Evergrande Health är nu Evergrande Auto

En intressant namnbyte i Kina. Evergrande Health Industry Group Limited (Evergrande Health) blir China Evergrande New Energy Vehicle Group (Evergrande Auto). Företaget tillkännagav i går byte av namn på Hong Kongs börs där aktierna handlas.

Evergrande Health blir Evergrande Auto

Namnbytet är mer än bara ett namnbyte. Kommentatorer indikerar en återbalansering av den framtida affärsmodellen. Detta gör det tydligt att fordonsindustrin är framtidens viktigaste affärsområde för Evergrande.

Evergrande har stora ambitioner

Evergrande Auto bygger flera med investeringar värda miljarder Arbetarsom förväntas vara slutförda i slutet av året. I går betonade företaget återigen sin plan att bli världens största leverantör av fordon med alternativa frekvensomriktare på 3 till 5 år.

För Evergande kommer den kinesiska marknaden först och sedan export. Oavsett detta är Trollhättans framtid en spännande fråga ur ett europeiskt perspektiv. Den fullständiga övertagandet av NEVS och den tidigare Saab-anläggningen bör vara klar i september senast. Det är för närvarande oklart vad Evergrande Auto planerar med det. Anläggningen är strategiskt belägen i EU, så att leverera alla europeiska länder är inte ett problem.

Från Saab till Evergrande?

Vad händer i Trollhättan? Kommer NEVS-bokstäverna att lysa över de gamla Saab-hallarna i framtiden? Eller försvinner det och Evergrande Auto uttalar sig i Sverige? Kommer NEVS att gå ner i historien som en fotnot eller fortsätta att existera tillsammans med Hengchi som ett undermärke inom Evergrande Auto-området?

Vi får se.

Man tänkte på “Evergrande Health är nu Evergrande Auto"

  • blank

    Det skulle vara intressant att veta vad Evergrande Auto rike producerar och när. En mycket intressant SZ-artikel om statusen för många e-bilprojekt (https://www.sueddeutsche.de/auto/pleitewelle-bei-jungen-autofirmen-gute-zeiten-schlechte-zeiten-1.4961234) nämner också Evergrande och att en av de många presenterade utvecklingspartnerna sägs ha tappat ut igen.

    Just nu är det svårt att uppskatta vilken försening Corona är skyldig (alla har problemet och det borde vara över vid någon tidpunkt) och vilken försening kan bero på en ineffektiv organisation av den nya gruppen och dess partners.

    Det som borde vara ganska tydligt om det inte går bra i Kina kommer förmodligen inte att bli en framgångsrik framtid för Trollhättan. Detta visar tydligt, antagligen några få mindre, exemplet på Borgward och hans planerade monteringsanläggning i Tyskland.

Kommentarer är stängda.