Interlude i Frankfurt. Pengar och planer och en resa.

Tummen upp i Barcelona. Juan von Berma tycker att 9-5 är en bra bil. Slutligen ringer Lizi och berättar om provkörningen. Han är helt upphetsad, så är jag. När det gäller leksaker spelar det ingen roll hur gammal du är. Den lilla pojken i tiden fortsätter att komma igenom. Saab, det är något av en dold skatt.

Interlude - Klassisk stad Frankfurt
Interlude - Klassisk stad Frankfurt

Faktum är att Saab är en ny bil.

Med små defekter som knappast betyder något. Lizi kunde sänka priset lite, jag är glad. Att köpa? Ja köp! Midnattblått, beige, bra skick. Det drar och måste vara. Obligatorisk! Hur gör vi det med pengarna, frågar jag? Överför till säljarens konto? Och vad sägs om transporten?

Tja Spanien. Som tyskare, hur köper du en 20 år gammal bil i Spanien? Pengar mot bil. För att uttrycka det mer exakt: kontanter mot hårdvaran. Steg för steg. Lizi får mina pengar, kör till Daniel, hämtar bilen. Då får vi se hur det kommer till Tyskland.

Planerna är bra, men de håller inte.

Men Corona lurar i bakgrunden. Och jag överför 6.500 XNUMX € till någon som fortfarande är helt okänd. Är jag slarvig, galen? När det gäller pengar är jag försiktig, nästan konservativ. Att bara skicka ett belopp och vänta på att se vad som händer är i princip inte min grej. Lizi och jag - vi har aldrig träffats, vi känner bara varandra via e-post och telefon. Jag kunde skriva nu, i Saabs kretsar kan du göra något sådant enkelt. Du kan. Kanske.

Vissa saker är verkligen annorlunda. Säljare Daniel, till exempel. Han vill inte ha någon deposition, ingen säkerhet. Ordet räcker för honom, han väntar tålmodigt tills 9-5 plockas upp. Men det är inte allmänt. Det finns också svarta får i Saabs cirklar, så scenen skiljer sig inte från resten av världen.

Det är riskabelt, men beräknat. Jag litar på min kunskap om människor. Kemin på telefonen är rätt, den här Lizi från Barcelona är lika smittad med Saab som jag. En våglängd för att sätta den i ett nötskal. Jag flyttar till Spanien och jag är glad att se hur saker och ting utvecklas.

Under tiden har projektet också fått ett namn. Lizi kallar honom en "gentleman". Namnet kommer att stelna under de närmaste månaderna och förbli permanent. Jag avvisar tanken på att leta efter ett svenskt namn för 9-5. Under tiden har Lizi det överenskomna beloppet på kontot i Barcelona.

Strax före absolut stillestånd.

Det är mitten av februari. Lizi hämtar Saab i slutet av månaden. Det fungerar inte tidigare eftersom han är på språng. Flyger med det största flygbolaget i Tyskland. Än. Några dagar senare är han i Frankfurt. Ett fantastiskt tillfälle att äntligen lära känna varandra personligen. Vi ordnar möten i den klassiska staden.

Lizi kommer med sina 9000, jag med 9-3 Aero. Hans 9k är i fantastisk form och om Gentleman är lika bra så blir han en hit. Hur är det när två Saab-galna människor i nästan samma ålder träffas? Kvällen blir underhållande och underhållande. Vi förstår varandra och vad som redan meddelades i telefonen: vi har samma våglängd.

Vi använder chansen att konkretisera planerna för 9-5 Aero. Tidtabellen ser ut så här: Den 27 februari hämtar Lizi Saab. Ta med honom till BERMA, inspektion och TÜV görs där. Färgdefekterna bör också åtgärdas, vilket är billigare i Spanien än i Tyskland.

Sedan, i mars, ska 9-5 åka till Tyskland. Teoretiskt har vi tre alternativ att välja mellan. De låter riktigt bra, och jag känner för att föreslå nummer 1. Jag flyger till Barcelona, ​​vi ska äta tillsammans. Därefter avresa mot Tyskland. En lång resa genom Spanien och Frankrike, det har jag inte haft på länge.

Eller plan nummer 2, Lizi ska på en omfattande turné mot Tyskland. Som han skulle vilja göra, som han säger.

Den tredje, minst av allt, den minst charmiga idén är att använda en speditör för transport. Men vi har ett val. Låt oss tänka i vår slarv. Corona blir mer och mer specifik.

Vi har ingen aning om att om några dagar kommer nästan hela Europa att stå stilla!

6 tankar om “Interlude i Frankfurt. Pengar och planer och en resa."

 • blank

  Häftigt! Kan vara den trevligare och bättre bilen än den från Talheim, där de inte ville sälja den till Tom. Spanjoren kommer säkert att leverera den mer spännande historien. Jag ser redan fram emot nästa onsdag!

 • blank

  Bra! Jag ser fram emot uppföljaren.
  Hur gick bedömningen av workshopen vidare? Förmodligen fortfarande kommer ...

 • blank

  Old Boys & deras leksaker

  Trevligt, uppvärmande kapitel - även om du fortfarande är orolig för hur det kommer att fortsätta ...

  Jag ger min äldre att läsa. Han går långsamt genom puberteten och tappar sin barndom och sina lekkamrater som han kunde skjuta bilar över mattan med.

  Så han gör det på egen hand, vilket är lite sorgligt men också väldigt imponerande, för efter att hans röst bröt extremt tidigt och spontant har motorerna och avgaserna från hans barns rum plötsligt en ganska sval och klangbas över natten.

  Han kommer att gilla det faktum att det bästa återstår, att många flickor och pojkar utvecklar en instinkt att spela tillsammans och i vänskap igen vid 18 års ålder och ibland leva ut det för livet.

  PS
  9K är en dröm. Lizi skrev en gång här att han hade tur om jag minns rätt. Han är också hjälpsam. Verkligen ett mycket trevligt kapitel.

  11
  2
 • blank

  väldigt spännande, jag är nyfiken på hur det kommer att fortsätta. Att leverera Saab skulle vara ett trevligt jobb

 • blank

  Bra thriller grejer! Tom, din berättelsestil påminner mig om Frank Schätzings thriller "The Swarm"

 • blank

  Fin spänningsbåge :-). Barnet i mannen kommer förmodligen att leva för evigt, vilket också är bra!

Kommentarer är stängda.