Är han elegant? En Saab Cabriolet med mindre än 10.000 XNUMX kilometer!

Det här är saker som fordonsdrömmar är gjorda av. En Saab Cabriolet, knappt några kilometer, bra utrustning. Du kan bli svag där. Eftersom denna öppna Saab definitivt inte är en tråkig begagnad bil. Det utstrålar en ny bils känsla och det lovar många års körglädje.

Sällsynt - en konvertibel med 9-3 års jubileum
Sällsynt - en konvertibel med 9-3 års jubileum

Saabs konvertibler är stabila i värde

Det finns en sak som Saab Cabriolet-förare knappt känner till. Ordet avskrivningar. En öppen Saab är stabil i värde om du kör rätt modell och rätt tillverkningsår. Den andra upplagan av 9-3 har aldrig varit i tårarnas dal. Även om de första åren av konstruktion inte är lika populära som senare versioner, finns det också små skillnader här.

Som vanligt vid Göta Älv upprätthöll Saab modellintervallet i noggrant samordnade doser. Cabrioleten som visas här är en av de eftertraktade mellanmodellerna. Den yttre designen motsvarar den subtila, ursprungliga formen. I interiören är dock den snygga instrumentbrädan installerad. Det avslutade knappkriget i 9-3, vilket vissa fans ångrade vid den tiden.

Men tekniken bakom det var ännu viktigare. Det gamla bussystemet flög ut, företagsteknologi in, Saab blev av med sina tandproblem. Dessutom fanns det andra åtgärder som förbättrade kvaliteten och bullerkomforten. Från modellåret 2007 anses 9-3 vara riktigt bra, även om föregångarna inte var dåliga.

En Saab 9-3 årsdagsmodell

Saab firade sin födelsedag 2007. 60 år med bilar från Trollhättan fanns det gåvor till fansen igen. Saab 9-5 och 9-3 erbjöds som jubileumsmodeller, denna cabriolet är en av dem. Lätt att känna igen av de speciella fälgarna, Saab-bokstäverna präglade i tvåfärgade lädersäten och den ikoniska isblå färgen.

175 hk 2 liter turbo ger enheten. En av de rekommenderade motorerna för cabrioleten, som är stark och ändå sparsam. Med lite ansträngning kan han ge Saab vingar, han är den optimala grunden för rådjurens prestationsökning. Den tidigare fungerar på 175 hk Saab fabriks tuner 195, från 265 Nm blir det 310.

Detta innebär att inga fler prestandakrav förblir uppfyllda och den optimerade motorhanteringen minskar också förbrukningen. Prestandakuren från Schweiz skulle definitivt vara en rekommendation, eftersom den också stämmer över den automatiska 5-växlad växellådan mer harmoniskt.

Varför denna cabriolet?

Mindre än 10.000 9 kilometer är en sällsynthet. Att beskriva utrustningen som sammanhängande skulle vara för lite. Som jubileumsmodell är naturligtvis den öppna 3-XNUMX en mycket speciell frestelse. Om du gillar automaten och det finns lite att säga emot den, så finns det ingen detalj som strider mot denna svensk från Magna anläggning skulle tala i Österrike.

För även de små, fina trivialiteterna är rätt. Turbonnålen i instrumentpanelen, till exempel. Den ingår alltid i Aero-modellerna, men saknas i grundversionerna. Och saknas av de riktiga fansen med ett gråtande hjärta.

Saab finns i Hilden Rea. Det enda som är kvar är priset. Nästan 30.000 XNUMX € kan få ditt hjärta att kapplöpas vid första anblicken. Men det är inte ett mycket ovanligt pris om man tittar närmare på den aktuella prisnivån. Du kan fortfarande förhandla. Och vad är pengarna om du kan köra en Saab-årsdagsmodell?

Bilder: AG Autopark Hilden

13 tankar om “Är han elegant? En Saab Cabriolet med mindre än 10.000 XNUMX kilometer!"

