Evergrande Auto startar produktionen under första halvåret 2021

Intressanta detaljer om Evergrande Autos produktionsplaner har släppts. Pilotproduktionen startar i varumärkets två huvudanläggningar under första halvåret 2021. Då borde allt gå väldigt snabbt. Med Hengchi 1 och Hengchi 2 börjar erövring av marknaden. Eller åtminstone försöket. Evergrande Auto är på god väg att bli en stor leverantör.

Evergrande Autos Hengchi 1 startar 2021
Evergrande Autos Hengchi 1 startar 2021

Med globala ambitioner.

I början är produktionen begränsad till fabrikerna i Shanghai och Guangzhou. Båda fabrikerna är nästan färdiga och byggda enligt industristandard 4.0. De garanterar kostnadseffektiv produktion dygnet runt och fordon av konstant hög kvalitet. Växten i Nansha, ett distrikt i Guangzhou, är redan i rättegång.

Förserieproduktionen av Hengchi 1 kommer att börja under första halvåret 2021. Serietillverkningen är redan planerad under andra halvåret. Evergrande lyser med sina anmärkningsvärt korta utvecklingstider. Detta möjliggörs genom att använda det flexibla Chassisarkitektur från FEV-Benteler. Kineserna förvärvade exklusiva rättigheter till det i september 2019. När det gäller att framgångsrikt förkorta utvecklingstiden lönar sig denna investering redan.

Evergrande antar bara 10 månader att utveckla en ny elbil på denna grund. Om så är fallet, och framtiden kommer att berätta, skulle Evergrande-Hengchi ha en ledande roll i bilindustrin.

Ambitionerna är enorma. Med toppmoderna fabriker och billig tillverkning vill Evergrande driva massor av elbilar till marknaden. Från och med 2023 planerar företaget att producera en miljon bilar om året, uteslutande helelektriska fordon.

Men fortfarande tyst i Trollhättan.

För att understryka allvaret och irreversibiliteten med detta beslut bytte gruppen namn från Evergrande Health Industry Group Limited till China Evergrande New Energy Vehicle Group Limited den 26 augusti.

Aktien är nu noterad på Hong Kong -börsen under den nya symbolen "EVERG VEHICLE". HKG -aktien: 0708 förblev oförändrad.

Åtgärd i Kina, vila i Trollhättan. Det finns inga aktiviteter att rapportera från den enda europeiska platsen. Investeringar i systemen är inte synliga och inte heller förberedelser för en eventuell produktion. Inga lediga platser och inga aktiviteter som skulle föreslå produktion för tredje part 2021.

8 tankar om “Evergrande Auto startar produktionen under första halvåret 2021"

 • blank

  @ Tom (radering),

  Tack för ansträngningen.
  Det är mer än jag vågat hoppas.
  Ledsen igen för besväret.

 • blank

  Shit, den här sista kommentaren från mig tillhör naturligtvis bloggarens 9-5 nya inlägg. Hur pinsamt …

  @ Tom,
  kan du flytta det eller på annat sätt ta bort det? Antagligen inte?

  Ledsen @ Alla för gliden upp

  • blank

   @Volvaab Driver -> Jag raderade den. Tyvärr fungerar det inte 😉

 • blank

  Ska de göra det. Framtiden tillhör fastigheter.

  Speciellt inom det stora storstadsområdet känner utvecklingsdensiteten uppenbarligen inga gränser.

  Politiker och stadsplanerare runt om i världen arbetar flitigt med att demontera breda gator, trafiköar, medianremsor och stora korsningar på ett sådant sätt att ny byggmark skapas.

  Investerare står ibland i kö i många år, slutar preliminära kontrakt och påskyndar utvecklingen mot bilfria (innerstäder).

  Drivkonceptet spelar ingen roll alls. Snarare, det som betyder något är vad en tidigare parkeringsplats och vilken vägmark är värd om den är byggd över X våningar hög?

  Det finns hundratusentals eller till och med miljoner på varje bils fotavtryck, och det är därför det händer på ett sätt och ingen annan.

  EV eller inte, jag tycker att det är anmärkningsvärt att ett fastighetsbolag för alla människor letar efter sin egen framtid i bilen och sedan också i det exklusiva segmentet.

  Jag tror inte att om 20 år kommer västra metropoler att vara igensatta med stora hengchis. Inte ens (långt) östligt. De borde bli av med det.

  Och saker har ingen framtid på landsbygden heller.

  5
  2
 • blank

  Jag tvivlar på om en gammal anläggning är värd att uppgradera eller till och med riva och bygga en ny. Jag antar att om ALLT vill tillverka här i Europa kommer de att kasta tomter efter dem för att få produktion och därmed jobb till landet. Som med Tesla här i D. Varför dyrt riva en gammal byggnad och slänga den!? Det som ärligt talat "oroar" mig mycket mer är det faktum hur snabba de är och vad de kommer på. Vid batteriproduktion kommer de förmodligen att ligga mycket långt fram och leverera batterier som är mindre, lättare, snabbare att ladda och har en längre räckvidd. Då kan jag bara säga, god natt europeiska tillverkare, ni sov alla. Jag förstår inte, de etablerade tillverkarna vill inte, ser de inte vad som kommer? Har namnet Hengshi verkligen en mening? Eller drack en copywriter för mycket skull?

 • blank

  Det Detlef säger här är korrekt. Men det kan finnas ett mycket litet hopp och det är då Everg Vehicle blir så framgångsrikt i Kina att du behöver en produktionsplats i Europa. Men då pratar vi definitivt om 5 till 10 år.

 • blank

  Jag kan inte föreställa mig att inget kommer att hända i Trollhättan. Eftermontering av anläggningen eller byggande av något helt nytt på det öppna utrymmet. Enligt industristandard 4.0 - då är produktionen i Trollhausen lika billig som i den mongoliska stäppen.

 • blank

  Det kan mycket väl vara att Trollhättan inte längre är på din radar. I så fall skulle den svenska administrationens misslyckande för 10 år sedan komma tydligt fram igen. En frälsare kommer inte alltid någonstans - som politiker är det bättre att inte ge upp handlingen. Inte bara svenska anställda är nu möjligen missgynnade - det världsomspännande lojala SAAB-samhället skulle verkligen ha älskat att stanna hos det välkända varumärket.

Kommentarer är stängda.