Saab Community Ride juli 2020 - det var fantastiskt!

Efter en kort ledtid och tillkännagivanden på tre plattformar (här i bloggen, i SaabCars-forumet och i FB-gruppen Saab Friends Austria), efter en regnig lördag, hade vi också vädret på vår sida den 12.07.2020 juli 13. XNUMX SAAB, en Volvo och en Lancia var på väg från Hinterbrühl via Weinstrasse till Baden, genom Helenental till Alland till Hafnerberg och gav således ett tydligt livstecken till vårt älskade och populära varumärke.

Saab Community RideSlutligen var dagen för utgången där. Jag ville ge min bil en högglans på lördagen, men det glömdes efter regnet. Så på söndagen fick bensinstationen i Gaaden användas för snabb rengöring och fortfarande som arrangör var jag nästan i tid klockan 09:30 på Billa-parkeringsplatsen i Hinterbrühl.

De första välvila och motiverade passagerarna var redan där - perfekta. De första hälsningarna utbyttes och skatterna undersöktes.

Med tiden växte vårt varv och strax före avresan lockades en Citroën DS av vår körning, en riktigt sällsynt syn och sedan också i fantastiskt skick. Resan började bekvämt genom Vorderbrühl till Mödling, och den första Saab kom mot oss, vilket antagligen inte hade hört talas om från vårt möte. En vänlig hälsning när vi kör förbi och vi är vid HTL och vägen öppnar in i vingårdarna.

Som förare framme tittade jag hela tiden i bakspegeln för att se till att alla var där och det var trevligt att se detta pärlhalsband med många mörka onyxkristaller, berikade med en röd rubin (9-3 gods), en ametist (Volvo) och det absolut färgstänk Lime (Saab 9-3 Cabrio) för att se!

De smala gatorna i Gumpoldskirchen låt oss gå lite närmare varandra och vi gick på andra hälften av vinrutten mot Baden. På B212 undgick vi de smala fläckarna och nådde snabbt B210 / Badener Straße i Helenental, vilket ger dig en verklig glädje av att köra med sin slingrande bana.

I Alland bestämde jag mig för att besöka ekonomiparkeringsplatsen i ett spontant förslag, eftersom vi kunde parkera hela serien bredvid varandra och så en riktigt fin gruppbild var möjlig. Efter det kände vissa sig redan lite hungriga och vi tog oss till Hafnerberg, där vi träffade en sen gäst: en riktigt cool Saab Turbo X stationvagn - underbart.

Det är här vår resa tillsammans slutade för närvarande, men jag är säker på att vi kommer att få något att gå igen, för jag är verkligen nöjd med de positiva reaktionerna, motiverar och belönar för organisationen.

Tack till alla som deltog och särskilt tack till Ken-Daniel, som verkligen var aktiv i att organisera och främja mötet!

SAAB ALLTID!

Text & bilder: Mathias Weinmayr

7 tankar om “Saab Community Ride juli 2020 - det var fantastiskt!"

 • Synd att jag inte kunde vara där, men säker nästa gång!

 • Tack så mycket för deltagandet av "Lime" för att organisera resan. Det var riktigt trevligt, och vi skulle vara glada om en klättrade igen snart. LG - Burkhard.

 • kära Matthias! Du kan organisera möten i formen. Ser fram emot en gemensam organisation nästa gång

 • @Hans tack för dina fina ord, för en skrivfel spelar ingen roll 🙂

 • @ Hans S.
  Har Wortwitz, Österrike ... 😉
  En fantastisk rapport verkligen. Tack till gästförfattaren och tack för de fina bilderna.

 • Åh ve, den i Österrike gick dumt in, jag vet inte hur. Förlåt!

 • Skrivet snyggt. Det känns som om du var där!
  Tack för det!
  Saabige hälsningar till Österrike från en schweizisk bosatt i Tyskland, på något sätt också trevligt eller?

Kommentarer är stängda.