 • blank

  Antal spel

  Först av allt, för 30 K tycker jag att det är för högt och jag sa det på ett eller annat sätt.
  Men som Alter Schwede korrekt skriver kostar sådana bilar med 100 till 150 tusen fortfarande cirka 10 K.

  Något liknande, jag ser det för den här Saabrio också. Det är precis där det kan landa en gång med samma körsträcka. Då skulle du ha ett värdeförlust på 15 till 20 cent per kilometer - och det är det negativa scenariot.

  Mindre är fullt möjligt. Det maximala (20 cent) är inställt. För detta måste du köpa fordonet utan förhandlingar och sälja det igen för 150 0 euro för XNUMX euro.

  Så man kan hoppas att det också blir billigare.

 • blank

  Jag kan (med glädje) ha fel, men jag tycker inte att bilen, så vacker som den är, är värt priset. Jag tror inte heller att det kommer att utlösa en sådan önskan som ett samlarfordon som är insvept i någon i en hall. Dessa modeller är där för att köra och njuta av, vare sig det är dagligen eller som säsongsfordon, det spelar ingen roll. Du hör hemma på gatan! Och det finns också en med 100 och 150 tusen KM, för knappt 10 toner.

 • blank

  @ Ken-Daniel S & saab_owl,

  Jag förstår inte argumenten. Varför är pris en anledning att inte köra denna Saab?
  Skulle man inte behöva lägga bort nästan varje ny bil, varje dag och kort registrering?

  De flesta av dem är mycket dyrare och körs fortfarande. Och som regel tappar de också värde när de står, varför knappast någon skulle tänka sig att sätta bort dem ...

  Kanske är detta potentiellt lite annorlunda med detta smycke? Kanske. Men dess relativa sällsynthet och exklusivitet tillåter också många kilometer med ett relativt litet (!) Värdeförlust.

  Knappast någon Audi, BMW eller vad som helst som för närvarande rullar av produktionslinjen utan begränsningar och talar mer för körglädje - en relativt billig ...

  Vad jag inte heller förstår är varför - om du vill lägga bort det - ska du tömma driftsvätskorna? Jag har alltid tänkt, du gör det tvärtom, fyller allt upp till underläppens överkant så att kondens och rost har så lite (lek) utrymme som möjligt?
  Och att allt bara tappas ut igen vid idrifttagning och byts mot färska driftsvätskor.

  3
  2
 • blank

  @ Ken-Daniel S
  Det är precis det som driver mig. Används som daglig förare? Absolut otänkbart till det här priset. Som säsongsfordon? Ett välskött exemplar med ”normal” andra / tredje körsträcka runt 100 TKM skulle verkligen vara det bättre valet. Om du har tid hittar du alltid sådana exemplar. Så jag kunde bara tänka mig att lagra ett sådant exemplar ordentligt, tömma alla vätskor, temperaturkontrollerad parkeringsplats - för en mycket speciell händelse. Kanske kommer någon att lägga bort ett sådant fordon för 17/18. Hans födelsedag? Men vem vet vad trakasseripolitik kommer att komma på under de närmaste decennierna och i värsta fall kommer att göra det omöjligt att släppa. Svår…

  8
  1
 • blank

  Om en bil har så få kilometer, skulle jag få dåligt samvete om jag kör mer än 3000 km om året, även om du faktiskt vill köra mer för att det är så kul

  2
  1
 • blank

  Tyvärr är specialmodellerna alltid förvirrade. Här officiellt, eftersom jag har båda katalogerna framför mig, rättelsen, är Tom helt här. Jag begränsar mig till 9-3 Cabriolet. Specialmodellerna ”60 år av Saab Automobile” för årsmodellen 2007 fanns i följande metallfärger: Isblå, silver, pergament, safirblå, stålgrå, jet svart, rökgrå. Ett år tidigare fanns specialmodellen ”Anniversay 2006” med de tre färgerna elektrisk blå, jet svart och pergament. Om du har några frågor om specialmodellerna, tveka inte att kontakta oss.

