Rapport om Saab Community Ride Upper Austria 2020

Jag vill ge dig ett litet tillägg om Saab Community Ride Upper Austria 2020. Efter det framgångsrika Saab Community Ride nära Wien i juli 2020 inspirerade detta Christian Hubauer att organisera något sådant i sin hemstat Övre Österrike.

Saab Community Ride Upper Austria
Saab Community Ride Upper Austria

Som en Saab-fan som gillar att besöka Saab-möten och resor uppmanade detta mig att ta denna resa också för att lära känna Saabs scen i västra delen av Österrike.

Tiden hade kommit den 30 augusti. Jag öppnade Diesel Saab tidigt på morgonen för att kolla in Marchtrenk att köra i Övre Österrike. Resan var i hällande regn, men tack vare de ursprungliga Orio vindrutetorkarna var det inte heller något problem.

Efter cirka två timmars körning kom jag till den utsedda stormarknadsparkeringen i Marchtrenk, där två Saabs, en 900II Cabrio, en 99 Coupe och en Renault Laguna Coupe (tidigare Saab-ägare) parkerade. Jag hälsades med den nya Corona-distanshälsningen från deltagarna som redan var närvarande och arrangören Christian Hubauer, som stod under stormarknadens entrétak och sökte skydd mot regnet där.

Som vanligt vid Saab-möten, där du ännu inte känner till deltagarna och deras bilar, var det första att göra att prata om detaljerna i Saabs. Vi pratade lite mer och efter ungefär en halvtimme fick vi ta reda på att vi är de enda deltagarna på resan idag, trots många meddelanden och löften, började vi vår resa.

Vädret var inte så perfekt i början
Vädret var inte så perfekt i början

Vi körde från Marchtrenk över Scharten och Eferding längs Donau till Niederranna, där vi korsade Donau över den stora bron. På Mühlviertelsidan körde vi via Lembach till Altenfelden, där vi hade en välförtjänt paus vid bensinstationen.

Där sjönk regnet och solen försökte hitta sig igenom molnet, och så kunde vi dröja en stund i det torra och titta närmare på bilarna. Eftersom det hade slutat regna kunde Christian till och med öppna sitt konvertibla tak och jag kunde öppna mitt tak. Så vi fortsatte på B127 till St. Martin där vi svängde av i rondellen.

Det gick sedan tillbaka till Eferding via Landshaag och Aschach. Därifrån fortsatte vi till Alkoven, där vi sedan återvände till vår startpunkt i Marchtrenk via Hartheim och Oftering.

När vi anlände till Marchtrenkerhof avslutade vi avfarten. Här åt vi en god lunch, utbytte våra kontaktadresser och planerade en större resa för framtiden. Sedan sa vi adjö och alla började sin individuella hemresa. Vi hoppas kunna träffa fler Saab-förare på nästa resa, när och var det än äger rum.

Text och bilder: Ken-Daniel

2 tankar om “Rapport om Saab Community Ride Upper Austria 2020"

 • blank

  Jag är glad överens om det. Jag gillar också denna öppenhet. Och bandet trots bristen på en Saab är anmärkningsvärt. Det enda sorgliga är att människor registrerar sig och sedan bara inte kommer. Trevligt att du har trotsat det och har kört turnén i en liten grupp. Det talar också för Saabspirit, låt det bara inte falla ner 🙂

 • blank

  Före detta

  För några månader sedan hade jag en bil framför mig vars bakruta var dekorerad med en förstorad Saab-logotyp. Det var en Dacia, tror jag.

  Det är inte heller viktigt vilken lösning som letar efter vem, när och varför ...

  Jag var lika glad som en snökung över den här studenten. Sådana gester av solidaritet, stöd och broderskap i andan är bara underbara.

  Det finns inte med något annat märke. Saab är bara speciell. En resa med en eller flera alumner? Jag tycker att det är rätt och bra.

Kommentarer är stängda.