Omvältning och generationsförändring i gammal Saab-plåt

Tiden är på väg. Obeveklig och för var och en av oss. En generationsförändring tillkännages i Saabs lager - och kanske början på en ny trend. Corona spelar en accelererande roll här. Pandemin tar ikoner från pallen och räcker ut några saker. Detta möter inte entusiasm någonstans.

Generationsförändring i Saab tvåtaktslager
Generationsförändring i Saab tvåtaktslager

Hur utvecklas 2-taktslagret?

Generationsförändringen har träffat tvåtaktslagret med full kraft. Det förändras. Av åldersskäl säljer samlare sina bilskatter. Saab 93, 95 och 96 med tvåtaktsmotorer letar efter ett nytt skydd. Bara det kommer mer på marknaden än det finns efterfrågan.

Situationen är svår. Tvåtaktsgruppen har knappt några avkommor. Ingenstans. Varken med de mycket unga eller med medelåldern. Typ av enhet anses vara antik, svår, potentiellt bitchy och smutsig. Och framför allt som helt enkelt okänt. Den som inte var noga bekant med ämnet i ung ålder kan göra lite med en tvåtakts Saab. En anledning är bristen på ungdomsarbete på scenen. Det faktum att bytet till fyrtaktsprincipen genomfördes för mer än 50 år sedan är en annan sak.

Engagemang och mycket arbete krävs

Var driver Saabs arv? Vem kommer att köpa, vem kommer att bry sig i framtiden? Att hitta svar är svårt. Det skulle vara en uppgift för klubbarna, en fråga som måste åtgärdas. Det är uppenbart att detta handlar mer om arbete än för kul. Att du knappt tjänar erkännande med det också.

Frågan blir alltmer akut, inte bara i Tyskland, Österrike och Schweiz. Det har länge varit närvarande i Sverige också. I juni 2020, en faktiskt mer spännande auktion Saab 93B erbjuds. Mycket original och inte för dyrt. Inte om du tittar på prisnivån de senaste åren. Saab stannade och försökte lyckan igen på auktionen i september till ett reducerat pris.

Där såldes det äntligen, med lägsta pris uppnått. Placeringen av tvåtaktslagret är inte det enda problemet. Pandemin har förändrats mycket och den har stoppat en evig uppåtgående trend.

Slut på den uppåtgående trenden i Saab 900 Cabriolet

Om något var iögonfallande i år var det försäljningsförfrågningarna för den klassiska Saab 900 Cabriolet. Under lång tid visste priserna bara ett sätt, uppåt. Saab Garagengold, en förmodligen säker investering. I början av pandemin började försäljningen av Saab 900.

Överraskad? Inte på allvar. Mot bakgrund av sämre ekonomiska förhållanden kontrollerade människor sina flottor och sökte efter den bil som används minst till salu. Cabriolet.

Saab 900 Cabriolet - en ikon från Sverige
Saab 900 Cabriolet - en ikon från Sverige

Det var veckor då ett e-postmeddelande kom till bloggen varje dag. Saab 900 Cabriolet till salu. Optimistisk i ett förhållande mellan utbud och efterfrågan på 4: 1. Realistiskt förmodligen sämre. Till priser som var svåra att uppnå redan före COVID-19. Inklusive Monte Carlos, som inte bara är gula bilar.

Som ett resultat sjönk priserna på de välkända portalerna de senaste månaderna. Dyra och dyra fordon står som bly, marknaden har vänt, erbjudanden har dragits tillbaka. Det har blivit en köparmarknad. Begränsad efterfrågan möter mer utbud. Hur lång tid utvecklingen tar, om situationen kommer att återhämta sig, det är helt öppet.

En möjlighet för scenen och nykomlingar

Kanske finns det en trend här, och kanske är marknadskorrigeringen det bästa som kan hända scenen. Nybörjare och unga fans kommer bara in i klassiska 900 i undantagsfall till de tidigare nödvändiga priserna. Prisfallet är deras möjlighet, och också en för scenen, som förhoppningsvis kommer att göra något ur det.

Annars, och det är det hotfulla tecknet på väggen, om några år med 900 kommer du att uppleva samma sak som med dina bröder med det tvåtaktshjärtat under plåten. Inget avkomma, för att komma in i cabriolet var för dyrt och möjligheten utnyttjades aldrig för att väcka entusiasm.

Och det skulle vara riktigt tragiskt.

