Flaggprojektet - Jacob Dahlgren möter Saab

Konst och kultur. Mer värdefullt och viktigare än någonsin i vår tid. För i en atmosfär av högtalare och en kris hotar något att gå under. De mjuka tonerna, de vackra sakerna. Det blir allt svårare för dem att hävda sig. Och är det inte just konst och hantering som definierar vår kultur?

Svensk bilkultur i Kunsthof
Svensk bilkultur i Kunsthof

Jabob Dahlgren möter Saab

Den svenska konstnären Jacob Dahlgren presenterar ”Flaggprojektet” i Kunsthalle Göppingen. I traditionen med konstruktivism och minimalism behandlar Dahlgren stadens offentliga utrymme. Konstgalleriet blir en produktionsanläggning som inbjuder besökare att skapa sina egna abstrakta mönster.

Utkasten blir verklighet. På plats sys flaggor från dem, som ska spridas från konstgalleriet i hela staden. Innan utställningen öppnades fanns en förhandsvisning och en rundtur i utställningen exklusivt för Saab-vännerna från Stuttgart.

För vad passar bättre än svensk konst och svenska bilar?

En Saab, speciellt klassikern från Göta Älv, är en biltillgång och svensk design som bäst. Så det passar när svenska bilar parkerar under Dahlgrens flaggor och firar och diskuterar i Kunsthof till sent på kvällen. Om konst, konstnärer, svenska språket och naturligtvis Saab.

Det har något av Skandinavien, Stockholm, av Midsommar mitt i höstliga Baden-Württemberg och av frihet i Corona-tider. Av egenskaper som du naturligtvis kan uppleva och njuta av med en mask och med omsorg.

Och bör definitivt inte tas.

Jacob Dahlgrens "The Flag Project" finns i Göppingen konstgalleri och att upptäckas i stadsområdet fram till 15 november.

3 tankar om “Flaggprojektet - Jacob Dahlgren möter Saab"

 • blank

  Det var en mycket trevlig händelse, tack så mycket till arrangörerna.
  Flaggprojektet med de positiva färgerna, mycket fördelaktigt i dessa tider.
  Den långa resan var väl värt det.

 • blank

  SAAB är KONST vi alltid visste det! 😉

 • blank

  En mycket trevlig idé speciellt nu när konst- och kulturscenen har stora svårigheter. Jag märker det också i min miljö. Mindre scener eller onlineplattformar är nu ett viktigt stöd. Konst ansluter. Konst och Saab har ännu mer gemensamt.
  Och om någon är intresserad av klassisk musik från en Saab-förare, här är min mammas YouTube-musikkanal:
  https://www.youtube.com/... / UCHADe4GiXGLSFBBc0pQUecw / videos

Kommentarer är stängda.