 • blank

  Cabriolet är fantastisk, utan tvekan. Priset också ...

  Bon mot ”sportigt pris” har ofta nämnts. Är priset sportigt eller är det faktiskt ganska upprörande?
  Vem kan de potentiella köparna vara? Paketet med fyndjägare? Den största andelen hyresgäster? Eller till och med den coola unga föraren? Jag tror inte det. Och på hjärtat, vem ska köpa en Saab idag utan att vara en Saab-freak? Bara. Och med Saab-freaksna är det så, det finns inte en eller två i stallen, nej, ofta finns det fyra, fem eller fler bilar. Behöver du verkligen en nu? De flesta kommer att säga nej nu.

  Är det inte så att Saab-stjärnan bleknar mer och mer? ”Ja men” uppväger det och du brukar inte köpa utan att någonsin uppleva hur otroligt bra det är att köra en Saab. Under mina 20 år som Saab-förare kunde jag ta med två kollegor till Saab. Många visade sitt intresse och slutade köpa en, du vet.

  Jag tror att luften för att sälja denna vackra cabriolet är väldigt tunn. Vi får se och jag kommer att vara den sista som inte skulle vara glad om 93 kommer i goda händer.

  11
 • blank

  3 foton, 3 färger

  Quiz löst. Tack, Saabantium. Han är elegant. Stabilt värde? Mer som ja och nej. Beror på dess framtida användning. Även i en samling är det osannolikt att det är en förvaltningsfastighet med avkastning.
  Det jag ser är en cool bil som du kan och bör köra med lämplig försiktighet med små avskrivningar. Det skulle vara synd om inte ...

  Och jag tycker också att priset är sportigt. Oavsett hur bra och professionellt det har lagrats hittills, åldras bilar även när de står stilla och utan salt, vatten, UV, kyla, värme eller vad som helst.
  Tyvärr räcker det för mjukgörare att avdunsta från plastdelar. Ett ånglok var lättare att bevara.

  Väl förhandlade ser jag en fantastisk bil i erbjudandet som kan köras med lite avskrivningar och stort nöje. Det är också ett spännande alternativ.

  9
  1
 • blank

  Fin bil och ett sportigt pris ... mer som en bil för en samling
  och enligt VIN-avkodaren är färgen 'Ice Blue'

 • blank

  Tom - färg

  Jag har fortfarande reklambroschyren från den tiden, enligt vilken Jubileumsmodellen 2007 endast fanns i Electric Blue och även i svart för dem som inte gillar färg. Ska jag skanna och mejla den?

  Det är dock väldigt svårt att se på fotot, om det alls ser ljusare ut än färgen i verkligheten.

  LG

  • blank

   @Ebasli - Jag tror dig. Men jag kommer ihåg och jag är mycket säker på att alla färger kunde beställas. Och isblå var den speciella färgen för jubileumsmodellerna. För då hade jag beställt 9-5 Biopower Anniversary i isblått. Men få aldrig vad som är en annan historia.

 • blank

  Definitivt MYCKET chic! Vid den tiden testade jag en sådan jubileumsmodell, men beställde sedan den nya bilen i den lite mörkare "safirblå" (också en fantastisk, tyvärr mycket sällsynt färg), som jag tyckte bättre om. Jag hade mycket roligt med 2007-mellanversionen med den mer användarvänliga och enligt min mening trevligare, för bättre strukturerad interiör! Den nya ägaren av detta sällsynta smycke kommer säkert att känna på samma sätt!

  Som det största fanet av färgen blå 🙂 är jag väldigt säker på att denna blå av Anniversary-modellerna hette "Electric Blue". ”Isblå” var mycket ljusare - se konvertibelen av läsaren Michael B. presenterad här för några dagar sedan med det fantastiska ljusblågröna fotot.

  • blank

   @Ebasli - Jag är inte säker på färgen, inte heller när inlägget skrevs. Bilderna är inte optimala - ljusförhållandena varierar. Ice Blue dök upp och visas förmodligen för mig.

Kommentarer är stängda.