19 tankar om “Omvältning och generationsförändring i gammal Saab-plåt"

 • blank

  @ Christian,

  det skulle vara riktigt bra. Jag skulle sluka allt som kom dit, tacksamt och hungrig ...

 • blank

  @Volvaab Driver

  Ja, jag håller med dig. Det vore trevligt om Gregor Tuningberg (vilken vacker Saab Max Mustermann-skapelse) skulle ta kontakt och rapportera här regelbundet. Jag är rädd att det inte blir så enkelt.

  Eftersom jag redan har lutat mig så fint ut genom fönstret kan jag börja med att skriva några rader om mig själv och mina bilar. Jag skulle också skriva till en eller annan SAAB-kollega, nuförtiden är du väl nätverksansluten via Instagram & Co (om bloggarna begär det). Kanske kommer detta att resultera i några intressanta inlägg för bloggen.

  Jag är också säker på att många tysktalande unga SAAB-fans läser med här - besökarnas antal måste komma någonstans.

  Låt oss se vad som kan göras.

  Christian

 • blank

  Jag tog min chans som nykomling. Om allt går smidigt kommer min cabriolet att vara med om två veckor 🙂 Då kan jag finjustera vintermånaderna och nästa sommar.

 • blank

  Christians förslag

  Jag skulle vilja veta mycket mer om den här färgglada Saab-scenen, men var gömmer sig alla när saker är så olika även i D på Saab?

  Varför närmar sig inte de unga och vilda de som skapat bloggen och dess läsekrets?

  Om jag hade erfarenhet av en Maptun Stage X skulle jag skriva ett läsarbidrag direkt. Tematiska öppna samtal är och har alltid varit här ...

  Så länge jag läste här var det alltid bloggaren själv som kikade utanför lådan från Hirsch och Saab och till exempel installerade en fjäderben från Maptun i en 9K och rapporterade positiva effekter.

  Skulle det vara spännande och upplyst om den beskrivna scenen låter oss konservativa och gamla säckar dela med sig av sina kunskaper om vad som är möjligt med en Saab och där TÜV och motorskador kan sätta gränser?

  Åtminstone för mig hävdar jag att jag vill läsa allt. Men jag kryper inte in i en hål för att byta blöjor där heller.

  Kanske borden borde vändas? Kanske förklarar Gregor Tuningberg här varje vecka under mottot tisdagar för framtiden vad en Saab kan göra idag och imorgon om du lämnar det ursprungliga tillståndet plus en liten hjort som mest.

  Jag skulle vara alla öron och fortsätta att fånga mig själv och forska, vilket jag bryter frustrerad utan resultat.
  Som jag kryper inte in i en hål.

  Den som har något att säga bör varken vika sig bort från ljuset eller låta sig bli ombedd länge. Bara ut med det. Jag skulle vilja ha det bäst här.

 • blank

  @ Ebasil (färger),

  kör min yngsta igår och han pekar på en tråkig grå bil, säger att han tycker att det är snyggt och intervjuar mig om min ståndpunkt till modellen och "färgen" ...

  Pappa kan inte låta bli att vandra om ljus och kroppsfärger, deras mix, den fysiska principen för skärmar, tryckning, lack (bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla) ...

  Åldersmässigt (10) fortsätter vi med ett antal färglösa kontra färgade bilar och finner att cirka 85% av bilarna nu är färglösa (på skalan från vitt till svart eller i silver).

  När det gäller få bilar med färg dominerar bara de som, som vita, inte kostar några extra kostnader. En banalröd någonstans mellan RAL 3000 och RAL 3003 och en mörkblå.

  En riktigt tråkig observation ...

  Endast 5 till 7,5% av bilarna är olika målade. Tydligen behöver du modet att använda färg idag? Jag hoppas att tidsgeist och modependel svänger snabbt mot ett behov av färg.

  På tal om pendlar beror ett positivt H-certifikat idag inte nödvändigtvis på originalets färg. Det kan hända att det finns ett poängavdrag, men en bil måste se dåligt ut för att färgen ska tippa skalorna ...

  Du har tid. När mode och zeitgeist ser till att det om 22 år blir ganska färgstarkt och även vinrött
  När det gäller våra gator har svarta pärlor ett mycket speciellt värde.

  Om jag hade din vackra cabriolet skulle jag låta modevågor rulla av mig väldigt lugnt ...

