Har Corona förändrat Saab-gemenskapen?

Egentligen en fråga som kan besvaras mycket tydligt. Jag skulle vilja förutse svaret och svara ur min synvinkel med ett bestämt ja och nej! Men ingen rädsla! Jag vill inte hålla en vetenskaplig avhandling här om det (troliga) dåliga ordet 2020.
Stor trädgård - massor av Saab - perfekt!
Stor trädgård - massor av Saab - perfekt!

Var och en av oss har verkligen varit tvungen att göra sin egen personliga upplevelse med Corona, oavsett form.

Så vi kommer att stanna med Saab under denna lite annorlunda tid.

Senast med de många och återkommande avbokningarna av Saab-möten, resor och sammankomster var vi alla tvungna att ta reda på det. Till och med det alltid välfyllda och besökta avsnittet av datumen på bloggen verkade på något sätt äntligen övergått till pandemin i april.

Så också vår vårresa med Saab Friends Thüringen planerad till 7 juni. Med ett tungt hjärta avbröt vi det äntligen den 15 mars. Oavsett, Saab-livet måste fortsätta och så var det med oss.

Dagliga kontakter och meddelanden från våra medlemmar i vår WhatsApp-grupp, tekniska frågor, förslag och idéer, diskussioner om vår interna reklam närvaro. De senaste Saab-fordonslagren med oss ​​Thuringian Saab-vänner och mycket mer. Inget spår av Saab-vänner som står stilla eller ens dör!

Men naturligtvis saknade vi också de personliga och sist men inte minst kontakterna som kännetecknar ett samhälle.

Och sedan kom det, nyheterna om nyheterna! I början av juni tillkännagav vår Thüringer parlamentsledamot Bodo Ramelow den gradvisa minskningen av kontaktrestriktionerna. Men det var bara det officiella hindret som kunde tas för vår oro ...

Oavsett - efter ytterligare diskussioner och våra egna överläggningar beslutade vi den 14 juni att äntligen organisera ett stambord för den 20 juni, inklusive en midsommarfest. Visst tänker den ena eller den andra mot allt förnuft?

Vi gjorde inte beslutet lätt för oss själva heller. Villkoret var att alla som vill delta är ärliga med sig själva och sig själva så att ingen dyker upp med förkylningssymtom. Naturligtvis var masken också närvarande (men återstod mest i fickan).

Så snabbt hitta en lämplig plats?

Vår gamla goda familjeträdgård, som sover, var perfekt för detta. Nästan 5000 kvadratmeter, så det finns inget slut på utrymme för oss och naturligtvis för våra svenska Saab-drömmar. Klipp gräsmattan igen och få tillräckligt med bord och stolar. Dekorera allt vackert svenska och Saabish och det viktigaste för Thüringer: Glöm inte att äta och dricka.

När det gäller dekorationen: Många tack till Sylvia. Vem håller mitt skämt och alltid har trevliga idéer!

Då kom tiden. Till slut fann 16 Saab vägen till Marienthal nära Molsdorf. Med dig kom cirka 25 Saab och 2 galen Volvo. Det senare borde inte vara ett problem, vad kör Mark nu? (En Volvo - Redaktörens anmärkning)

Och många av de galna människorna tog med sig ytterligare läcker mat och dryck.

Ett något större problem var uppfarten till vår fastighet för den nedre fraktionen, eftersom den hade hällt ut från hinkar kvällen innan. Det var inte riktigt bra för tillträdesvägen. Ja, vädret var vår fruktade motståndare fram till slutet, men allt visade sig bra. Det förblev mild och torr. Vi ville ju fira midsommar också.

Lång historia kort, det visade sig vara en perfekt kväll med fantastiska människor och intressanta samtal, nya idéer och datum för våra nästa aktiviteter. Naturligtvis med vår Thuringian bratwurst (naturligtvis inte från stormarknaden) och den ena eller den andra läckra drinken.

Vi låter sedan kvällen avslutas väldigt avslappnad runt lägerelden ...

På tal om slut! Mark, vänligen aktivera schemaläggaren igen i bloggen, eftersom vi planerar vår höstresa för den 13 september - Corona vill.

PS: karantänen efter vårt möte var över på söndag - vi är alla i toppform. Ha kul att titta på bilderna.

Text och bilder: Thomas Umbreit Saab Friends Thuringia

2 tankar om “Har Corona förändrat Saab-gemenskapen?"

  • blank

    Många händelser avbröts, men de som kunde äga rum var desto vackrare

  • blank

    Trevligt att höra något från scenen. Corona har satt sitt märke, händelser är sällsynta. När kommer det att finnas en annan kalenderkalender på bloggen?

Kommentarer är stängda.