Några kilometer, förra året med konstruktion. En Saab 900 S Cabriolet.

Att få en Saab 900 S Cabriolet med låg körsträcka är svårt. Det är ännu mer ambitiöst att få en prisvärd kopia samtidigt. Eftersom priserna bara har känt vägen upp i flera år. Så det är bra att erbjuda en 900 S Cabriolet som uppfyller båda villkoren.

En Saab 900 S är till salu på Ebay
En Saab 900 S är till salu på Ebay

Saab 900 S Cabriolet byggdes 1994, vilket gör det till ett av de sista exemplen i den klassiska serien. Det godkändes ursprungligen i Kanada, som kilometerhastighetsmätaren bevisar. Sedan konverterades den till körmätare för USA: s godkännande. Den ursprungliga hastighetsmätaren finns fortfarande kvar och underbygger informationens allvar. Cabriolet sägs ha kört totalt 20.930 33.684 mil (cirka 1994 km) sedan XNUMX.

De ursprungliga Saab-manualerna och ombordmappen är tillgängliga. Villkoret och den öppna presentationen av dess historia gör att de givna uppgifterna visas i ett trovärdigt ljus.

Förra året med konstruktion, fin färgkombination

Den sällsynta grönbeige färgkombinationen gör den svenska cabriolet önskvärd och sällsynt. Men det är inte perfekt. Varken instrumentbrädan eller locket på handskfacket har sprickor eller bubblor. Men det bör finnas en spricka på förarens högtalare och radion är inte heller original. En brist som egentligen inte är en. För det kan göras med en snabb rörelse.

Hur mycket kan Cabriolet kosta?

Saab 10 S Cabriolet har tillbringat de senaste 900 åren med en äldre dam som parkerade den i sitt garage. Detta förklarar den låga körsträckan och interiörets goda skick. Det har inte en automatisk, som ofta är fallet i USA, utan en manuell 5-växlad växellåda. Ett bestämt plus. Priset är inte högt enligt tyska standarder. Säljaren ringer $ 14.500 12.900, vilket motsvarar $ 10 33.684. För beloppet finns det högst fordon med en körsträcka på upp till en faktor XNUMX, men ingen konvertibel med XNUMX kilometer.

Cabriolet är kl ebay annonseras för omedelbart köp. Platsen är Florida, priset inkluderar frakt, tullar och skatter. Tyvärr är 900 ännu inte 30 år gamla och är privilegierade att importera som klassiker. Den öppna Saab är i alla fall ett intressant erbjudande. Förutsatt att hans skick är lika bra som annonseras. Men det kunde snabbt klargöras i en konversation med säljaren.

4 tankar om “Några kilometer, förra året med konstruktion. En Saab 900 S Cabriolet."

 • Wow ... exakt något (exakt färgkombinationen) och sedan med automatisk (ja, jag är bara lat) ... det skulle vara min personliga "dröm"!

 • Exakt var beteckningen 900S redan uppdaterad i Nordamerika i mitten av 80-talet, dvs. långt innan LPT med sin egen beteckning infördes i EU. Dessutom erbjöds den naturligt avluftade motorn 2.1-16v fram till slutet av produktionen av 901 tack vare efterfrågan från den amerikanska och australiensiska marknaden. Även om denna specifika sugvariant före produktionsstart, liksom när den introducerades, ursprungligen endast var avsedd för den skandinaviska marknaden. Återförsäljarens intresse var så entusiastisk över presentationen av sin motorprestanda att denna motor också erbjöds för EU-marknaden på kort sikt, men slutligen lyckades det inte eftersom det var liten efterfrågan av försäkringsrelaterade skäl. Han var en stor hit utomlands. Av denna anledning var LPT under 2000ccm med en liknande motoreffekt som 2.1-16v mer efterfrågad i EU, och förutom modellbeteckningen 900S, även känd som 900ep (Eco-Power) på vissa marknader.

 • En optisk "gräddkaka" ..., fantastisk färgkombination.
  Men tyvärr bara besvärligt att besöka, provkörning.
  Om inte den "kvarvarande risken" skulle vara med en workshop för förtroende i bakkvarteret, ingen risk mer ...
  Hursomhelst förvärvar den nya ägaren ett optiskt fordonsblick.
  Ha mycket körglädje med det!

  11
 • Trevligt fordon! Men kanske bör det också nämnas att 900S endast var naturligt uppluftade motorer för den amerikanska marknaden och inte de lågtrycks-turbos som är kända från denna sida. Du kan också se det i bilden på motorrummet.

Kommentarer är stängda.