  Hittills har det sista "måste ha" alltid varit det kommande "no go".

  Jag tycker att Hans valde en bra färg. Men mannen är också en arkitekt och känner igenom tidens anda, mode och beständighet och letar efter mer universell giltighet av yrke.

  Människor som du och jag bör tänka på ett nytt och annorlunda lack mycket noggrant och minst dubbelt så länge.

  6
  2
 • blank

  "Upcycling"

  (stor ordskapande: - /) gör livet färgstarkt i mångfalden (som Christian skriver) och berikar oss med respektive ägares visioner (som Volvaab skriver). Kommentarerna, särskilt de från Christian, var verkligen mycket berikande och informativa om denna artikel, ännu mer än för det mesta.

  Upcycling är bra i alla fall eftersom det sparar bilkulturella tillgångar och av klimatskäl ändå. Och det handlar verkligen om personlig smak. Det beror också på var du vill dra gränsen mellan vad som fortfarande är lämpligt och vad som är lämpligt.

  Många läsare här vill också rapportera om de förändringar de har gjort, som inte återspeglar det möjliga, dvs leveransbara, tillståndet som en ny bil. Till exempel när det gäller färg: Hans har sin 9-5 OG målad i vacker himmelblå, vilket aldrig har gjorts med den här modellen. Kielers har byggt en 9-5 NG i Merlot-röd metallic, en mycket äldre Saab-färg som inte var tillgänglig för 9-5 NG. Jag funderar på att måla om min svarta Griffin cabriolet (fin men tråkig färg) i en fin vinröd metallic en dag. Det fanns aldrig för 9-3 III, bara den laserröda som jag inte gillar. Tanken att jag inte kommer att kunna få en H-registreringsskylt på 22 år kommer kanske att hålla mig borta ...

  Var går gränsen mellan "tillåten" individuell utsmyckning och härlig tuning? Jag skulle säga: Helt enkelt måste varje ägare bestämma själv. Period. Vad du än tycker är tillåtet så länge det håller gamla skatter vid liv.

 • blank

  @ Ken-Daniel S (bromsförstärkare),

  det är gammal hatt med hål. Jag har kört en hel del bilar utan någonting - nästan utan någonting, för de hade alla ändå en bromsförstärkare.

  Av alla nämnda funktioner är det den enda som jag tycker är oumbärlig.

  För mig är det en riktigt rolig faktor och ren njutning när det är så direkt kontakt som möjligt mellan förare, fordon och väg.

  Jag vet inte vad min körskolebil redan hade ombord, men jag lärde mig verkligen att köra på de gamla lådorna utan någonting. De förmedlar körfysiken och vägförhållandena direkt. Jag tror bestämt att utan denna erfarenhet skulle jag bli en sämre förare idag.

  Utan servo finns det en direkt känsla för styrkrafternas beroende av hastighet och vägförhållanden (styrkrafter på jämn is redan vid stillastående = 0) och utan halkskydd lär jag mig redan något om marken på rakarna och vid start, vilket är viktigt vid bromsning och kom ihåg när du svänger ...

  Jag tycker att den här informationen och en hälsosam känsla för körfysiken som gäller i regn, snö eller till och med is är så värdefull att jag alltid vill stänga av hjälp med mina kromglasögon. En av mina favoritknappar på instrumentpanelen ...

  Du lär dig otroligt mycket om rådande vägförhållanden. Till exempel är varje regn annorlunda. Efter flera regniga dagar är en vägyta bara våt och inte kritisk. Efter en lång torkperiod tenderar dock en smörjfilm att bildas när det regnar för första gången och du har dragkraft som på ett fast snötäcke (och det helt oväntat vid 20 till 30 grader plus på vår eller sommar och helt utan våta löv) ...

  Krockkuddar, ABS och ESP eller inte (kan vara till hjälp). Men om jag inte har förstått vägförhållandena och den för närvarande giltiga fysiken vet jag fortfarande inte vad som är en förbannelse eller en välsignelse på trädet och med näsan i krockkudden ...

  Om jag hamnar i trädet vill jag använda en krockkudde. Men skulle jag till och med ha landat på ett träd, flög ut ur kurvan, om en assistentfri bil hade gett mig ett omedelbart och omisskännligt intryck av de rådande förhållandena i förväg?

