Katastrofen. När Talheim blir Waterloo.

I Bayern anses jul vara den tysta och tysta tiden. Vid årsskiftet verkar Corona fortfarande långt borta, och jag använder min fritid för att tänka på mitt 9-5-projekt. Saab är säker i Talheim, jag planerar till januari. I princip gillar jag Arc-utrustningen mycket, bara fronten är lite konservativ.

Ingen Saab från Talheim

Jag tänker på en omvandling till flygoptik, det skulle göra att den svenska sedanen verkar sportigare. Jag söker och surfar, upptäcker på Aero World Tyskland en begagnad frontmask. Det finns en specialrabatt över jul, priset är okej till knappt 200,00 €. Den 26.12 december Aero Front beställs tillsammans med ratt. Jag får fraktmeddelandet den 30 december, bearbetningen går snabbt.

Varorna anländer till hangaren några dagar senare. Frontens tillstånd, som beskrivs som bra, är inte helt bekräftat, delen fylldes tidigare och målades om. Men den mycket snabba bearbetningen och specialpriset vid jul kompenserar det helt. Allt väl!

Dagarna går långsamt, jag ser fram emot min nya Saab. Då och då tittar jag på internet. Ja, den finns kvar, allt är som lovat. Det är barnsligt, men män och deras leksaker är alltid något speciellt. Den 7 januari är äntligen på kalendern. Jag tog nästa lördag av och anställde en vän som förare för att hämta Saab.

Och sedan blir det lugna Talheim plötsligt min Waterloo. Katastrofen börjar med ett telefonsamtal.

Men ingen Saab från Talheim

Det första försöket. Jag kommer inte fram till herr Lobmüller. Chefen är inte i huset, berättar medarbetaren. Jag ska försöka igen om en timme. Det andra försöket. Chefen är här nu. Men inte att tala. Och dessutom fortsätter damen i telefon, Saab har redan sålts. Till en kund. Tack och adjö.

Inga ånger, ingen förklaring. La på. Så det var det. Jag är mållös och ganska förbannad. Kanske har jag varit för bortskämd de senaste åren. Hittills har Saabblog-teamet varit väl betjänat av Saab-workshops, ibland rullas även den virtuella röda mattan ut. I fallet Lobmüller undvek jag medvetet Saabblog-grejerna. Jag ville ha en verklig livshistoria. Ofiltrerad och sådant. Jag har kvittot nu!

För att vara tydlig: det fanns inget avtal mellan Lobmüller och mig. Bara ett telefonsamtal och ett arrangemang. Rätten att sälja Saab var som helst var i Talheim när som helst. Och naturligtvis kan du glömma något, särskilt under semestern och nyårsafton. En ursäkt, en "ledsen" i telefon skulle ha varit bra för att rädda situationen. Men som?

Jag är frustrerad och arg

Arg på Lobmüller och det ogudaktiga sättet Frustrerad, för jag fortsätter att leta och kan inte hitta någonting. Det går så här i januari, och under tiden sprids Corona över hela Europa. Människor i Tyskland tar det inte riktigt på allvar än. Det kommer att förändras snart. I slutet av månaden hittar jag intressanta 9-5 på nätet. I princip är det för vackert för att vara riktigt. Naturligtvis finns det en fångst igen.

Eftersom Saab inte säljs i Tyskland. Och svarta koronamoln samlas i horisonten.

Du hittar alla tidigare bidrag till Gentleman-projektet Här.

12 tankar om "Katastrofen. När Talheim blir Waterloo."

 • @ Mr Hirsch / Volvaab Driver:
  Jag läser inte bloggen (med stort nöje) för att bedöma. Tvärtom var min kommentar avsedd att ge mer avkoppling, just för att vi inte känner till orsakerna på Lobmüllers sida (som jag också lärde känna som en lugn, engagerad flagghållare (och mer än "bara" det) - mycket faktiskt, väldigt lugn 🙂

  (Jag skulle också vilja ta emot ett samtal om du avbryter; kommunikation är det som definierar mänsklig interaktion och är enligt min mening en av hörnstenarna i verklig samhörighet och inte bara sida vid sida)

 • @all I princip får man inte glömma att det är skådespelare som Lobmüller som skriver berättelsen. Jag säger bara till dem. Om Lobmüller bara hade haft en aning ånger mot den okända kunden, skulle jag ha kontrollerat igen och (förmodligen) fört historien till ett förklarande, försonande mellanresultat.

