Lotterivinst och tillstånd för ny bil - Saab 9000 CSE

Vinn en bil i lotteriet? Vem har inte drömt om det? 1996 blev denna dröm verklighet i Kalmar, Sverige. En Saab 9000 CSE gick till ett par som redan ägde en bil. Vad gör du om du plötsligt har en för många bilar framför ditt hus? Det finns några alternativ. Till exempel säljer du en av dem, eller så behåller du båda.

Saab 9000 CSE från 1996 i nytt bilskick
Saab 9000 CSE från 1996 i nytt bilskick

Eller kör bara Saab på sommaren

Kanske för att det är det trevligare av de två bilarna. Kanske för att du är kopplad till varumärket och det blev uppenbart redan 1996 att det knappast skulle finnas fler hatchbacks. Vi vet inte orsaken, men bilen från lotteriet flyttades först under sommaren 1996 till 2010.

Det har inte varit långa sträckor. 19.600 9000 kilometer kom samman, var och en körde i en snygg bil. Sedan dog ägaren och hans fru lade bort bilen. 2020 CSE placerades i garaget fram till augusti XNUMX.

Nu ska lotterivinst säljas

Dessa bilar som du förvarar i garage och ställer är de riktiga pärlorna. Ingen sol, ingen åldrande. Saab, skriver auktionshuset, känns underbart fräsch. Man gillar att tro det. Få kilometer är inte på något sätt ett problem med en 9000. Tekniken är så robust och överdimensionerad att en 9000 kommer att överleva alla vilolägen. Naturligtvis bör du byta ut alla vätskor i väckningsfasen.

Om du inte gör det är det inte heller ett problem. Saab kommer fortfarande att köra så länge den hittar lite bensin, olja och vatten i sina ådror.

En potentiell långsiktig bil

Om du tänker på framtiden, på framtiden för din rörlighet och bestämmer dig för att vara analog, bör du sätta den här 9000 på kortlistan. CSE-utrustningen erbjuder mer än du verkligen behöver, den 2 liters mjuka turboen är en trevlig följeslagare. Manuell växling är en fördel eftersom den är lätt att använda i 9000. Bättre än den klassiska 900, mer exakt än 9-5. Det möjliggör fantastiska konsumtionsvärden som ligger under normen från och med att Saab rullade av produktionslinjen i Trollhättan.

Varför du inte kunde köpa den

Att stanna i verkligheten: Saab borde inte vara särskilt dyrt från domstolen Auktionsägare rulla. Det är en 9000 CSE, inte en Aero, inte en årsdag. Hos Saab-fansen tänds bara dessa ord vad som är fel. Eftersom bara den normala, inte alls spektakulära 9000 kör bättre och bekvämare genom vardagen än alla Eros och jubileer tillsammans.

Bara i Saabs kretsar kommer aldrig att erkänna det. Vad som allvarligt kan tala mot Saab är färgkombinationen. Du måste gilla en ljus yttre färg i kombination med en lätt interiör. Det kan vara ett utslagskriterium, eftersom 9000 CSE inte uppfyller majoritetens smak. Det förändrar ingenting om dess inre värden.

September - åtgärden av Bilweb pågår fram till 17 september. Bara en kort tid att avgöra om 9000 kunde passa in i mobilitetsplanering.

Bilder: Bilweb 6/6

10 tankar om “Lotterivinst och tillstånd för ny bil - Saab 9000 CSE"

 • blank

  Som ett samlarfordon tycker jag att det är väldigt intressant. Lite för bra för normal vägtrafik, även om det verkligen skulle göra det bra.

 • blank

  Jag tror inte att en svaghet för SAAB alltid måste "löna sig". min 900 turbo lönar sig säkert inte heller, men glädjen i den är ovärderlig - min egen tillfredsställelse är fortfarande av högsta värde för mig.

  14
 • blank

  Jag körde en 9000-tal själv länge med en 2l-maskin. Även under konstant fullgas och 200 km / h på nålen förbrukade den ALDRIG mer än 10 liter. Ingen efter honom kunde göra det, oavsett märke. Förresten: hade aldrig ett fordon igen - före eller efter - som inte hade krävt några ovanliga haverier, haverier eller ens verkstadsbesök på flera år. Bara olyckligt att sådana bilars dagar verkar vara över. Hur som helst, min nästa 9-3 Diesel var å andra sidan ... Jag föredrar det.

 • blank

  Lädersäten, färger och Eros eller inte, om du inte har en (bättre) 9K i stallen, tittar du nu på mentalbio - i huvudrollerna du eller dig själv och naturligtvis detta och ingen annan 9K ...

  Drömlik. Tack Tom.

  7
  1
 • blank

  Spännande prisutveckling, låt oss se vad han går för. Låt mig uttrycka det så här: Ju mer elbilar man vänder på människorna med all sin kraft, desto mer letar du efter gamla lådor utan mycket elektronik.

  14
 • blank

  En annan bra artikel, tack! Jag har kört runt i exakt den här färgkombinationen med min 4CS i 9000 år. När jag såg det för första gången tänkte jag också: "Herregud, allt är fruktansvärt beige!"
  Jag köpte den ändå och har ingen ånger: det kunde verkligen inte vara bekvämare och med automatisk och 2,3 LPT är min version ännu mer säker. Som "Swiss Edition" är det i nivå med en CSE när det gäller utrustning, endast läder var inte tillgängligt i detta specialerbjudande från mars 1996.

  Det är detsamma: du blir en glad 9000-ryttare även utan jubileum eller Aero.

  Manuel, Bern

  12
 • blank

  När det gäller vinst tänker jag på ”Paul” igen.
  Skulle inte Paul vara en stor vinst för insamlingen av oldtimermarknaden för barncancerhjälp och bra reklam för Saab?

  2
  1
  • blank

   Definitivt inte. Vi har stöttat våra egna projekt i flera år och kommer att fortsätta göra det i framtiden.

   5
   1
 • blank

  Billig? Tja, budet är för närvarande 8640,00 XNUMX euro. Det lönar sig inte länge om du inte bara har pengarna!

  3
  3
  • blank

   @Reinhard Mann Prisutvecklingen är överraskande och samtidigt glädjande. Naturligtvis är 9k inte längre billig.

Kommentarer är stängda.