Big Bang! Evergrande Auto presenterar Hengchi 1 till 6

Du kanske måste vänja dig vid den här proceduren. Evergrande Auto presenterade 6 prototyper samtidigt i Shanghai och Guangzhou igår. Förskjuts inte i homeopatiska doser för att bibehålla intresset. Precis som du är van vid bilindustrin. Men med ett stort bang.

Hengchi 1
Hengchi 1

Man kunde läsa det Evergrande i kinesiska medier. Alltid ett antal viktigare, gruppen kan bara göra stort. Detaljer om de visade fordonen var förlorade i detta ögonblick, den stora prestanda verkade målet. Och det var åtminstone framgångsrikt.

Hengchi 1, 2, 4.

Ett första försök att få överblick över vad som var på scenen igår. Evergrande Auto har engagerat en hel pool av kända industridesigners. Alla får leverera något, designen som visas varierar i enlighet med detta. Om du kan säga något i detta tidiga skede är det att det inte finns något enhetligt formspråk.

Men det är kanske inte det du vill ha. Den danska designern ritade Hengchi 1, 2 och 4 Anders Värmning. Han arbetade tidigare för Volkswagen, BMW och Mini. Senast uppmärksammade han sig själv med studien av Isabela-konceptet för varumärket Borgward, som nyligen föddes med kort varsel.

Hengchi 1 är närmast serien, och produktionen planeras starta 2021. Bakom nummer 1 finns en elektrisk sedan av överklassen som är tänkt att bära en luke. Hengchi 2 är en elektrisk sedanklass sedan, Hengchi 4 är en MPV med 7 platser. Designspråket 1, 2 och 4 är relativt enhetligt, men inte förvånande. Konkurrenter som XPeng Motors har en liknande design. En åtskillnad skulle vara svår för lekmannen.

Hengchi 3, 5, 6.

Förutom Anders Warming arbetar den japanska designern Maruyama Satomi och amerikanen Michael Vernon Robinson på uppdrag av Evergrande Auto. I går var det oklart vem som kunde ha designat Hengchi 3 och 6. Hengchi 3 är en stor, helt elektrisk lyx-SUV. Nummer 5 och 6 är mer än ett nummer mindre.De två SUV: erna är i kompaktklassen. Den japanska Maruyama Satomi sägs ha utformat Hengchi nummer 5.

Tekniska detaljer och fjädrande bildmaterial för fordonen saknades också igår. Kineser också Media visade prototyperna bara på lång avstånd. En indikation på att mycket av Evergrande Auto fortfarande är i ett tidigt skede. Framstegen för Ny byggnad i Guangzhou. Anläggningen förväntas vara klar i september eller oktober och sedan börja arbeta.

8 tankar om "Big Bang! Evergrande Auto presenterar Hengchi 1 till 6"

 • Hemskt - alla som får en sådan bil som en företagsledning vet att chefen hatar dig ...

 • Tack StF,

  Formerna i videon verkar annorlunda än de på fotona i artikeln. Men vad betyder foto eller video när det bara är en rendering?

  Nu förstår jag också varför fronterna ibland ser så konstiga ut och inte är kompatibla med sidovyerna.

  Återgivningarna är helt enkelt dåliga, fronterna på ”fotona” är helt överdrivna.

  Men vad är meningen med artikeln? En indikation på att du inte är så långt ännu.

  Ganska presumtivt att tala om debuten. Men antagande är en integrerad del av Evergrandes företagsidentitet ...

  Det var definitivt ingen debut. Och som en teaser är det (för min smak) ett skott på baksidan.

  7
  2
 • När jag tittade på dessa bilder var jag tvungen att springa väldigt, mycket snabbt in i min stall och se om min Saab fortfarande var där. Jag var lättad över att se dessa vackra cabrioleter, kuponger och XWD. Vilken fest för ögonen!
  Den nya generationen bilar betraktas som mer fruktansvärda.

 • hm, ... .. hm, ... .. också när jag tittade på bilderna och videon flera gånger (tack Stf), ... Jag var tvungen att titta på en SAAB aeroX-video först ... ..

 • Vad jag gillar är färgen, jag är ganska besviken över designen. Men så länge du inte har sett interiören kan jag inte fatta ett slutligt omdöme.
  Det finns en presentationsvideo på Youtube, som ger en lite bättre bild av fordonen med kokkärl:

  Men de gör dem inte nödvändigtvis vackrare.

 • På något sätt chunky och meningslös. Du måste se produktionsfordon först för att kunna fatta en slutlig bedömning - resultatet kommer förmodligen inte att visa den design jag hoppats på (några rader som påminner om SAAB hade varit trevligt). Då finns det förmodligen bara rent elfordon - nej tack, det hela väcker inte mitt intresse!

 • Ja, tack Tom.

  Jag har det kul med bilderna. Fälgarna från Hengchi 1 är tydligen inspirerade av blommor ...

  Sidovyn med sin kombination av koppar / brons och prydnadsfälgen i silver framkallar föreningar med Asterix-anteckningsböcker. Har någon centurion inte en mycket lik bröstskiva?

  Men fronterna är också ibland roliga. MPV och “Volvo XC40” i synnerhet ser ut som amfibiska fordon med sina dippbågar.

  Med ett undantag visar de andra också samma sätt på sin front - om än mer diskret.

  Kanske något som ett varumärkesansikte antyder här? Det skulle åtminstone ha tagits upp från en designer till en annan ...

  Sammanfattningen är att allt verkar konstigt bekant för mig, med undantag för konstiga blommor. Jag skulle hellre bo hos Saab och gamla Volvos ...

  Kan inte skada.

  9
  3
 • Hm .... Tack för informationen!

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.