Förvarning. Saab 9-5 Aero sportdräkt 1:18.

Det kan finnas miniatyren som fansen har väntat på länge. DNA Collectibles tillkännager sportdräkten Saab 9-5 Aero i en skala 1:18. Samtidigt visar tillverkaren bilder på prototyperna. Från början kommer tre färger att finnas i en ovanlig variation.

DNA Collectibles ger Saab 9-5 sportdräkt i 3 olika färger
DNA Collectibles ger Saab 9-5 sportdräkt i 3 olika färger

DNA ger sportdräkten Saab 9-5 Aero Series 2. Den första stora ansiktslyftningen av 9-5, som ägde rum sommaren 2001. Förutom bytte motorer, fler varianter, nya automatlådor och mycket detaljerat arbete under plåten, fångar den ändrade fronten uppmärksamheten. Inte längre så konsekvent trimmad till underdrift som sin föregångare, 9-5 fick mer visuell närvaro.

Formen är för närvarande fortfarande modern, även om den andra serien inte riktigt kunde bygga på framgången med den första upplagan. Leverantören från Schweiz har valt tre färger. Valet mellan laserrött, stålgrått och kosmiskt blått borde inte vara enkelt. Vad som ligger utanför dörren kan vara avgörande för ordern.

De publicerade bilderna visar prototyperna. Erfarenheten har visat att ytterligare investeringar görs i finjustering fram till produktion. Skillnader i förhållande till vad som senare kommer att parkeras i utställningen är därför möjliga. Eftersom sportvagnen alltid har varit mer populär än sedan i Tyskland och fortfarande är ryggraden i flottan idag, kan efterfrågan vara hög.

Som med de tidigare miniatyrerna är upplagan strikt begränsad. Ett nummer på bottenplattan gör miniatyren unik.

Men först och främst krävs mycket tålamod. DNA-samlarobjekt publicerar förhandsmeddelandet i ett ovanligt tidigt skede. Det tar nästan ett år innan leveransen börjar. Andra halvan av 2021 står för premiären i rummet. Kunder som anländer till inköp Är bestämda kommer att belönas med 10% rabatt.