Smart elektrisk körning? Ett års gratis el från Volvo.

Marknadsandelen för plug-in-hybrider ökar snabbt. Enligt KBA ökade antalet registrerade fordon i Tyskland till 2019 102.175 år 52,5. En ökning med XNUMX% jämfört med föregående år. Den starka tillväxten kommer att fortsätta, Volvo vill vara en del av den. Naturligtvis har svenskarna en bra idé.

Volvo XC40 Ladda
Volvo XC40 Ladda

Plug-in hybrider är trenden. Men de är inte utan kontroverser. För vissa kombinerar de det bästa från båda världar. På långa resor med förbränningsmotorn utan nackdelarna med en ren elbil. Ingen lång lastningstid, ingen rädsla för räckvidd. I staden kör rent elektriskt utan utsläpp.

För de andra är de broteknologi som ingenting borde vara riktigt bra på. Anklagelsen är för tung och för komplex, teknik i ett dubbelpaket med elektrisk drivning och förbränningsmotor. Dessutom finns det den allmänna misstanken att hybridförare tar statliga subventioner och skattebonus med sig, men nästan aldrig kör elektriskt eller laddar sina batterier. De första kraven har redan ställts att statliga premier endast betalas efter bevis. Miljöbonusen bör endast överföras om en hög andel av det resade avståndet var rent elektriskt.

Problemet smälter, diskussionen börjar precis. Göteborgs varumärke uppmuntrar elektrisk laddning. Det ger laddningsströmmen i ett år.

Ett års laddström ingår

Förare av Volvo Recharge-modeller som har beslutat att köpa en modell mellan 16 oktober 2019 och 20 september 2020 kommer att gynnas. Du kan använda fordonet Volvo på app-app registrera dig för kampanjen.

Tillverkaren kommer att ersätta upp till 3.000 40 kWh under kampanjen. För en XC60, XC60 eller V15.000 med i genomsnitt 300,00 900,00 kilometer per år räknar Volvo med en återbetalning på € XNUMX. Vid intensiv användning med en hög elektrisk komponent är upp till € XNUMX per år möjligt.

Volvo gör lite på Tesla. Under många år hade kaliforniska kunder kunnat hämta el från Supercharger gratis, ett argument för varumärket. Det beror kanske också på miljökonceptet. Beräkningen, som har vant sig vid att köra tyst genom staden med plug-in hybrid, vilket också kommer att göra efter kampanjens slut. Miljön skulle vara lycklig. El från förnybar energi krävs.

Bilder: Volvo Cars (5)

5 tankar också "Smart elektrisk körning? Ett års gratis el från Volvo."

 • @StF @ Tom
  Tack för svaren!

  Svara
 • Jag ser många fördelar med plug-in-hybrider, förutsatt att du lever "korrekt" och använder den "korrekt". Om du aldrig laddar den är det givetvis dumt att ta med dig elektroniken, men om du kan göra korta ärenden elektroniskt och el I bästa fall kan du fortfarande få ett fotovoltaiskt system för att få vissa saker rätt och för lång tid har du bara förbränningsmotorn och behöver inte gå till snabbladdaren var 200-300 km som med en ren elbil för att ladda där i minst 30 minuter. Jag tycker att tanken på Volvo med gratis el är bra, så plug-in-drivrutinen kommer verkligen att ladda.

  Svara
 • @ Old Swede

  Så vitt jag vet är Mitsubishi Outlander Plugin Hybrid och Honda CR-V Hybrid konstruerade på ett sådant sätt att de motsvarar mer en seriell hybrid och förbränningsmotorn används mest som ett slags sortimentförlängare.

  Sådana koncept bör emellertid endast utveckla sin största potential för klimatskydd om förbränningsmotorn konsekvent är optimerad till en arbetsplats som används för laddning. Alla som har implementerat ett slags sortimentförlängningskoncept har helt enkelt tagit en motor från hyllan och justerat den mer eller mindre, tydligen bortgav en del av den potentiella klimatskyddspotentialen.

  Obrist Powertrain förökar något liknande med sin hyperhybrid och professor Sauer från RWTH Aachen University gynnar ett sådant koncept, om inte uteslutande (https://www.researchgate.net/publication/325767994_Systeme_der_Elektromobilitat_-_Stand_und_Perspektiven [Ladda ner PDF i fulltext]).

  Batteriets utformning och brännarstorlek kan diskuteras. Ett litet batteri med en liten räckvidd förlängs förmodligen kostnadsoptimerat för medelavståndet. Kunder tenderar dock att föredra större batterier med en kraftfull serieförlängare, vilket för närvarande leder till en högkvalitativ produkt med en relativt liten kundgrupp.

  Svara
 • Jag är också en av dem som köper en. Jag är medveten om att det är en broteknik, till och med att den inte är perfekt. Men en bra start. Förutom statlig finansiering, som jag tycker är väldigt attraktiv (men också kommer att ladda), har den fördelen att föra två världar samman. Som ni redan har skrivit, ingen rädsla för räckvidd ec. ec., vilket gör det lättare för mig att lära känna E-enheten. För tillfället vill jag inte komma åt en ren E-enhet. Det skulle vara perfekt om det elektriska området var 100-150 km. Detta gör att jag kan täcka nästan 90% av min professionella trafikvolym. En tillverkare tänker eller utvecklar inte längre en räckvidd som Ampera / GM Volt. Varför inte?

  Svara
  • Mazda kommer att ta med en Wankel-motor som en räckvidd förlängare. Det är väldigt intressant, varumärket simmar för närvarande i många saker mot det nuvarande.

   Svara

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.