  Jag tycker att denna fråga är berättigad. Hjälparna till hjälp och de troende som pågår vill använda statistiken (olycka) vid denna tidpunkt. Jag har svårt att låta detta gå igenom utan att motsägas ...

  Alltför många parametrar i vägtrafiken har ändrats samtidigt för att kunna dra giltiga slutsatser om effekten av den ena eller den andra åtgärden.

  Medan en mängd olika hjälpsystem hittade sig in i våra bilar introducerades samtidigt 30 km / h-zoner i våra städer, cykelvägar, lekgator och gågator utvidgades och landsvägar konverterades, utvidgades och avaktiverades och hundratusentals kilometer räcken installerades.

  Ingen i världen kan meningsfullt beräkna de eventuellt positiva effekterna av den ena eller den andra assistenten. Ingen gris vet hur säker eller osäker vägtrafik skulle vara idag med en ny katalog med böter, nya hastighetsbegränsningar, nya kollisionshinder, förändrad trafikruttning (förbikoppling) och på nya körfält om gamla bilar fortfarande var på väg.

  Kanske skulle de gamla lådorna klara sig förvånansvärt bra under de nya förhållandena? Hur som helst är det ett mysterium för mig vilka krockkuddar, ABS och co ska ha framför en 30 år gammal bil i en zon på 50 km / tim?

  Även vem som kliar på en räcke i 100 km / h spelar ingen roll. Vi gör misstaget att jämföra att skrapa en skyddsräcke (idag) med att ta av i skogen (igår). Men vad gör skillnaden här?
  Är det skyddsskenan eller assistanssystemet?

  10
  2
 • blank

  Ställa in offer & upcycling

  Tack Tom & Christian. Det gör två fantastiska artiklar här på en dag.

  Vissa inställda oldtimers väcker riktiga motvilja hos mig (särskilt fälgar och färger), men det är inte annorlunda med nya bilar ...

  Så varför inte också med tuning, restaurering och omvandling - i slutändan upcycling - begagnade eller till och med historiska fordon med olika smak?

  Vad du än lägger på hjulen är bättre än skrotgården och mer hållbart än skrotningsbonusen.

  En händelse uteslutande med fordon som ser ut som ett barn har dumpat en låda med Hot Wheels skulle fortfarande vara för infantil för mig personligen.
  En händelse uteslutande med äkta originalutställningar med 1 H och värderingsrapporter skulle omvänt vara alldeles för museumliknande och på något sätt också för sterilt, inte livligt nog ...

  Jag föredrar att titta på en blandning av allt. Och det finns fortfarande ett antal kategorier mellan de ytterligheter som nämns. Till exempel inställda bilar som knappast eller inte alls kan särskiljas från serien (sovhytt) eller de vars inställning kan ses men det ser historiskt korrekt ut, eftersom R-Sport-avdelningen, åtminstone teoretiskt sett, redan var 20, 30, 40 eller 50 år som detta eller något liknande kunde ha släppt ånga i fordonet ...

  Så länge det finns tillräckligt med original med vilka man kan utrusta museer, privata samlingar och därmed också möten, tycker jag att det är riktigt bra när andra visioner och smaker kan hittas för "överskott" begagnade och oldtimers. På så sätt bevaras de i en mängd olika former och berikar oss med respektive ägares individuella vision.

  12
 • blank

  Så då lägger jag till senap, eftersom jag också tillhör den yngre generationen Saab-förare. Jag har svårt med tvåtaktsgenerationen eftersom dessa bilar från tiden då det inte fanns något i bilen förutom säten och en stor ratt. Jag lärde mig köra bilar med krockkuddar, ABS, (ESP) bromsförstärkare, servostyrning och PDC. Även om det är kul att köra Saab vill jag inte göra det utan dessa grundläggande saker. Jag körde nyligen en bil utan servostyrning, tack och lov bara över land, men det skulle inte vara något för mig för vardagligt bruk.
  När det gäller tvåtaktsmotorer kan jag fortfarande rekommendera Polen, där tvåtaktsfläktar är stora

  9
  1
 • blank

  @ Tom
  Efter ytterligare kommentarer här måste jag erkänna att jag helt ignorerade scenen för unga människor som gillar att ställa in. I detta avseende håller jag med dig om att jag har generaliserat för mycket. Jag begränsar min negativa syn uteslutande till rena konsumtionsförare, som då faktiskt upptar för liten cirkel för att orsaka drastiska prissänkningar och bilförluster.