  Och ingen ångrar det mer än jag att vi inte har en positiv Saab-berättelse från Talheim på bloggen. För på tidigare besök fick jag ett mycket gott intryck av en liten, engagerad bilhandlare.

  3
  1
 • High Court (@ Saabansbraten & Roland)

  Jag förstod Toms artikel annorlunda. Det handlade verkligen inte om att diskreditera en Saab-återförsäljare eller tjänst för att göra en annan ännu mer glamorös.
  Det finns för få för det och republiken är för stor.

  Varje bilhandlare har garanterat att det också finns opålitliga och obehagliga köpare.
  Och utan en handpenning och ett undertecknat försäljningsavtal är en reservation inte värt mycket - i alla fall mindre än en specifik köpare som vinkar kontant, står framför dörren och utövar positivt tryck.

  Men hur skulle upplevelsen annars ha beskrivits? Och vad hindrade återförsäljaren från att investera ett kort telefonsamtal i det sista konkreta prospektet?
  Skulle det ha varit trevligt och rättvist, eller hur?
  Inte mer inte mindre ...

  4
  1
 • När människor läser med vet vi inte orsakerna till Lobmüllers sida och det skulle vara utslag att bedöma det vidare. Jag tror att varje återförsäljare - även de som fortsätter att vifta med SAAB-flaggorna - är glada över ett riktigt köp och en budget som kan arbetas med. När det gäller en kund som har gjort ett permanent köp och sedan eventuellt stannar i sitt eget företag (liksom en verkstadskund) är detta önskat tillstånd. Tyvärr hade Tom de inte så bra korten just nu 🙂

  3
  1
 • Även om det inte var trevligt kan du kanske ge en Saab-återförsäljare en dålig dag.
  Annars är detta en mycket trevlig och kompetent återförsäljare som tar dig med på en resa tillbaka i tiden till den tid då Saab var mer eller mindre framgångsrik.
  Det finns också några mycket fula historier om en handlare längst norr om norr som alltid nämns här som mycket prisvärda ...
  Där det finns mycket ljus finns det alltid skugga

  4
  2
 • @ Ken-Daniel Tydligen är han inte det. I alla fall har den en mycket fin och snygg 9-5 båge. Jag ger det till honom.

 • Om köparen var bloggläsare ... skulle han rapportera här?

 • Detta är verkligen extremt irriterande. Om till och med en handpenning inte gör något för att underbygga din avsikt att köpa, vet jag inte längre. Å andra sidan vill jag inte veta hur ofta bilköpare agerar med telefonsamtal och sedan aldrig kontaktar eller åtminstone har anständighet att avbryta.

 • När jag hör det (Tom & Aero-9-3) är jag verkligen glad att jag inte upplevde det själv. Eller undertryckte jag bara framgångsrikt en sådan upplevelse? Kan också vara ...

  5
  2
 • Otroligt detta beteende. Dan blir riktigt arg.

  5
  2
 • Det var väldigt trevligt ………. Känsla. Så grymt.
  De "utan kontrakt" har bittert hämnat sig ... är bara (bil) återförsäljare. Hansanordet gäller troligen bara handlare.
  Jag har redan gått igenom en sådan situation: Jag gjorde en bindande reservation för SAAB hos återförsäljaren, erbjöd till och med en insättning, som vänligen avvisades och meddelade att jag skulle komma till nästa lördag. Min magkänsla berättade för mig på fredagen innan (3 dagar senare), ring igen och meddela din ankomst till imorgon igen (!). Svar: SAAB säljs. En återförsäljare med släp var där igår och tog omedelbart bort SAAB. Tala med dig snart. Period, av musen. Jag blev förbannad. Förmodligen lik Tom ...

 • Åh kära, det kan vara riktigt frustrerande. Verklig medkänsla - men kanske kommer något bättre att följa?

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.