En exklusiv dröm. Saab 9-4x Aero från DNA Collectibles.

Om en ny miniatyr kommer på bordet är det alltid spännande. Jag förväntade mig Saab 9-4x Aero från DNA Collectibles med lite spänning. I verkligheten är 9-4x en exklusiv dröm. Det finns bara två fordon i färgen ”kristallröd”. Kommer skalan 2:1 att leva upp till sin förebild?

De blå strålkastarna är väldigt trevliga
De blå strålkastarna är väldigt trevliga

En första överraskning när du packar upp. DNA bytte förpackning. Det är lättare, så att packa upp är mindre spektakulärt. En nackdel? Antagligen inte. Å ena sidan beror det på innehållet, å andra sidan är mindre förpackningsinsatser bra för miljön. DNA överför också den resulterande prisfördelen till kunderna.

Crystal-Red ser bra ut på Saab 9-4x Aero

Som alltid skruvas miniatyren på en plastplatta. Fyra skruvar säkerställer säker transport. Men hur fungerar modellen? Saab 9-4x Aero kommer utmärkt i originalet i ”Crystal-Red”. Det är förmodligen varför tillverkaren bestämde sig för denna färg. Det passar såväl miniatyren som originalen. Saab i storlek 1:18 ser mycket framgångsrik ut.

Detaljerna är vackra. Den isblå färgen på strålkastare och blinkers fångar omedelbart ögat. I verkligheten betonas det också mer på 9-4x än på Saab 9-5 NG och 9-3 Griffin-modellerna. Miniatyren är inte på något sätt underlägsen. Fronten med kylare och dimljus är bra, den bakre mycket trevlig med uppmärksamhet på detaljer. 9-4x Aero är kärleksfullt reproducerad, ett intryck som även gäller interiören och soltaket.

Den bästa modellen från DNA-samlarföremål hittills

Saab 9-4x Aero är den bästa modellen jag någonsin har haft på bordet från DNA Collectibles. Det är det här "WOW“Effekt om du packar upp miniatyren och lägger den på bordet. Effekten varar om du tittar noga på modellbilen. Det är bara fantastiskt.

DNA-samlarobjekt är på väg upp. Mognadsprocessen kan tydligt ses, varje miniatyr är bättre än den tidigare modellen. Låt oss få priset. Du måste överföra cirka € 150,00 för att få en Saab 9-4x för displayen. Med uppmärksamhet på detaljer som erbjuds är det helt bra. Eftersom modellerna traditionellt är begränsade och numrerade på basgruppen. Saab SUV förblir en exklusiv dröm även som miniatyr.

9-4x får det köpa rekommendation. Det sätter dig i gott humör, ger dig något för ögat och kan bli favoritmodellen i utställningen. Miniatyren är definitivt bra, men ännu inte perfekt. Tillverkarens DNA Collectibles lämnar utrymme för förbättringar för de kommande modellerna. Däcken är inte märkta med tillverkaren och måtten. Att ha dem skulle vara sockret i espresso. Kanske snart, vid nästa föreställning.

Det är inte långt borta längre. Under de kommande dagarna kommer schweizern att öppna förbeställningsfasen för Saab 9-5 NG. Fans har väntat på detta.


Modellauto Newsletter abonnieren:
Loading

9 tankar om “En exklusiv dröm. Saab 9-4x Aero från DNA Collectibles."

 • Den allra första modellen från det unga företaget DNA var Viggen Cabrio i blått. Slut i lager nu. Under en kort tid fanns det också en gul version av den, ännu mer begränsad och också såld. 9-3I har ännu inte kommit över till mig som en ”normal” version.

 • En mycket trevlig modell

 • Mycket, väldigt elegant ... Jag skulle gärna ha det!
  (tyvärr för mig def. "fel" färg) ;-(

 • En konvertibel av 9-3 jag i 1:18 skulle vara bra. Behöver inte vara en Viggen eller Aero ;-)

 • Tack för förslaget! Planerna går i denna riktning!

  1
  1
 • Jag gillar alltid att läsa mötena här och har redan köpt dem. Vad sägs om du spelar in Volvo-bilar i framtiden? Samlingsområdena överlappar, vilket framgår av Martin Schmuckis kommentar.

  7
  1
 • Jag har redan några modeller från DNA, inklusive 9-5 SW NG, Viggen Cabrio och 780 Bertone Coupé.
  Alla underbara modellbilar som tillverkades med stor uppmärksamhet på detaljer!
  Den enda nackdelen är sidofönstren, som inte har någon krökning, det beror antagligen på det lilla antalet.
  Vänta på V70 IR och 9-5 I SW Aero, båda är i rörledningen!

 • Modellen ser riktigt bra ut! Påminner mig om ett kort besök i Kiel, där jag tittade på originalet. Hur känner Kiel Saab-ägaren när hans bil finns tillgänglig 1:18?

Kommentarer är stängda.