 • blank

  @ebasli: ja, jag tror att det beror på att jag körde olika märken som unga / oldtimers å ena sidan och inte bara SAAB inspirerar mig till denna dag. Olika märken, olika tullar, du glider ofta i den ena riktningen eller den andra. Å andra sidan organiserar jag olika (små och privata) resor / evenemang själv. Körning passerar i Alperna eller kryssar i de bayerska foten av Alperna. Alltid korsmärke. Jag har inget val heller, det finns inte så många SAAB-förare i München-området 😉

  Naturligtvis kommer det mycket input - den ena kör en W123 och polerar hela dagen, den andra en Z3 Coupe och övar i hemlighet att driva, nästa tänker på hur man installerar en V8 i en BMW e30, MX5-föraren har motorn med en turboladdare kom till nästan 400 hk och GTi-föraren i 2-serien optimerar sitt chassi, föraren i 964-serien kör inte för att det kan regna och BMW 850-seriens förare vill ha en gungad bil för att han störs av allt chic och mickey oldtimer-beteende ... jag lyssnar här nu annars kommer jag inte att kunna avsluta arbetet 😉

  Och du är mitt i det och diskussionerna är inte längre begränsade till ett ämne eller ett varumärke. Min SAAB saknar ibland kort för det. Inte så bra heller - för mig.

  12
  1
 • blank

  Christian - mycket intressant synvinkel,

  vilket leder till eftertänksamhet (vilket det borde)! Och otaliga termer, namn, scener etc., som jag ALDRIG har hört ett ord om. Jag är också ett barn på 80-talet. Men hur vet du och vet något sådant när du är ett barn på 80-talet? Massor av unga människor i bilscenen?

 • blank

  Jag skulle inte se att generationen förändrades så svart. Jag tycker att vi borde ta en annan syn här - annars blir vi operativa blinda. Det finns verkligen en SAAB-scen utanför bloggen här och det välkända SAAB-forumet. Men det är en yngre generation som behandlar bilar annorlunda än vi är vana vid. Det finns till exempel inställningsscenen, inställningsscenen, restodods osv. SAAB ses också gärna och konverteras där - jag tror att väldigt få här har behandlat dessa scener. Och det finns problemet. Den yngre generationen har olika krav, olika idéer och olika visioner.

  Det finns också unga företag som do88, ESQS Wheels och andra som handlar specifikt om SAAB. Det finns också ett mycket yngre SAAB-samhälle utanför det tysktalande området. Människor som "t16forpresident" från Sverige eller "ultramarinblå saab 900" från Polen, SAAB S9 -studien av Ash Torp (använd sökmotorerna själv - jag vill inte lägga upp några länkar här) är bara några exempel.

  Vi måste öppna upp för den yngre publiken och låta en Maptun Stage X-inställd SAAB eller en 9000 med Airride också tillhöra vårt SAAB-community. Vi måste också erbjuda den yngre generationen en plattform. För det är just den här unga generationen som kommer att fortsätta varumärket. Här saknas länken mellan den klassiska SAAB-föraren som högst monterar aero- eller hjortfälgar på dem och känner allt annat än hädelse och den unga publiken som kör en 9-5 NG med 22 ″ ESQS-fälgar.

  Volvo-scenen som ett positivt exempel och Rover-scenen som ett negativt exempel bör nämnas här. Å ena sidan (Volvo) är det nu helt normalt att 240-740-talet konverteras efter smak och att stå bredvid originalfärgbilar på klassiska möten. Å andra sidan (Rover) är det redan döda byxor, även om Rover också är vacker, knäppig, teknisk. gjorde intressanta bilar. Generationsförändringen fungerade inte.

  Om en 901 cabriolet tappar värde, låt oss säga mellan oss själva - om vi är intresserade, förutom Michl. Det här är vårt sätt att titta på saker (jag kör själv en 901 cabriolet). Prisnedgången, om du vill kalla det så, ligger högst i det lägre fyrsiffriga intervallet. Jag tror inte att någon SAAB-älskare behöver oroa sig för sin existens här i D. Ofta säljs den 4: e eller 5: e bilen. Det är ren lyx.

  Den yngre generationen letar inte efter en 901 cabriolet. De letar efter en användbar 901 turbo 16-kupé, en 902 aero-kupé som switch, en Viggen, etc. Bara i år förmedlade jag två 9-3-tal till den yngre generationen i min vänkrets (turbo, kupé och switch var inköpskriterier). Köparna vill konvertera bilen, kanske Maptun, kanske ett annat chassi, kanske 19 ”fälgar. En annan idé om hobby.

