75 år av Saab Spirit - Saab Festival Trollhättan 2022

Corona påverkar också schemaläggning över en längre tidsperiod. Enligt planen borde nästa Saab Festival ha ägt rum i Trollhättan i juni 2021. Egentligen för att Corona låter planeringen för en så stor, internationell händelse visas i ett annat ljus. Det talar för arrangörernas känsla av verklighet att de övergav planerna tidigt.

Saab Festival Sverige 2022
Saab Festival Sverige 2022

Omplanering kommer inte att ha varit lätt för svenskarna. Saab är en ekonomisk faktor för gastronomi och turism. De museum lockar tusentals internationella besökare till Göta Älv varje år och festivalen under preseason är en mycket välkommen inkomstkälla. Allmänheten är ekonomiskt stark och kombinerar ofta en vistelse i Trollhättan med en längre semester i Sverige.

Emellertid krävs ett vaccin för internationella händelser. Och inte bara det. Det måste vara tillgängligt och tillgängligt i stora mängder, många människor måste ha uppnått immunitet. Att anta detta under första halvåret 2021 skulle vara en illusion.

75 år av Saab Spirit

Saabs 75-årsdag är ett nytt datum. En stor jubileum och minnet av det som började för mer än 7 decennier sedan. Saab Automobile AB finns inte längre men fordonsplatsen finns fortfarande. Många företag forskar och utvecklar i Trollhättan och dess omgivning, kanske tidigt på sommaren 2022 kommer vi att kunna uppleva en ny era.

Festivalen i juni 2022 kunde äga rum under gammalt och nytt skydd. 75 år med Saab Spirit å ena sidan, nya synsätt på rörlighet å andra sidan. Det skulle också vara typiskt för staden, vars industrihistoria är rik på frakturer. Fläktarna har nu åtminstone planeringssäkerhet och kanske lite förväntan.

Aldrig tidigare har datumet för en festival fastställts så tidigt.

Man tänkte på “75 år av Saab Spirit - Saab Festival Trollhättan 2022"

  • Jag noterade det och vem kan jag vara där. Jag ser redan fram emot det.

Kommentarer är stängda.