Ljus i slutet av tunneln eller ett kommande tåg?

I min sökning efter min nya 9-5 märker jag hur priserna för Aero-versionerna stiger. Kraftfulla bilar med så lite elektronik som möjligt efterfrågas. Mottrenden till elbilar och mobila smartphones. För mig behöver det inte vara aero, inte obligatoriskt. Med Saab och den berömda 2.3-litersmotorn är det ganska enkelt att justera prestandan efter dina personliga önskemål.

Lika vid slutet av tunneln eller ett möte tåg?

Saab 9-5 Aero - de är spekulativa

Men priserna är anmärkningsvärda. Cirka 10.000 72 € för en ansiktslyftning Aero med rimlig körsträcka verkar för mig spekulativ. Vissa erbjudanden är som bly, och du kan se leverantören spela med priserna. Andra erbjudanden säljs inom 10 timmar. Eftersom allt var helt rätt, och för att XNUMXk € inte är mycket pengar för många bilar med tillräckligt med kraft.

Under tiden tar jag bort min frustration. Vissa fordon är riktigt billiga. Listan med brister är så omfattande att den antar omfattningen av Saabs inbyggda manual. Interiören är nästan alltid en katastrof, och de är ofta tinkered med. Det finns hål i instrumentbrädan, varför ägaren nu har tappat bort. Sedan finns det också interiörer med blandade färger. Beige, svart. Du vet redan, det finns inget kvar hos Saab-återförsäljaren. Ja jag vet att.

Positiv? I all hopplöshet finns det ljus på natten också. Alla kontakter är mycket vänliga, vissa är förvånade över att du specifikt letar efter en gammal Saab. För majoriteten är 9-5 bara en gammal, billig bil som bör ersättas med en annan gammal bil som är lite bättre.

Jag är nära att ge upp

För nu är det december. Chrome-glasögon finns i närheten. Serveras i Frankfurt, en fin inredning. Det vanliga leasing silver kombinerat med en svart interiör. Men med taklucka. Jag ger nästan upp och kontaktar säljaren. Det räcker för mig på något sätt. Misslyckande ger dig dåligt humör. Det måste få ett slut.

En annons dyker upp på en portal.

Saab 9-5 från Talheim

Jag har varit på flera gånger med vänner Lobmüllers bilhandlare i Talheim, nära Heilbronn. De var alltid nöjda, de bilar de köpte var alltid bra. Nu finns det en vacker Saab 9-5 till salu där. En serie 2 sedan med en fantastisk, beige interiör. Bågnivå, automatisk, 2.3 liter, xenon. Några kilometer, mycket väl underhållna och inte dyra alls. Det finns en varning. Utsidan färg är ljus och jag sover på den i mer än en natt för att se om jag tycker att det är bra.

Jag slår till strax före jul. På min sista arbetsdag på året ringer jag Talheim. Det är också herr Lobmüllers sista arbetsdag, som jag får reda på. Jag frågar nyckeldata, jag gillar vad han säger. En snygg Saab i gott skick. Det är vad jag har letat efter. Är det mycket brådskande? Frågar han? Jag vill inte ta lediga dagar från honom, bara koppla av. Han är tillbaka i affärer den 7 januari, vilket passar mig väldigt bra. Innan det skulle ingenting hända ändå, Saab var säker. Med mötet att kontakta mig den 7 januari och boka en tid att köpa, säger vi adjö till varandra under juldagarna.

Jag hittade en Saab!

Du hittar alla tidigare bidrag till Gentleman-projektet Här.

7 tankar om “Ljus i slutet av tunneln eller ett kommande tåg?"

 • blank

  Tortur, vilken Saab har det blivit?

  Tom drar bågen med stort nöje. Black Saab är säker på att ha rätt.
  Jag är en ganska otålig typ, men jag gillar fortfarande stilen.
  Jag har redan lärt mig mycket om 9-5, olika modellår, motorvarianter, utrustning och så vidare och så vidare ...

  Det är fantastiskt att så mycket kunskap strömmar in i artikelserien och hur läsare lägger till det i kommentarer. Och det förblir spännande längre ...

 • blank

  Tidpunkten är mycket tydlig. Från hösten 2019 till december 2019. Nästa del januari 2020. Sedan hämtar Tom sin 9-5, eller upptäcker något annat som finns där och vad han tar med sig.

  Nu får jag bara vänta ytterligare en vecka på uppföljaren. Attans.

 • blank

  Jag är också lite förvirrad 🙂 Jag känner mig påmind om Star Wars, där historierna från en viss punkt berättades bakåt. Jag ser fram emot resolutionen!

 • blank

  Jag vill nästan säga gratulationer ... om inte den andra rapporten om detta ämne:
  Citat: För några dagar sedan började jag leta efter en Saab 9-5. Jag har inte gjort några framsteg än, de första frågorna uppstår i konversation med en vän.
  ”För några dagar sedan” förbryllar mig (och svarta svenskar).
  SAAB: s kriminella thriller i Talheim börjar i januari 2020 ...
  Jag ser fram emot uppföljaren!

  5
  1
 • blank

  Jag älskar uppföljningshistoria. Så läs bara del 1 och 2 igen. Så jag tror inte på slutet av sökningen, det var tal om länge och Corona. Vi är inte så långt än. Tom sätter oss på fel spår 😉

  Möjliga framsteg: Talheim försvinner plötsligt och överraskande från kartan i januari 2020. Sökningen börjar om igen ....

 • blank

  Grattis till den nya, men jag skulle också ha tyckt att 3,0 V6 var intressant. Jag ser fram emot ytterligare rapporter

  • blank

   @ Ken-Daniel S V6 är väldigt attraktiv på 9-5, men var aldrig på min lista. Ändå, om du hittar en som passar dig, bör du slå.

Kommentarer är stängda.