  Jag tycker att vi borde vara öppna för den yngre generationen och tänka på hur vi brukade vara när vi var yngre. När vi ”stämde” de första bilarna, förmodligen väldigt rudimentära, tittade också den äldre generationen på oss ur ett vinkel. När jag ville köra SAAB lärde jag mig om och om igen att Premium (då fanns ordet inte ens) hette Mercedes och inte SAAB. Att en svart motorhuv, AZEV -fälgar, stänk av färgklistermärken är totalt knubbiga. Så jag avstod från dessa rådgivare och köpte fortfarande SAAB.

  Ja, jag kunde inte göra någonting med en 2-takts heller. Långsam, högljudd, besvärlig, obekväm. Jag ville turbo och åka på motorvägen. Jag är bara ett barn på 80-talet. Idag ser jag det annorlunda. Jag upptäckte också långsamhet. Ibland tar det lite tid.

  Jag tror inte att generationsväxlingsfrågan är en klubbfråga. Den unga scenen är nu decentraliserad, ganska globaliserad. Det är inte längre märket som räknas så mycket, utan det du står för i livet. Vill jag vara "Petrolicious" eller "Speedhunter" (även här, använd sökmotorerna).

  Låt oss öppna en dörr tillsammans för den här yngre generationen, acceptera att en Maptun, Airride, Stance, Restomod SAAB också bär på varumärkets gener. Jag kanske lutar mig ut genom fönstret för mycket, men låt oss öppna den här plattformen för de yngre. Ta upp nya ämnen, tillåt nya perspektiv. Jag saknar detta mycket här på bloggen. Jag vet att kritik snabbt uttrycks. Jag är också mycket medveten om hur mycket arbete en sådan blogg gör (har haft ett företag själv i flera år) och jag måste betala er respekt för det.

  Ett ord i slutet: Jag tror att mångfald gör livet färgstarkt.

  24
  • blank

   @Christian Tack, välskriven!

   11
 • blank

  Tja, prisreduktion öppnar för en större grupp köpare, jag ser ganska skeptiskt. Med efterföljaren till 9-3 I cabriolet är prisklassen lika bra som på marken. Enligt min Saab -bekanta köps, investeras, körs dessa bilar och säljs sedan helt enkelt igen. Det jag har investerat i min 9-3 I cabriolet återspeglas inte "ännu" på marknaden. Men jag gör det av passion. Och bilen är i bra form. Det är också till min egen glädje. Men om Saab cabriolet par excellence, 900 (oavsett om du tycker att den är vacker ligger i betraktarens öga), går en liknande väg, ser den dyster ut enligt min mening. Speciellt för 9-3-talet.

  • blank

   @ Old Swede: Jag skulle inte generalisera det. Landskapet runt Saab är allt annat än enhetligt. Det finns människor som investerar mycket pengar i fordon som faktiskt inte är värda det. Andra kör dock på slitage. Men jag tror att konvertiblerna kommer att behålla sitt värde i allmänhet och billiga 900 II eller 9-3 I.

 • blank

  Kanske någon vet hur den nuvarande situationen har påverkat de andra klassikerna som hittills har varit absolut stabila i värde, t.ex. Porsche 911?

  • blank

   @Ebasli: Porsche 911 är i allmänhet en bubbla. Förutom riktigt sällsynta versioner har det funnits ett gap i flera år mellan det offentliga priset och det som betalas i verkligheten. På grund av Corona är prisutvecklingen i princip dämpad för att smula överallt.

 • blank

  Det skulle vara synd för den vackra 900 cabrioleten - men kanske gäller samma sak här att de mycket unga tenderar att föredra bilar som de på något sätt känner från sin barndom? Precis som det aldrig skulle tänka mig att hantera en tvåtakts. Kanske är det därför det fantastiska priset för den röda 9-3 ÌI cabrioleten på auktionen?

  Om det gjorde det kan det öka uppskattningen och intresset för 9-3-talet, vilket skulle vara underbart. Men jag hoppas verkligen att 900 konvertibler bara kommer att uppleva en korona och lågkonjunkturrelaterad lugn och sedan återgå till den nivå som de förtjänar!

Kommentarer är stängda.