten av femsiffrigt belopp.

Den underbara planeringen är föråldrad

För mellan Lizi och Saab 9-5 fanns det 4 stadsgränser. Du övervinner? Omöjlig! I Barcelona hanteras koronareglerna kreativt under denna tid. Berma har inga anställda, ägarna Juan och Xavi håller en nödoperation. De växlar i verkstaden, rulldörren förblir stängd.

Under tiden landade 9-5 Aero på målaren strax före låsning. Hur länge stannar han där, när kommer han tillbaka till Berma? Allt detta är osäkert just nu. I Tyskland ser jag situationen med en viss lugn. Snarare är jag orolig för Lizi och Juan. Saab kommer säkert att dyka upp igen någon gång. Jag hoppas…

Men Corona rasar i Spanien

Rapporterna förvärras varje dag och räddningstjänsten i verkstaden förvandlas till en nödsituation. Juan's COVID-19 är särskilt dålig. På ett tag fungerar ingenting, Lizi och jag får reda på det när krisen är över.

Nu skojar vi om projektet.

Tillbaka från målaren, in i verkstaden
Tillbaka från målaren, in i verkstaden

När kommer Saab till Tyskland? På min födelsedag på hösten? Eller som en julklapp? Vi är överens om jul, men lämnar året omnämnt. Men Spanien är Spanien. Å ena sidan mycket strikt. Å andra sidan alltid ett överraskningsägg.

I april är Saab tillbaka i Berma

Utgångsbegränsningarna är fortfarande i kraft, och ingen vill veta hur 9-5 kom från målaren till verkstaden. Lizi sitter fortfarande fast, men får bilder från "Gentleman Project". Saab ser nu ut som en ny bil. Klass! Slutförandet av projektet är dock långt kvar. Corona gör alla transporter omöjliga. Om du inte kan ta dig ut från Barcelona kommer du inte heller till Tyskland.

Så det finns lite extra arbete.

Text: Lizi och Tom

7 tankar om “Spanska ögonblick - låsning och ny färg för Saab"

 • blank

  Fälgar (@ Alter Schwede)

  Höger. Men totalt sett är fälgar en riktig Saab-domän, tror jag. Andra varumärken var sällan avantgarde och affärsmässiga samtidigt. På Saab sågs aluminium som en möjlighet från början.

  Under många år hade Mercedes ett lättmetallfälg som var exakt modellerat på ett stålhjul. Jag tyckte inte att det var dåligt då det såg rent, högkvalitativt och klassiskt samtidigt - utan några hubcaps eller hubcaps.
  Men det manifesterar sig också i konservativt tänkande och det missade tillfället att skapa något nytt med nytt material. Det är precis vad designers på Saab gjorde ...

  Om du skulle filma Askungen med bilar skulle olika modeller från Saab (och naturligtvis italienska bollskor & nådar från Alfa) tävla om huvudrollen.

  Nästan alla andra har blod i sina skor.

 • blank

  Stackars Juan! Förhoppningsvis blir han bättre och blir helt frisk igen! (Även de som har återhämtat sig måste ibland kämpa med de långvariga konsekvenserna av COVID-19 och kan knappt andas, som kollegor till en vän rapporterar.) Allt gott och toi toi toi till Spanien!

 • blank

  Jag känner på samma sätt som Ken-Daniel & Detlef

  Detta kapitel är faktiskt ännu mer spännande och jag har inte kunnat skilja mellan föregångare och efterträdare mellan modellåren för många andra märken ...

  Jag vet bara att vem som var sista omgången och smidig är nu mer vinklad och tvärtom. Men vem gör vad när och varför? ? ?

  6
  1
 • blank

  Spännande! Och en sådan tidlöst vacker bil i en fantastisk körkombination. Bra!

 • blank

  Det ser bäst ut med dessa fälgar.

 • blank

  Wow, det blir mer och mer spännande.

 • blank

  På grund av den framgångsrika och på något sätt tidlösa designen ser det enligt min mening till och med bättre ut än en ny bil från så kallade tyska premiummärken - på Mercedes vet jag inte om en aktuell modell är framför mig eller en äldre version - designarna där kan inte tänka på någonting.

  Jag ser verkligen fram emot fortsättningen av det spännande "importdramat".

  10
  3

Kommentarer är stängda.