Mitt liv med Saab - Hej Saab Vänner!

Hej Saab vänner - Hej Saab Vänner! Min Saab-passion började 1997. Jag letade efter en cabriolet, 4 platser och utrymme för en resväska, stark motor och säkert fordon och andra fördelar, jag hittade en begagnad 900 SE 2.3 och var stolt över den första provkörningen.

Saab 9-3 2.0T Aero

Efter 4 år (2001) och totalt 100.000 900 km bytte jag 2.2 mot en 9 TDI 3-2004 LPT. Eftersom jag körde många kilometer var detta beslut korrekt. Men den här bilen var tyvärr bullrig, buggy och Turbo (XNUMX) flög runt mina öron.

Som en goodwill återfördes allt till sitt ursprungliga skick. På verkstaden såg jag 9-3 II 1.9 TDI sedan i stålgrå och bestämde mig för att köpa detta fordon. Det var rätt beslut. Detta fordon följde mig smidigt, ekonomiskt och starkt i 4.5 år och 130.000 XNUMX km utan problem.

Saab 9-3 2.0T Cabriolet Aero
Saab 9-3 2.0T Cabriolet Aero

2008 letade jag efter en cabriolet igen och jag såg en 9-3 II cabriolet och blev omedelbart kär i den. Ett samtal med Saab-representanten från Liegert övertygade mig om en 9-3 2.0T Aero i rött som jag fick i maj 2009. Hittills är detta det bästa Saab-fordonet som jag fortfarande kör med entusiasm. Efter 11 år och 140.000 XNUMX km är det fortfarande där som nytt.

MkF Schweiz (som TÜV) kunde bara förvånas. Hittills hade jag bara ett nytt batteri (maj 2017) och bromsbelägg och ett hjullager installerat till vänster, annars är bromsarna, avgassystemet och stötdämpare och ... allt är bra. Jag har en Pioneer så att jag kan lyssna på min musik och nå alla mål med Saab AVIC-F80DAB istället för att ha den ursprungliga radion installerad.

Det är synd att Saab inte längre finns. Många saker i bilen som ventilationsgaller, skärmar och säkerhet samt "Night Panel" är helt enkelt bra. Det trevliga ljudet från de två avgasrören bör också noteras.
Jag hoppas kunna köra denna Saab i några år till, tack vare vård och god service från återförsäljaren levererar det kommer inte att saknas i Lauchringen.

Text och bilder: Michael Guretzki

2 tankar om “Mitt liv med Saab - Hej Saab Vänner!"

 • blank

  Tack för historien. Saab live igen!

  Den röda färgen är också mycket bra för cabrioleten, ser bra ut!

 • blank

  Nästan ett sekel

  Så det är 23 års Saab hittills och 18,5 av dem i konvertibler, om jag läste och beräknade korrekt.

  Håll det uppe och ha en bra resa hela tiden. Och tack för historien och bilderna. Den röda är verkligen väldigt vacker och värd att se.

  Vid någon tidpunkt måste en Saabrio hittas här. Det verkar för mig att varumärket definieras mer och mer postumt av sina utmärkta konvertibler. Jag har inte haft känslan ännu och jag har saknat något, växer och växer och växer ...

  7
  1

Kommentarer är stängda.