Evergrande Hengchi bygger sitt eget försäljningsnätverk

Den enorma omvälvningen i bilindustrin kan ses i försäljningsnätverken. Besparingar i försäljningen, att ta kontakten med kunden i egna händer betraktas som framtiden. Besparingspotentialen verkar enorm med högre marginal. Detta uppfyller tillverkarnas önskemål. Etablerade varumärken kämpar (fortfarande) här.

Hengchi varumärkesvärld som den ska skapas i storstäderna
Hengchi varumärkesvärld som den ska skapas i storstäderna

Det ser annorlunda ut med nykomlingarna.

Du behöver inte ta hänsyn till några befintliga strukturer. Alla alternativ är öppna. Försäljning via Internet, stationär försäljning, egna centra. Eller lita på partners. Vägen som Evergrande Hengchi kommer har inte förtydligats i detalj. Men de första hörnstenarna är kända, försäljningsutvecklingen i Kina fortsätter i full fart.

För under andra halvan av 2 kommer de första elbilarna att vara på väg.

Evergrande är en av de största fastighetsutvecklarna i Kina, en detalj som spelar en roll för att upprätta försäljningsnätverket. Eftersom det nya varumärket planerar i stor skala och bygger på egen hand. 36 Hengchi-erfarenhetsvärldar ska skapas i storstäderna. I lejonets tecken, Hengchis vapensköld, kan intresserade rådas och lära sig allt om premiumelektriska bilar.

Evergrande Autos Hengchi-showroom
Evergrande Autos Hengchi-showroom

Förutom äventyrsvärldarna kommer det att finnas 1.600 Hengchi-försäljningsställen över hela landet. Hengchi-nätverket kompletteras med ytterligare 3.000 auktoriserade servicecenter. Evergrande bygger all fastighet själv och förblir därmed trogen mot sin ursprungliga kärnverksamhet.

Det är väldigt stort.

Även efter kinesisk standard. Som jämförelse: Tesla är framgångsrik på den kinesiska marknaden. Kommer att vara 2022 förutspåratt 40% av den globala Tesla-produktionen kommer att hitta sina kunder i Kina. I Kina har amerikanerna 103 försäljningsställen. Eller som ett riktmärke, BMW Brilliance (BBA). År 2019 det mest framgångsrika premiumvarumärket i Kina och i fokus för Evergrandes påståenden.

BBA-nätverket innehåller 1.700 baser över hela landet. Med över 4.600 kontaktpunkter under Hengchi-lejonets tecken skapas ett mer än dubbelt så stort distributionsnätverk. Evergrande Hengchi gör i princip allt rätt.

Utöver elbilar och digitalisering finns det giltig kommersiell visdom. Att erövra hemmamarknaden innan du expanderar utomlands är en av dem. Regeln kommer från Tyskland - inte från Kina. Mer exakt, från min farfar.

Evergrande verkar känna dem.

6 tankar om “Evergrande Hengchi bygger sitt eget försäljningsnätverk"

 • blank

  Aero-9-3 skrev någon annanstans här,

  att Hengchi redan påverkade honom igår. Och nu en klassisk rovkonkurrens från gamla skolor baserad på nationellt tänkande ...

  Detta motsvarar ungefär Sverige 1946, när de för 74 år sedan och strax efter andra världskriget började organisera (auto) rörligheten för sin egen befolkning med två modeller från Saab och Volvo själva, utan att lämna den till utlandet
  Dessutom behöver elbilar inte någon tjänst några kilometer, som en förbränningsmotor från 1940-talet. Jag tvivlar på att Evergrande är på rätt väg här och jag håller fast vid Aero-9-3. De tittar redan igår.

  Försäljning och service som för 100 år sedan passar perfekt in i bilden. Låt oss se om ansträngningen lönar sig ...

  Och om det skulle löna sig, kan det säga mer om graden av nationalistisk inställning än om rättvis konkurrens. Bara en tanke ...

 • blank

  Och även om de puffar upp sig - kommer en ren elbil fortfarande inte ur väskan för mig!

  8
  1
 • blank

  Tom - helt annan fråga

  Jag såg just den fantastiska Grrrrrrriffin-affischen på mitt Twitter-konto (som jag inte använder). Var annars kan du få det idag?

  • blank

   @Ebasli Jag är rädd att sådana saker inte finns längre, eller om en återförsäljare städar upp. Att fråga Kiel skulle vara en idé, jag är säker på att det finns mer i fonden än du någonsin behöver.

 • blank

  Klart ord från farfar! Och - implementeras personligen? 😉

  Åtminstone här i HH har de klassiska varumärkena för länge sedan tjänat återförsäljarens marginal själva. BMW, Audi, Mercedes - försäljning av nya bilar och verkstadservice endast vid filialerna. Ta de branta priserna för små reparationer (känd av mig personligen från Audi och BMW).

  • blank

   @Ebasli Ja, farfar gjorde det. Han tenderade att göra vad som än kom upp i hans sinne.

Kommentarer är stängda.